Office365 en Mixit

988 views

Published on

Samenwerken doen we steeds meer in een 100% internetomgeving. Dat kunnen we altijd, overal en op elk apparaat. Deze overgang is geen ‘big-bang’ maar gaat wel snel. Mixit helpt organisaties stappen te zetten in deze nieuwe wereld. Dit doen wij op drie vlakken: mens, organisatie en techniek.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
988
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
148
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Office365 en Mixit

 1. 1. Kennismaken en aan de slag met Microsoft Office 365Voor u, van Mixit (een samenwerking van de Tam Tam Groep en Agile Software)
 2. 2. Microsoft Office 365Hoe pas je de online versies van Exchange, SharePoint enLync succesvol toe in je organisatie. Hoe integreer ik hetOffice 365 platform in mijn bestaande IT-infrastructuur?Binnen enkele dagen geeft Mixit u het antwoord en kunt uhet zelf ervaren.En dankzij de Planning Services in uw EnterpriseAgreement, zijn de kosten voor onze rekening.
 3. 3. Office 365 gratis proberen met Planning Services vouchers!Microsoft Office 365 biedt organisaties de kracht van de nieuwste generatie De voordelen voor u op een rij:Microsoft oplossingen voor communicatie en samenwerking, te weten: Exchange ü  U haalt meer uit uw investering in Software Assurance (SA).Online, SharePoint Online en Lync Online samen met de vertrouwde Office Suite ü  U ontvangt hoogwaardige dienstverlening van Mixit, afgestemd op uw situatie(desktop én online). Office 365 biedt de diensten aan in de ‘cloud’ en we spreken en betaald door Microsoft (afhankelijk van het aantal voucher dat u heeft).dan van ‘Software as a Service’, maar wat betekent dit nu eigenlijk precies? ü  U ervaart hoe de online versie van SharePoint, Lync, Exchange of Office WebSoftware as a Service is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van Apps het beste uw werkprocessen kan ondersteunen.software en data, ongeveer zoals je stroom uit het elektriciteitsnet ontvangt. Uw ü  U kiest zelf een scenario dat aansluit bij uw wensen.organisatie hoeft op deze manier geen hard- en software meer aan te schaffen, is ü  U ontvangt een op maat gemaakt rapport voor de inzet van SharePoint, Lync ofniet verantwoordelijk voor het onderhoud ervan en beschikt feitelijk over een in Exchange in uw organisatie!omvang en mogelijkheden schaalbare, virtuele infrastructuur.Wat kan Mixit betekenen voor u?Bij uw Microsoft overeenkomst heeft u onder de noemer Planning Services een “Onze klanten kunnen met de hulp van Mixit uitstekendaantal vouchers beschikbaar die u kosteloos kunt inwisselen. bepalen of en hoe ze Office 365 willen inzetten en een roadmap ontwikkelen voor een gedegen en gecontroleerdeDe waarde per voucher is ca. € 1.000. Dit voordeel laat u op dit moment onbenut inzet van Office 365 in hun organisatie."en Agile Software en Mixit willen u graag helpen om het te gelde te maken! Maarten van Montfoort,We bieden u, afhankelijk van het aantal beschikbare vouchers, een plan van Managing Partner, Agile Softwareaanpak of zelfs een pilot voor een succesvolle inzet van Office 365 in uworganisatie. Hiermee kunt u zelf vaststellen welke toegevoegde waarde Office 365biedt en kunt u gefundeerd een beslissing nemen over de vervolgstappen. EnMicrosoft sponsort dat, waardoor het u niets kost! U hoeft er uitsluitend wat tijdvoor vrij te maken.
 4. 4. De functionele MogelijkhedenWat kunnen we voor u doen? De kennismakingmet de functionaliteit van Office 365 kan in één,drie of zes dagen.Checkt u het even met uw planning?
 5. 5. Strategie, ontwerp & functionele pilot, 6 dagen Strategische Sessie (1 dag) Ontwerpsessie (2 dagen)Strategie & ontwerp, 3 dagen Strategische Sessie (1 dag) Pilot (3 dagen) Op basis van de concept oplossing uit de Ontwerpsessie (2 dagen) ontwerpsessie, richten we in 2 Na de strategische sessie kiezen we samen dagen een pilotomgeving van Office 365 in om één specifiek vraagstuk (zie ter inspiratie de de toegevoegde waarde te demonstreren.Strategie, 1 dag voorbeelden op de volgende pagina’s) en Vervolgens besteden we 1 dag aan de Strategische Sessie (1 dag) specificeren de wensen en eisen hiervoor begeleiding van een geselecteerde groep Tijdens de ochtend doen we een werksessie. verder. Vervolgens werkt Mixit dit uit tot een eindgebruikers voor succesvol gebruik van de Deze is gericht op informatieverzameling Programma van Eisen met zowel een oplossing. De pilotomgeving is in totaal 1 rondom informatiebronnen, systemen en conceptueel als architecturaal overzicht van de maand beschikbaar voor u! processen die er in de organisatie zijn en oplossing met SharePoint, Exchange, Lync en/ Wat krijgt u voor 6 dagen? identificatie van de belangrijkste pijn- en of Office Web Apps. Op basis hiervan kan een ü  Rapport met analyse huidige situatie en verbeterpunten daarin. Na verwerking van de begroting worden afgegeven van de benodigde oplossingsrichtingen op hoofdlijnen. ontvangen informatie brengen wij in één investering voor realisatie. ü  Handout van alle gebruikte materialen middagsessie advies uit over de mogelijke Wat krijgt u voor 3 dagen? over Office 365 en praktijkvoorbeelden. oplossingsrichtingen met Office 365. Dit vullen ü  Rapport met analyse huidige situatie en ü  Programma van Eisen voor één specifiek we natuurlijk aan met praktijkvoorbeelden. De oplossingsrichtingen op hoofdlijnen. vraagstuk oplossing is gericht op de grootste meerwaarde ü  Handout van alle gebruikte materialen ü  Conceptuele weergave oplossing die specifiek voor uw organisatie te bereiken is. over Office 365 en praktijkvoorbeelden. (onderdeel van PvE) ü  Programma van Eisen voor één specifiek ü  Architectuurplaatje oplossing (onderdeel Wat krijgt u voor 1 dag? vraagstuk van PvE) ü  Rapport met analyse huidige situatie en ü  Conceptuele weergave oplossing ü  Werkende omgeving voor het gekozen oplossingsrichtingen op hoofdlijnen. (onderdeel van PvE) scenario ü  Handout van alle gebruikte materialen ü  Architectuurplaate oplossing (onderdeel ü  Handout met instructies voor gebruik van over Office 365 en praktijkvoorbeelden van PvE) de pilotomgeving
 6. 6. De technische MogelijkhedenWat kunnen we voor u doen? De integratie vanOffice 365 met uw bestaande IT-infrastructuuraantonen in een technische pilot van acht dagen.Checkt u het even met uw IT-afdeling?
 7. 7. Strategie, ontwerp & technische pilot, 8 dagen Strategie- en ontwerpsessie (2 dagen) In 2 dagen brengen we uw IT-infrastructuur in kaart en maken we een technische architectuurplaat van de voorgenomen oplossing. Pilot (6 dagen) In de pilot van 6 dagen realiseren en testen we de koppeling met uw bestaande infrastructuur. Op basis van de concept oplossing uit de ontwerpsessie, richten we in 5 dagen de pilotomgeving in met de koppeling naar uw Active Directory om de toegevoegde waarde ervan te demonstreren. Vervolgens besteden we 1 dag aan de begeleiding van een geselecteerde groep beheerders voor succesvol gebruik van de oplossing. De pilotomgeving is in totaal 1 maand beschikbaar voor u! Wat krijgt u voor deze 8 dagen? ü  Rapport met analyse huidige infrastructuur en oplossingsrichting op hoofdlijnen. ü  Programma van Eisen voor de architectuur ü  Conceptuele weergave oplossing ü  Architectuurplaat oplossing ü  Werkende omgeving voor de gekozen architectuur met koppeling naar uw bestaande infrastructuur. ü  Handout met instructies voor gebruik van de pilotomgeving
 8. 8. SharePoint OnlineKennis delen, online samenwerken, documentenarchiveren of uw medewerkers met elkaarverbinden?Ook voor u heeft SharePoint Online toegevoegdewaarde.
 9. 9. Meer weten over SharePoint OnlineMicrosoft SharePoint Online (SharePoint) is een platform met functionaliteit voor ü  Met een intuïtieve zoekbalk (zoals Google) snel de juiste informatie vindenhet beheer van uw intranet-, extranet- en internettoepassingen in combinatie met ongeacht waar deze is opgeslagen. En deze op een gebruiksvriendelijkeeen volledige integratie met andere Microsoft producten (o.a. Microsoft Lync, manier presenteren aan eindgebruikers.Microsoft Office en Active Directory). ü  Als samenwerkomgeving waarin documenten, agenda’s en communicatieDat klinkt mooi, maar het blijft lastig om te doorgronden hoe SharePoint je rondom projecten, klanten etc. centraal worden vastgelegd en gedeeld. En dieorganisatie precies kan helpen in de dagelijkse praktijk. Het platform biedt zoveel daarmee ook weer vindbaar zijn voor de organisatie.mogelijkheden! Ter illustratie onderstaand een aantal vraagstukken waarvoor onze ü  Het beschikbaar maken van digitale formulieren voor eindgebruikers en dezeklanten SharePoint hebben ingezet als oplossing: met een workflow automatisch de juiste route in de organisatie laten afleggen. ü  Om de fysieke documentenstroom te digitaliseren (via scanning) en te beherenü  Om kennis te delen binnen de organisatie, denk bijvoorbeeld aan en ontsluiten in SharePoint. gestructureerde kennisdeling in de vorm van documenten die worden gepubliceerd op een intranetomgeving, maar ook kennis die door De Tam Tam Groep, waar Mixit onderdeel van is, is sinds haar bestaan eindgebruikers wordt gegenereerd in de vorm van wiki’s die ze zelf aanmaken Microsoft Gold Partner en heeft vanaf de eerste versie (2001) kennisgemaakt en beheren. met Microsoft SharePoint technologie als oplossing voor diverseü  Via één centrale ingang (een dashboard) gebruikers effectief toegang geven tot vraagstukken. Op dit moment werken er bij de Tam Tam Groep ruim 120 gepersonaliseerde informatie die ligt opgeslagen in andere systemen in de professionals die u helpen om de juiste keuzes te maken. Dit doen we organisatie. Door slim gebruik te maken van autorisatie, hoeft een gebruiker pragmatisch en concreet: dus geen wollige rapporten die in de slechts eenmalig in te loggen en wordt rekening gehouden met de rechten die kast verdwijnen! hij/zij heeft.
 10. 10. Lync OnlineZien of iemand beschikbaar is. Online met elkaarvergaderen, ongeacht tijdzone en plaats?Ook voor u heeft Lync Online toegevoegde waarde.
 11. 11. Meer weten over Lync OnlineWij denken dat interne én externe communicatie naar een nog hoger niveau kan ü  Geef onlinepresentaties aan klanten en collegas en maak hierbij gebruik vanworden gebracht met inzet van Microsoft Lync Online. Het is een sterk audio, video, gedeelde schermen en een virtueel whiteboard.communicatieplatform dat naadloos integreert met de Microsoft Office Suite en ü  Nodig externe contactpersonen uit om via een desktop- of webgebaseerdeSharePoint Online. client eenvoudig deel te nemen aan onlinevergaderingen. ü  Bekijk de aanwezigheidsgegevens van collegas en klik om te communicerenInstant messaging and presence vanuit Microsoft Outlook, SharePoint en andere Office-toepassingen.Eén van de meest gebruikte functies is instant messaging and presence binnen ü  Communiceer met externe organisaties die werken met Lync door middel vaneen organisatie. Dit betekent rijke informatie rondom aanwezigheid van chatberichten, audio en video via Lync-federatie.medewerkers, bestandsuitwisseling en instant messaging. ü  Communiceer rechtstreeks vanuit Lync met Windows Live Messenger- contactpersonen door middel van chatberichten, audio en video.Audio/Video/Web Conferencing ü  Beantwoord een e-mail met een chatbericht of een telefoongesprekDe Audio, Video, and Web Conferencing functionaliteit in Micorsoft Lync Online om vragen nog sneller en beter te beantwoorden.stelt gebruikers in staat om in real time met elkaar te overleggen in zowel woordals beeld.Functies:ü  Communiceer met anderen via chatberichten, videogesprekken en onlinevergaderingen.ü  Klik slechts enkele malen met de muis om een chatsessie te veranderen in een ad-hoc onlinevergadering met audio, video en gedeelde schermen.
 12. 12. Exchange OnlineE-mail is een commodity, waarom nog langerinvesteren in een eigen infrastructuur en beheervan uw mailomgeving?Ook voor u heeft Exchange Online toegevoegdewaarde.
 13. 13. Meer weten over Exchange OnlineMicrosoft Exchange Online is ontworpen voor organisaties die gebruik willen ü  Robuuste management tools die IT-beheerders in staat stellen demaken van de voordelen van cloud-gebaseerde e-mail, zonder opoffering van de gebruikersrechten, distributielijsten en het beveiligingsbeleid te beherenuitgebreide mogelijkheden waarvan de lokale Exchange Server onze klanten al vergelijkbaar met een geavanceerde, lokale omgeving.decennia voorziet. Gebouwd op dezelfde technologie als Exchange Server 2010, ü  Een bekende gebruikerservaring met dezelfde Microsoft Outlook en Office-biedt Exchange Online organisaties de nieuwste mogelijkheden, waaronder programmas die uw eindgebruikers al kennen, zorgen voor een minimaleingebouwde archivering, optionele Conversatie View (waardoor je eenvoudig de leercurve.conversatie kunt volgen) en MailTips (die je helpen veel voorkomende, maar vaak ü  Interoperabel met de meeste apparaten die gebruikers vandaag de dagkostbaar of gênante vergissingen te voorkomen), samen met krachtige gebruiken, waaronder pcs, Mac’s, BlackBerry, Android, Windows Phone,webgebaseerde tools voor het beheren van de online Exchange omgeving. Met iPhone en Nokia, alsmede alle belangrijke internet browsersExchange Online, regelt Microsoft voortdurend het onderhoud, de patches en ü  25 GB grote mailboxen en de mogelijkheid om attachments te sturen tot 25upgrades van de Exchange-infrastructuur, terwijl IT-beheerders de controle, MB.flexibiliteit en schaalbaarheid ontvangen die zij nodig hebben. ü  24/7 ondersteuning via de telefoon, het web of e-mail. ü  Gegarandeerde 99,9% uptime Service Level Agreement.Functies:ü  Toonaangevend, altijd up-to-date antivirus-en anti-spam oplossingen.ü  Disaster recovery door continu eplicatie, geo-redundante datacenters die van derden zijn gecertificeerd volgens internationale standaarden
 14. 14. Office Pro Plus en Office Web AppsWaarom niet beschikken over de meeste recenteversie van Office als een flexibele service metbetaling naar verbruik? Of met Office Web Appsaltijd toegang hebben tot je documenten, e-mail enagenda vanaf vrijwel elk apparaat?Ook voor u heeft Office Pro Plus enOffice Web Apps toegevoegde waarde.
 15. 15. Meer weten over Office Pro Plus en Office Web AppsOffice Professional Plus Functies OWA:Office Professional Plus is nu beschikbaar in bepaalde Microsoft Office 365- ü  Bekijk, bewerk en deel inhoud die is gemaakt in de desktopversies van Word,serviceabonnementen. Het biedt daarmee de productiviteit van Office als een Excel, PowerPoint en OneNote online vanaf vrijwel elk apparaat met eenflexibele service met betaling naar verbruik. Je hebt een volledige, geavanceerde internetverbinding.Office-omgeving waarbij je altijd over de meest recente versies van alle Office- ü  Zorg voor een vertrouwde omgeving met veel van dezelfde bewerkings- endesktoptoepassingen beschikt. opmaakfuncties die gebruikers al kennen van Microsoft Office. ü  Hebt u een functie nodig die niet beschikbaar is in de Web Apps? OpenOffice Web Apps documenten met één klik vanuit de Office Web Apps in de desbetreffendeMet Office Web Apps hebt u toegang tot uw documenten, e-mail en agendas Office-desktoptoepassing, waarna u toegang hebt tot uitgebreideonline. Met vrijwel elk apparaat dat is verbonden met internet* kunt u uw bewerkingsfuncties (vereist Office Professional Plus 2007 Service Pack 2 ofdocumenten uit MS Word, Excel, PowerPoint en OneNote online bekijken en hoger, Office voor Mac 2008 met Entourage 2008 Web Services Edition ofdaarbij eenvoudige bewerkingen doorvoeren. Deel uw documenten met anderen Office voor Mac 2011 en Outlook voor Mac 2011).en voer real-time tegelijkertijd bewerkingen uit in Excel- en OneNote-bestanden ü  Open en bekijk Office-documenten vanuit ondersteunde mobiele browsersmet een grote betrouwbaarheid en een consistente opmaak. Zelfs als teamleden ü  Bewerk gedeelde Excel-spreadsheets en OneNote-notitieblokken tegelijkertijdwerken op een pc waarop een andere versie van Office is geïnstalleerd of op een met anderen dankzij ondersteuning voor samenwerking in OfficeMac of tablet-pc. En aangezien Office Web Apps werken met de Office- Web Apps. Kijk real-time welke delen collegas bewerken.toepassingen die u al kent, zien uw documenten er altijd uit zoals u wilt, van uw pcnaar het web en weer terug.* Toegang vanaf mobiele apparaten vereist Wi-Fi-voorzieningen of de beschikbaarheid vaneen geschikt netwerk
 16. 16. Wie we zijn en wat we doenSamenwerken doen we steeds meer in een 100% internetomgeving, altijd, overal en op elk apparaat. Deze overgang is geen big-bang maar gaat welsnel. Mixit helpt organisaties deze (eerste) stappen te zetten. Mixit staat voor een mix van samenwerken, cloud technologie enorganisatieverandering. We maken bedrijfsbrede oplossingen in de vorm van portals, samenwerk- en kennisdeelomgevingen en sociale intranetten.En we leveren oplossingen die een mix zijn van applicaties op eigen servers (on premises) gecombineerd met applicaties die via het internet (cloud)worden benaderd. Daarvoor hebben we alles in huis. Maar we helpen ook bij een eerste stap zoals een mailmigratie, documenten toegankelijk makenvia een iPad of een sociaal aspect in jullie bestaande intranet. We zetten een mix van technologieën in om oplossingen te realiseren. Daarin vormende Microsoft producten en het Google Apps platform belangrijke pijlers. En om de oplossing echt werkend te krijgen, zorgen we ook voor de licentiesen de benodigde verandering in de organisatie.Mixit ontzorgt organisaties en mensen door hun werk leuker, goedkoper en net iets makkelijker te maken.
 17. 17. Concrete cases
 18. 18. Case NOC*NSFE-mail naar de cloud bij sportkoepelNOC*NSF is de belangenbehartiger van de sport in Nederland met 74 Hierdoor worden alle e-mail Active Directory objecten naar de Microsoft Onlinesportbonden als leden. Daarnaast is de sportkoepel verantwoordelijk omgeving geplaatst. De e-mail migratie bestond uit twee stappen. In de eerstevoor het uitzenden van het Olympisch team naar de Olympische stap werd de grootste hoeveelheid e-mail gemigreerd. Dit door alle e-mail voorSpelen. een bepaalde datum te migreren. Bij de tweede stap is eerst de routering aangepast, zodat alle e-mailberichten bij de Microsoft Online omgevingDe organisatie NOC*NSF maakte gebruik van Novell GroupWise als worden afgeleverd. Hierna zijn alle contactpersonen, kalender items en hete-mail platform. De standaard tooling die Microsoft levert is gebaseerd laatsteop het migreren van Microsoft platformen naar Microsoft Online e-mail deel gemigreerd naar de Microsoft Online omgeving.omgeving. Voor het migreren van GroupWise naar Microsoft Online isexterne tooling aangeschaft om de migratie mogelijk te maken. Om de Resultaten:gebruikers accounts over te plaatsen naar Microsoft Online is er ü  Goede email voorziening die overal ter wereld beschikbaar is.gekozen voor de inrichting van een Active Directory synchronisatieserver. Deze oplossing bestaat uit een software component wat door ü  Schaalbare oplossing. Simpel gebruikers toevoegen of verwijderenMicrosoft wordt aangeboden en op de “on premise” omgeving wordt ü  Je betaalt wat je verbruikt: per gebruiker, per maand.geïnstalleerd.
 19. 19. Case Mojo ConcertsEen samenwerkomgeving op Office 365 platformMojo Concerts organiseert jaarlijks zo’n tweehonderd concerten en Mojo Concerts verzocht Mixit om een extranet te realiseren, specifiek voor hetfestivals, die goed zijn voor ruim één miljoen bezoekers. Wie muziek Lowlands festival. Op dit extranet delen de twee organiserende partijen, Mojozegt, zegt Mojo. Mojo Concerts, opgericht in 1969 in Delft, is al 40 jaar Concerts en LOC7000, informatie en communiceren met elkaar. Ruim 50de bekendste en grootste concertpromotor in Nederland. Mojo medewerkers van beide organisaties hebben daarmee toegang tot de meestConcerts is onderdeel van het Amerikaanse Live Nation, ’s werelds recente versies van plattegronden, programmawijzigingen, agenda engrootste producent van live entertainment. informatie over EHBO, rookbeleid en Arboregels. Ook is altijd direct helder welke medewerker op welk moment beschikbaar is, welke medewerkersLowlands is een driedaags muziekfestival in augustus dat vanaf 1993 bedrijfshulpverlener zijn en hoe ze te bereiken zijn. Op de startpagina is eenjaarlijks in Nederland te Biddinghuizen (Flevoland) gehouden wordt. dashboard ingericht waarop in één oogopslag de laatste wijzigingen en deHet festival heeft grote variatie in het aanbod van amusement: er is actuele weerberichten te zien zijnniet alleen muziek, maar ook literatuur, film, cabaret, ballet, theater enstrip..
 20. 20. MixitWij hebben er zin in! Jullie ook? Zonder schriftelijke toestemming of betaling van gemaakte kosten kan de opdrachtgever geen gebruik maken van de genoemde plannen, strategieën, concepten of acties in dit document. Dit document is bedoeld als voorstel voor de opdrachtgever en mag nietMixit is een samenwerking van en gebruikt worden voor instructies aan derde partijen.

×