Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Hotel trends

3,339 views

Published on

Published in: Business
 • Be the first to comment

Hotel trends

 1. 1. Hotel Trends The future belongs to those who prepare for it today - Malcolm X
 2. 2. Voorwoord Omdat stilstaan achteruit gaan is, omdat toekomstkijken fascinerend is. Ik heb de luxe dat ik elke dag mag rondkijken over wat er leeft en gebeurt in de horecasector en ver daarbuiten. Ik bundel al deze inzichten dan ook graag voor jullie in trends. Ik probeer voor jullie te filtreren wat voor jullie van belang kan zijn. Om het toch wat ‘verteerbaar’ te maken, heb ik de trends gesplitst in 4 aparte presentaties met veel voorbeelden en linken: • Consumenten • Restaurant Café • Hotel • Digitaal Ik wens u veel plezier, inspiratie en eigen inzichten toe. Charlotte D’heedene Adviseur Marketing en Communicatie @GuideaHoreca
 3. 3. Concept Je kan niet voor iedereen goeddoen. Als je een uniek concept wil op touw zetten, dan kies je een doelgroep en baseer je je verhaal op één of enkele (toekomstige) waarden.
 4. 4. Hotel Co-creating Niet kiezen voor standaard meubilair & interieur aankleding. Maar laten doen door kunstenaars, ontwerpers of zelf je interieur bijvoorbeeld bijeensprokkelen op rommelmarkten/2de handszaakjes. Kernwoorden hierbij zijn: Uniek, Handgemaakt & Persoonlijk • Banks Hotel in Antwerpen (hotelbanks.be) Gedurfd en eigenzinnig interieur. Hout, glas en beton vormen de basis, smaakvol aangevuld met een mix van design, tweedehands en zelf ontworpen meubels + wisselende exposities van jonge kunstenaars.
 5. 5. Hotel Story Telling Volgens wikipedia is dit “het overbrengen van gebeurtenissen in woorden, beelden en geluiden.” Verhalen raken ons, spreken ons aan, brengen gevoelens en emoties los. Als je dit kan teweegbrengen als hotellier, als je een uniek verhaal, concept hebt, dan wordt je vanzelf gevonden door je gasten. • Het Efteling Hotel (www.efteling.com) in Nederland. Zo kan je overnachten in de doornroosje suite of in de hans en grietje kamer • Overnacht in kleur, de kleur van jouw persoonlijke keuze zoals in het Pantone Hotel (www.pantonehotel.com) in Brussel
 6. 6. Hotel Feeling Home De ultieme droom van elke gast die in je hotel verblijft = het gevoel hebben dat je thuis bent. Zeker de jongere internetgeneratie houdt helemaal niet van kille, afstandelijke en dure design hotels. Een gemeenschappelijke gezellige lobby of samenzitplek. Een ontbijtruimte die aanvoelt als je eigen keuken. Je kamer vol goed gevonden, soms ludiek en persoonlijke accessoires. • De logo en naam zeggen het al zelf “onder moeders vleugels” Mama shelter in Parijs (www.mamashelter.com) • Super bude in Hamburg (www.superbude.de)
 7. 7. Hotel Boutique Hotels Een trend die nauw aansluit met de vorige concepten “feeling home” en “co-creating” maar gaat hierin nog een stuk verder Kernwoorden hierbij zijn: Industrial Vintage, Used Look, Local Feeling, Lobby Living, Feeling Home & Low Budget • ACE Hotel in Amsterdam (www.acehotel.com) Een gitaar staat klaar in je kamer. Een pickup met vinylplaten. De keuze van inhoud/substantie boven stijl. Weg van de design leegheid. Bij de inrichting hebben ze gebruik gemaakt van lokale designers en kunstenaars. Ace hotel afficheert zich als “democratisch” en “toegankelijk” ipv “elitair” en “exclusief”. Tegelijk well-designed en doorleefd. Niet perfectie is de norm maar schoonheid van imperfectie. • Hotel New York in Rotterdam (www.hotelnewyork.nl)
 8. 8. Hotel Smart use of space Het creatief gebruiken van je beschikbare ruimte kan leiden tot een uniek concept. • In Yotel in Amsterdam (www.yotel.com/Hotels/New-York-City), dicht tegen de luchthaven, kan je een “cabin” huren, al is het voor een paar uur, alle luxe maar dan op 15 m² • Nog een stap verder, in oosterse stijl, kan je in een capsule of sleepbox slapen. Qbic in Amsterdam (www.qbichotels.com) is hier een voorbeeld van.
 9. 9. Hotel Pop-up Hotels Net zoals je de pop-up stores hebt in grote steden, heb je nu ook pop-up hotels. • Je ziet ze nu steeds vaker opduiken bij Festivals. Flexotels in Eindhoven (flexotels.com) of Bocages in Frankrijk (www.bocages.fr) biedt zo verschillende types hutten aan. RockVillage in Werchter. • M Hotel (www.m-hotel.org)in Londen. Dit hotel kan overal naartoe getransporteerd worden, waar je maar wil, maar kan ook lang ergens blijven staan.
 10. 10. Hotel Ecologisch, groen & duurzaam Het is al enkele jaren „hot‟. Maar kan meer zijn dan zonnepanelen op het dak. • Ecohostel in Gent (www.ecohostel.be) logeren op een boot; volledig co2 neutraal. Een rietveld als waterzuivering op het dak, 100% natuurlatex matrassen, een bio-ontbijt.
 11. 11. Hotel Grand Hotel Ook net zoals Grand Cafés de laatste jaren aan een revival bezig zijn. Grand hotels kenmerken zich door een dominante architectonische en een historisch interieur. We spreken van vernieuwde grandeur van weleer. • In Gent recent geopend: Hotel de Flandre (www.hoteldeflandre.eu); zorgvuldig gerestaureerd herenhuis dat dateert uit de 18de eeuw. Het gebouw is historisch geklasseerd en bewaart binnenin de originele Napoleon trapportaal.
 12. 12. Hotel Nieuwe Media Spring creatief om met Facebook, Twitter, Flickr en You Tube. Zo laat je de surfer op geregelde tijdstippen aan je denken. Ook is het goed als je je doelgroep laat participeren in je doen en laten zodat ze zich betrokken voelen. Durf persoonlijke conversaties aan te met je gasten. Misschien kan het innovatiebudget aangesproken worden om een fulltime Nieuwe Media Medewerker in dienst te nemen? • CitizenM en Hotel Bloom
 13. 13. Hotel Go Crazy Als laatste trend een opsomming van “out of the box” hotel concepten. Hoe gekker hoe liever en vooral hoe opvallender. Als je dit soort hotels bezoekt heb je zeker iets te vertellen aan het thuisfront. Hotels om mee uit te pakken. • Slapen in een boom • Mode hotels; linken aan een mode-merk en dit volledig toepassen op je interieur. Maison Moschino - Milano, Missoni, Bulgari, Armani
 14. 14. Tot slot Tot zover de bundeling van huidige hoteltrends. Vind je deze presentatie eerder trendquatch dan watch? Dan hoor ik het graag, Charlotte D’heedene Adviseur Marketing en Communicatie Twitter: @GuideaHoreca Facebook: Guidea E-mail: Charlotte.Dheedene@guidea.be Telefoon: 050/47.15.90

×