Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Studenten Dienstverlening bedenken zorgdomoticaconcepten tijdens Challenge bij ROC Friese Poort

432 views

Published on

‘Domotica is de naam voor alle apparaten en toepassingen waarmee je een woning of gebouw automatiseert’, vertellen René van Netten en Froukje Vleeshouwer van Technion Adviseurs. ‘Zorgdomotica zijn technische instrumenten om het leven van ouderen en hulpbehoevenden makkelijker en comfortabeler te maken.’ Op woensdag 26 februari 2020 namen 35 eerstejaarsstudenten Dienstverlening niveau 2 en 3 van ROC Friese Poort deel aan een Challenge over zorgdomotica. Opdrachtgevers Van Netten en Vleeshouwer van gaven de studenten in de vestiging Sneek een uitdagende taak mee: ontwerp een kamer of huis waarin alleen consumentenelektronica gebruikt is om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen in 2030.

Lees het verhaal: https://www.centrumduurzaamfriesland.nl/nieuws/studenten-dienstverlening-bedenken-zorgdomoticaconcepten-tijdens-challenge-bij-roc-friese-poort/

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Studenten Dienstverlening bedenken zorgdomoticaconcepten tijdens Challenge bij ROC Friese Poort

  1. 1. Zorgdomotica challenge
  2. 2. •250 medewerkers •Heerenveen – Almere – •Veenendaal – Tilburg – Rotterdam •Installatieadvies buro Technion adviseurs
  3. 3. Het begeleiden en adviseren van een opdrachtgever om te kiezen voor het passende concept ROL VAN EEN ADVISEUR De essentie in de zorg: het leven van een cliënt kan verbeteren en het werk van de zorgverlener makkelijker kan maken Luisteren wat de klant belangrijk vindt, techniek of juist geen techniek Wij leveren geen producten maar ondersteunen de klant Van een programma van eisen (wat zou ik willen) naar een ontwerp en realisatie Technisch is alles mogelijk !!
  4. 4. Zorgdomotica Domotica is de naam voor alle apparaten en toepassingen waarmee een woning of gebouw wordt geautomatiseerd. Zorgdomotica zijn technische instrumenten specifiek om het leven van ouderen en hulpbehoevenden makkelijker en comfortabeler te maken.
  5. 5. Iedereen heeft eigen kaders: Bewoners: kwaliteit van leven in een veilige en comfortabele omgeving Familie: Zoekt zekerheid, goed en vertrouwd gevoel Management: Verhogen kwaliteit en verlagen werkdruk en kosten Zorgverleners: Verlenen van de juiste zorg op een efficiënte wijze
  6. 6. Voorbeelden zorgdomotica Zorg alarmering Video observatie Smart paging Dwaal detectie Zorg in de wijk Videofoon
  7. 7. Hoe ziet de toekomst er uit?
  8. 8. Ontwerp een kamer/huis waarin alleen consumenten elektronica gebruikt mag worden om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen in 2030. Denk niet aan techniek maar hoe zou jij het willen!!!!

×