De dienstverlener stedenbouw

476 views

Published on

Plant u kleine werkzaamheden aan uw woonst?

Sommige werken zijn onderworpen aan een voorafgaande verwerving van een stedenbouwkundige vergunning, andere mogen uitgevoerd worden zonder vergunning. Loop geen risico op een overtreding!

De Stadswinkel maakt u graag uw rechten en plichten duidelijk.

Maak gerust gebruik van onze website of ons gratis infoloket.

Of van één van onze op regelmatige basis georganiseerde kostenloze infosessies:

- «Reglementen en vergunningen bij bouw- en renovatieprojecten»
- « Hulp bij het invullen van een aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning voor werken vrijgesteld van de tussenkomst van een architect».

Meer info over de infosessies op www.curbain.be/nl

1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • Er worden u twee verschillende soorten infosessies aangeboden:

  «Reglementen en vergunningen bij bouw- en renovatieprojecten»

  Welke reglementen zijn van toepassing voor mijn project?
  Over welke vergunningen dien ik te beschikken?
  Hoe kan ik mijn wensen en de regelgeving verzoenen?

  Datum
  - woensdag 3 oktober 2012 van 18u tot 20u (sessie in het Nederlands)

  Plaats
  De Stadswinkel (sociale zetel)
  Antwerpselaan 24
  1000 Brussel


  «Hulp bij het invullen van een aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning voor werken vrijgesteld van de tussenkomst van een architect»

  Als uw project in deze categorie valt, dan leggen wij u graag uit hoe u een volledig en coherent dossier kan samenstellen dat een goede kans maakt goedgekeurd te worden door de bevoegde instanties.

  Datum
  - woensdag 17 oktober 2012 van 18u tot 20u (sessie in het Nederlands)

  Plaats
  De Stadswinkel (sociale zetel)
  Antwerpselaan 24
  1000 Brussel

  Meer info:
  http://www.curbain.be/nl/urbanisme_ateliers_2012.php

  02 227 42 69

  inscriptions@curbain.be

  We heten u van harte welkom!
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
476
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

De dienstverlener stedenbouw

 1. 1. voor uw renovatieprojecten. Maakt u gratis wegwijs in de regels en procedures DE DIENSTVERLENER STEDENBOUW De Staatssecretaris bevoegd voor stedenbouw in het Brus- gRaTIS INFOLOkET sels Hoofdstedelijk Gewest heeft aan De Stadswinkel vzw Sint-Gorikshallen de opdracht gegeven om op te treden als ‘Dienstverlener Sint-Goriksplein 1 stedenbouw’. Bedoeling is om het begrip van en het res- 1000 Brussel pect voor de complexe wetgeving van toepassing op werken uitgevoerd of aangevraagd door particulieren te verbeteren 02 219 40 60 en om te vermijden dat niet conforme werken ter goeder info@curbain.be www.curbain.be trouw door particulieren die weinig vertrouwd zijn met de reglementeringen worden uitgevoerd. Het is inderdaad belangrijk dat u zich bij een onafhankelijke Openingsuren: partij kan informeren over welke werken u zelf kan uitvoeren, van dinsdag tot en met vrijdag van 10u tot 18u, onder welke voorwaarden en welke wetten van toepassing zaterdag van 14u tot 17u. zijn. Bereikbaarheid openbaar vervoer: Halte ‘Beurs’: bus 46, 48 en 95 tram 3 en 4 Halte ‘De Brouckère’: bus 29, 38,46,47,63,66,71 en 88 De cartografische site van het Brussels Hoofdstedelijk Geweest metro lijn 1 en 5 Gedrukt op 100% gerecycleerd & chloorvrij papier. Design: www.beelzepub.com Raadpleeg onze website voor de data van deze workshops: www.curbain.beworden door de bevoegde instanties. regelgeving verzoenen? dat een goede kans maakt goedgekeurd te Hoe kan ik mijn wensen en de en coherent dossier kan samenstellen beschikken en waarvoor? leggen wij u graag uit hoe u een volledig vergunningen dien ik te Als uw project in deze categorie valt, dan mijn project? Over welke tussenkomst van een architect» van toepassing voor voor werken vrijgesteld van de Welke reglementen zijn stedenbouwkundige vergunning en renovatieprojecten» een aanvraag van een vergunningen bij bouw- «hulp bij het invullen van «Reglementen en TWEE INTERacTIEVE WORkShOpS WORDEN REgELmaTIg gEORgaNISEERD:
 2. 2. misschien verplichten ze u tot de voorafgaande verwerving van een STEDENBOUWkUNDIgE VERgUNNINg? U pLaNT Loop geen risico op een overtreding! WERkzaam- Ook op het vlak van stedenbouw wordt “eenieder geacht de wet te kennen”, zelfs al zijn er vele en soms moeilijk te begrijpen regels. hEDEN? De DIENSTVERLENER STEDENBOUW is er om u concreet uit te leggen: ●● welke reglementeringen op uw project van toepassing zijn ●● welke stappen en procedures dat voor u inhoudt ●● wat u zonder toelating of vergunning kunt realiserenNeem, vooraleer te beginnen, de juiste stedenbouwkundige reflex aan eninformeer u bij De Stadswinkel over uw rechten en plichten.Bovenop het technisch advies dat we in het kader van onze andere activiteitenontwikkelen (isolatie, renovatietechnieken, akoestiek, patrimonium, enz...),bieden we u gratis een eerste hulp voor uw renovatieprojecten in het algemeenen meer bepaald voor de projecten vrijgesteld van vergunning of waarvoor demedewerking van een architect wettelijk niet vereist is.Concreet zijn wij er:●● om u te INFORmEREN Neem een kijkje op onze website of bezoek ons infoloket. Aan de hand van de BRUGIS databank kunnen we u uitgebreid informeren over de verschillende verordeningen die van toepassing zijn in uw geval.●● om te VERDUIDELIJkEN Als u dat wenst, nemen we ook graag de tijd om u in detail de gevolgen van deze verordeningen uit te leggen, de te volgen procedures en de stappen die u dient te volgen. We leggen u ook de rol uit van de verschillende spelers die u op uw weg zal tegenkomen (gemeentelijke en regionale overheid, uitvoer- ders, architecten, aannemers,…enz).●● om u te BEgELEIDEN Onze experts kunnen u ook begeleiden in uw stappen door middel van een gespecialiseerde afspraak waarbij we u advies geven van bij het begin van uw projecten. Wij organiseren ook workshops (’s avonds en op zaterdagmorgen) waar u uw vragen met anderen die dezelfde bekommernissen of projecten hebben, kunt delen, en waar ons team u praktische hulp biedt.We werken nauw samen met de regionale en gemeentelijke overheid, maar wezijn onafhankelijk van hen en wij wensen u erop te wijzen dat onze hulp u nietgarandeert dat uw dossier wordt goedgekeurd. Onze rol bestaat erin u klaarheidte verschaffen en u bij te staan in de verschillende stappen die u dient te nemen.

×