Prevenirea fumatului

973 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
973
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
513
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Prevenirea fumatului

  1. 1. Numele: Mocanu Gabriel Clasa: a-IX-a A Profesor coordonator: Nemeș Cristina Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” Adresă: Strada 1 Decembrie;Nr.40 A Localitatea: Bălan; Județ: Harghita
  2. 2. 1. Ce se întâmplă când fumăm? • Totul începe când un prieten pe care doar în mintea ta îl crezi ca fiind prietenul tău ce nu țiar face niciodată rău și îți spune să încerci ce face și el.Tu fiind foarte încrezător că un fum tras din țigara prietenul nu-ți va face rău deloc și tragi pentru prima oara după câteva zile simți mai multă nevoie de a fuma și cu timpul îți dai seama că nu te mai poți lăsa pentru că ai intrat în patima țigărilor.
  3. 3. • Toți banii pe care tu ar trebuii să-i strângi îi dai pe țigâri și începi chiar să furi din casă pentru a face rost de un pachet.Tu gândindu-te ca ești prieten cu ceilalți colegi din școală sau liceu le dai țigări și chiar și unii profesor stau în acelasi loc cu copiii fumând împreună ca și cum ar fi ceva normal în ziua de zi cu zi.Profesorii nu prea mai bagă în seamă și lasă copiii de capul lor intrând toți în patima acestor ”Guri de rai”. • Dacă ai sta să te gândești puțin și nu ai accepta țigara ai fi un bun sportiv sau orice ți-ai dori tu pentru că nu ai mai fi tentat ca mereu sa fii cu o prostie că altfel nu se poate numi acest produs pe care vânzătorii îl vând copiilor minori!!!!!!
  4. 4. Cum să prevenim fumatul? • Toți cei interesați pentru a preveni acest lucru își pun întrebarea Cum să prevenim fumatul?, dar defapt unii doar se prefac pentru a face un ban pe când alții fac programe de prevenire a fumatului în școli și licee pentru că acolo se agravează situația în 80% din școli și licee sunt copiii ce fumează mai mult decăt oamenii maturi din ziua de azi!În toate aceste instituții ar trebuii să existe un sitem de prevenire al fumatului si orice copil minor ce este prins ar trebui să îi fie smulsă țigara din gură și pus la detenție sau alte modalități de pedeapsă a elevilor ce ar ajuta.
  5. 5. • Toate instituțiile de învățământ ar trebui sa facă un fel de denție asta însemnând ca elevii sâ stea după ore și să li se predee de ce nu este bună țigara pentru organism și pentru orice faci. • Ar trebuii ca la orele de dirigenție elevii în loc să stea și să se plictisească, diriginții să întrebe copiii cum ar trebui prevenit fumatul pentru că după părerea mea numai ei au răspuns la această întrebare deoarece ei sunt fumătorii cei mai înrăiți. • Ar mai trebuii înființate cluburi de prevenire și tot felul de adunări în care să se discute acest lucru foarte dăunător.
  6. 6. • În concluzie tot ce se petrece la școală sau la liceu ne afectează și în loc ca profesorii să ne fie exemplu ne îmvată cum să tragem din țigară, nu mă refer la toți profesorii pentru nu toți fumează și cei ce chiar vor să ajute la acest lucru ce afectează pe toată lumea ar trebui să aibă respectul nostru pentru ceea ce fac. • Eu mi-aș dori ca să fie și la noi în liceu un astfel de program sau cluburi înființate cu moto-ul ajutaține să alungăm acest lucru infernal din școala noastră, dar sunt prea mulți rebeli încât dacă nu faci parte dintr-un grup de ”faimoși” ești un nimic care spune vorbe goale.

×