Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Het Niewe teamwerken - medewerker perspectief

451 views

Published on

Deze presentatie is het resultaat van focusgroepen en survey die gebeurd zijn vanuit Arteveldehogeschool en Vlerick Business School. We hebben een focus gelegd op de medewerker en teamwerking. De presentatie stelt verschillende aspecten in vraag over het thuiswerken. Hoe medewerkers hier mee omgaan en hoe teams werken indien ze niet altijd fysiek samenzitten. Wat aandachtspunten zijn voor leidinggevende en hoe men kan werken naar beter resultaat, autonomie en vertrouwen.

Published in: Leadership & Management
 • To get professional research papers you must go for experts like ⇒ www.HelpWriting.net ⇐
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Hello! I can recommend a site that has helped me. It's called ⇒ www.HelpWriting.net ⇐ They helped me for writing my quality research paper.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

Het Niewe teamwerken - medewerker perspectief

 1. 1. Samenvatting Focusgroepen Co-thinking workshop ‘Het Team’ Focusgroep HNTW ‘focus medewerker‘
 2. 2. Het nieuwe teamwerken sleutel tot succes? Vanuit het perspectief van thuiswerken Vanuit het perspectief van de medewerker
 3. 3. ICT ondersteuning is heel belangrijk in het plaats onafhankelijk werken Communicatielijn open houden, transparantie bieden in communicatie.
 4. 4. Voordelen medewerker Tijdswinst, minder reistijd Minder stress Meer balans privé- werk Meer concentratie en rust om te werken Meer informeel overleg met collega's Vertrouwen van de werkgever
 5. 5. Nadelen medewerker . vesteert? Vereenzaming Flexibiliteit vraagt discipline en ervaring Spanning tussen medewerkers, zij die niet thuis werken, pilootprojecten bvb. Balans werk en privé Minder team leiderschap Minder verbondenheid Infrastructuur, ergonomische stoel, eigen werkplek in de thuis omgeving, wie investeert?
 6. 6. Vragen voor leidinggevende in HNTW. Kan je controle over het team voldoende loslaten •Leidinggeven in het nieuwe teamwerken betekent immers de controle en expertise deels loslaten. Ben je een goede people manager en coach ipv een klassieke leidinggevende? •Heb je (tijdens het coachen) ook aandacht voor de talenten van je medewerkers Heb je voldoende zicht op wat er in jouw team leeft? •Welke noden leven er in je team op vlak van HNW? •HNW is op maat werken van elke medewerker. Vb, iemand die pas begint in de job heeft nood aan meer begeleiding. Geef je voldoende vertrouwen aan je medewerkers?
 7. 7. Vragen voor leidinggevende in HNTW. Formuleer je individuele doelstellingen die je opvolgt via coaching? Formuleer je ook teamdoelstellingen? Maak je de keuze om net meer of minder procedures uit te schrijven om HNW te organiseren? Hoe bewaak je als leidinggevende dat je mensen niet teveel of net te weinig werken? Bewaak de veerkracht van je mensen.
 8. 8. Vraagstelling teamwerken I Wat is de definitie van een team Wordt er formeel overleg georganiseerd Worden er informele teammomenten georganiseerd Worden er teamdoelstellingen geformuleerd?
 9. 9. Vraagstelling teamwerken II Is er sprake van een onzichtbare rangorde (hiërarchie) in het team? Denk hierover na als team. Hoe gebeurt de besluitvorming in je team? Denk hierover na als team. Staat jouw team ook in verbinding met andere teams? De interconnectie tussen teams wordt nog belangrijker in HNW.
 10. 10. Zijn de principes van groepsdynamica voldoende gekend door de teamleden? Is er een teamcoach die aandacht heeft voor de groepsdynamica, het bewaken van grenzen van medewerkers, etc. ? Hoe zorg je ervoor dat de kennis voldoende gedeeld wordt in je team, los van alle IT & technologische ingrepen? Vraagstelling teamwerken II
 11. 11. Hoe ga je om met wissel en verloop in teams? Hoe blijft de expertise aanwezig? Is er een cultuur van samenwerken en kennis delen in je organisatie? Is er aandacht voor de succesfactoren van een team? Vraagstelling teamwerken III
 12. 12. Diversiteit? Belang van complementariteit Respect voor verschillen Diversiteit aan talenten Vraagstelling teamwerken IV
 13. 13. Andere Source Andere studies Wat als we Nieuw gaan Werken? HNW Informatiedossier, wat als we nieuw gaan werken

×