2013 toekomstberoepen-2edeel

351 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
351
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2013 toekomstberoepen-2edeel

 1. 1. Chris Noordam 2013 www.workforfun.nu Toekomst beroepen Banen met perspectief
 2. 2. Specialisten in de ICT beveiliging Bedrijfs- en persoonsgegevens zijn vertrouwelijk. Hebben optimale bescherming nodig. Hackers kraken gevoelige informatie van de gemeente en overheid. Dergelijk infomatie is goud waard. Een goede beveiliging voor interne en externe computersystemen is nodig.
 3. 3. Social Mediamanager De functienaam Community Manager wordt ook wel gebruikt. Steeds meer bedrijven gebruiken het succes van sociale netwerken zoals Facebook, LinkedIn en Twitter om hun producten of dienstverlening onder de aandacht te brengen. Actief zijn op deze sociale netwerken is een specialisme geworden en is een tijdrovende klus. Een Social Mediamanager heeft toekomst
 4. 4. Risicomanager Juist in tijden van financiële crises zijn risicomanagers veel gevraagd. Banken, verzekeringen en multinationals vertrouwen op dergelijk specialisten om bepaalde bedrijfsinvesteringen in te schatten op mogelijk succes en financiële consequenties te overzien.
 5. 5. Applicatie ontwikkelaar voor Smartphones Iedere smartphone eigenaar is één met zijn mobiel en wil er zoveel mogelijk mee kunnen. De beschikbare apps zijn onmisbare tools om het werk en leven efficienter en prettiger te laten verlopen. Er worden voortdurend nieuwe apps ontwikkeld voor iPhones etc.
 6. 6. Specialist Cloud computing Het aanschaffen en aanleggen van interne computerinfrastructuren is een dure aangelegenheid. Door middel van Cloud computing is aanschaf niet langer nodig. Echter het gebruik en service is wel degelijk intern beschikbaar. De fysieke infrastructuur behoort toe aan een externe partij, die het bedrijf voorziet in het gewenste computergebruik. Volgens cebr (center for economics and business research) zullen door Cloud computing tot 2015 2,4 miljoen nieuwe banen ontstaan in Europa.
 7. 7. Energie adviseur Besparing op energie wordt steeds interessanter en belangrijker voor particulieren en ondernemingen. Energie adviseurs kunnen werken voor gemeentelijk overheden of energiebedrijven. Zij hebben kennis over energieverbruik en milieuverontreiniging. Werken bijv. met bouwingenieurs en architekten.
 8. 8. Ingenieur e-auto’s De auto van de toekomst rijdt niet meer op benzine, maar is hybride en/of volledig electriciteit. Dus om aan de verhoogde vraag te kunnen blijven voldoen zijn er specialisten nodig die kennis hebben van electrotechniek. Nederland verwacht 200.000 e-auto’s in 2020 en in 2025 ruim 1.000.000
 9. 9. Expert zonne-energie In het kader van milieubeschermingen en energiebesparing is het werken met zonnestroom een prachtige uitkomst. Deze sector zal behoorlijk groeien. Er zullen ook veel banen onstaan. De Nederlandse zonnestroomsector is nu meer dan een miljard euro omzet per jaar.
 10. 10. Zorgmanager De collectieve zorguitgaven nemen jaarlijks toe als gevolg van onder andere de vergrijzing, de toename van het aantal chronisch zieken en technologische ontwikkelingen. Om de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg te handhaven, heeft het kabinet rekening gehouden met een groei van 15 miljard euro in de periode 2011 – 2015.’

×