Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Drogurile și prevenirea lor
Numele : Crăciun Ovidiu Mihai
Clasa: a-IX-a A
Profesor coordonator: Nemeș Cristina
Adresă: Str...
Ce sunt drogurile?
Drogurile: sunt substanţe solide lichide sau
gazoase, care o dată absorbite de organism
perturbă una sa...
Consumul abuziv al unei astfel de substanţe
poate provoca diferite tipuri de tulburări:
 Fizice: ca urmare a gradului lor...
Indicii care pot sugera consumul:
schimbarea bruscă a comportamentului;
treceri fără motiv de la veselie la tristețe;
p...
Atitudinii la nivel școlar
Prezentarea la orele de dirigenție a efectelor
grave produse de consumul drogurilor și
explica...
Recunoașterea persoanelor consumatoare și
atragerea lor intr-o asociație care desfășoară
activități antidrog.
Proiect de...
Nu în ultimul rând trebuie să
învățăm sa avem atitudine.
Cu o atitudine adecvata, poti depasi
orice obstacol
Bibliografie
1.

2.
3.

http://www.egirl.ro/sanatate/sfaturi-si-sugestii/droguridependenta-si-sevraj-2932
http://www.ortod...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Drogurile si prevenirea lor! craciun ovidiu mihai

1,389 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Drogurile si prevenirea lor! craciun ovidiu mihai

  1. 1. Drogurile și prevenirea lor Numele : Crăciun Ovidiu Mihai Clasa: a-IX-a A Profesor coordonator: Nemeș Cristina Adresă: Strada 1 Decembrie;Nr.40 A Localitatea: Bălan; Județ: Harghita
  2. 2. Ce sunt drogurile? Drogurile: sunt substanţe solide lichide sau gazoase, care o dată absorbite de organism perturbă una sau mai multe funcţii importante, de cele mai multe ori iremediabile şi care influenţează negativ starea de sănătate, sentimentele şi percepţia.
  3. 3. Consumul abuziv al unei astfel de substanţe poate provoca diferite tipuri de tulburări:  Fizice: ca urmare a gradului lor de toxicitate, dăunează organismului persoanei care le consumă.  Psihologice : au un efect negativ asupra echilibrului personal, psihologic sau de adaptare sociala.
  4. 4. Indicii care pot sugera consumul: schimbarea bruscă a comportamentului; treceri fără motiv de la veselie la tristețe; pierderea gradată a interesului pentru şcoală, muncă și sport; stări de somnolență și oboseală excesivă; pierderea apetitului apetitului alimentar și ochii injectați.
  5. 5. Atitudinii la nivel școlar Prezentarea la orele de dirigenție a efectelor grave produse de consumul drogurilor și explicarea consecințelor de către un cadru medical specializat. Afișe cu mesaje antidrog in locuri vizibile elevilor. Popularizarea pe site-ul școli a unor materiale video si text cu privirea la droguri.
  6. 6. Recunoașterea persoanelor consumatoare și atragerea lor intr-o asociație care desfășoară activități antidrog. Proiect derulat la nivelul școli in care elevii sa cunoască capcanele dependenței de droguri. Să învețe cum sa evite tentația primei consumări. Manifestări la nivel de oraș cu scopul atenționări pericolelor consumului de droguri.
  7. 7. Nu în ultimul rând trebuie să învățăm sa avem atitudine. Cu o atitudine adecvata, poti depasi orice obstacol
  8. 8. Bibliografie 1. 2. 3. http://www.egirl.ro/sanatate/sfaturi-si-sugestii/droguridependenta-si-sevraj-2932 http://www.ortodoxia.md/articole-preluate/3916-unde-suntrdcinile-narcomaniei http://www.slideshare.net/scmargineni/drogurile-13248769

×