Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Caverion yritysesittely

1,530 views

Published on

Caverionin strategia, palvelualueet, taloudelliset luvut, markkina-asema ja tulosohjeistus. Lisäksi referenssejä.

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Caverion yritysesittely

 1. 1. 14.5.2014 Yritysesittely
 2. 2. Caverion ° Caverion ja yhtiön strategia ° Palvelualueet ° Taloudelliset luvut, markkina-asema ja tulosohjeistus ° Referenssit ° Yhtiön hallitus ja johto Sisältö
 3. 3. Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita ratkaisuja rakennuksille ja teollisuuslaitoksille.
 4. 4. Caverion External / Internal / Confidential4
 5. 5. Caverion Ruotsi Suomi Viro VenäjäLatviaTanska Norja LiettuaSaksa Tšekki Itävalta Puola Romania YIT (1912) Huber Oy (1879) Calor AB (1898) caverion GmbH (2007) M+W Zander (1998) | Meissner + Wurst (1912) | Krantz (1882) | Zander (1950) | Stangl KG (1929) MAB Anlagenbau Austria GmbH | Rohr- und Heizungsbau GmbH (1955) | Voest-Alpine MCE Austria | Allmänna Ingeniörsbyrån (1901) | Carl Christensen & Co. Brdr. Petersens Eftf. A/S | Gerdes & Wesenberg | Monies & Andersens Eftf | E. Rasmussen/ER Electric A/S (1907) | EB Installasjon (1988) Asea Brown Boveri (1987) | Asea Per Kure AS (1897) | A/S Norsk Elektrisk & Brown Boveri (1908) Elektro Union National Industri (1917) | Elektrisk Bureau AS (1882) | Frognerkilens Fabrikk Norsk Elektrisk Aktielag (1873) AS Norsk Viftefabrikk (1932) | Elmek (1990) | Emico AS (1992) | Tehsistem SIA (2001) Caverion Oyj (2013) ABB building systems (1988) MCE AG building systems (1989) 5 Interim Report 1-3/2014 Caverion on eurooppalainen yhtiö Yhtiön juuret Caverion Oyj syntyi 30.6.2013 kiinteistöteknisten ja teollisuuden palveluiden irtautuessa YIT-konsernista itsenäiseksi konsernikseen. Kaupankäynti osakkeella alkoi Helsingin pörssissä 1.7.2013.
 6. 6. Caverion Strategia 2016 Olemme Euroopan johtavia kiinteistöille ja teollisuudelle edistyksellisiä ja kestäviä elinkaariratkaisuja tarjoavia yrityksiä. Käyttökate (EBITDA) yli 6 % liikevaihdosta Liikevaihdon kasvu keskimäärin yli 10 % vuodessa Negatiivinen käyttöpääoma Kannattavuuden parantaminen Vahva kasvu Innovatiiviset, edistykselliset ratkaisut Suunnittelemme, toteutamme, huollamme ja ylläpidämme käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita ratkaisuja rakennuksille, infrastruktuurille ja teollisuuslaitoksille. Edelläkävijyys + Yhteistyö + Vastuullisuus + Erinomainen toiminta Visio Taloudelliset tavoitteet Strategian painopisteet Toiminta- ajatus Arvot Tehokas toiminta Vahva yrityskuva Erinomainen johtaminen 6 Osavuosikatsaus 1-3/2014
 7. 7. Caverion Visionamme on olla Euroopan johtavia kiinteistöille ja teollisuudelle edistyksellisiä ja kestäviä elinkaariratkaisuja tarjoavia yrityksiä ° Hallitsemme kiinteistöjen ja prosessien monimutkaisen kokonaisuuden. ° Osaamisemme kattaa kaikki tekniset osa-alueet läpi elinkaaren. 7 ° Elinkaarinäkökulma sisältyy kaikkeen toimintaamme. ° Hallitsemme koko elinkaaren yksittäisestä teknologiasta aina edistyneisiin kokonaisratkaisuihin – ja samalla vähennämme kiinteistöön liittyviä kustannuksia. Energia Kunnossapito Investointi Elinkaarimalli vähentää kiinteistöön liittyviä kustannuksia pidemmällä aikavälillä Perinteinen malli Elinkaari- malli Osavuosikatsaus 1-3/2014
 8. 8. Palvelut
 9. 9. Caverion Caverionin palvelualueet Suunnittelu ja hankekehitys Projektin toteutus Projektin johtaminen ° Palveluiden johtaminen ° Tekninen huolto ja kunnossapitoAsiantuntija- palvelut Elinkaarihankkeet ja -palvelut °
 10. 10. Caverion 10 ° Oma R&D-keskus Saksan Aachenissa tukee tuotteidemme ja palveluidemme kehittämistä. ° Tarjoamme energiatehokkuuspalveluita yksittäisistä energiakatselmuksista aina laajojen energiansäästöhankkeiden toimituksiin säästötakuulla. ° Erikoisosaamista rakennusautomaatiosta ja teknisten järjestelmien etävalvonnasta, joka mahdollistaa kiinteistöjen ympärivuorokautisen etävalvonnan ja -käytön. Asiantuntijapalvelut Meillä on ajantasaista osaamista rakennuksista, teollisuuden prosesseista ja energiatehokkaista ratkaisuista, minkä ansiosta voimme toteuttaa alan parhaat ratkaisut asiakkaillemme.
 11. 11. Caverion 11 o Varmistamme eri järjestelmien yhteensopivuuden myös laajoissa ja monimutkaisissa hankkeista. o Oman tutkimuksen ja tuotekehityksen ansiosta voimme ottaa asiakkaiden yksilölliset tarpeet huomioon ja tarjota räätälöityjä ratkaisuja. o Optimoimme suunnitelmat aina käyttövaihetta ajatellen Pyrimme aina siihen, että ratkaisumme ovat energiatehokkaita ja kestävää kehitystä tukevia. Suunnittelu ja hankekehitys Caverion tarjoaa kattavaa suunnitteluosaamista aina ensimmäisistä ideoista lopulliseen suunnitelmaan.
 12. 12. Caverion Projektin toteutus 12 ° Projektin totetuksesta vastaavat pääosin omat osaavat ammattilaisemme, mikä takaa työmme korkean laadun ja työturvallisuuden tason työmailla. ° Projektitoimitukset perustuvat usein esivalmistukseen. Esivalmistus ja materiaalien oikea-aikainen lyhentää asennusaikaa ja säästää kustannuksissa. Palvelumme kattavat kaikkien teknisten järjestelmien toimitukset.
 13. 13. Caverion Projektin johtaminen 13 o Yhtenäiset prosessit varmistavat laadun: Projektinhallinnan käsikirja Osaamisen jakaminen yli maarajojen Ammattimainen projektinjohtaminen on onnistuneen projektitoteutuksen edellytys. Se pitää projektin riskit hallinnassa ja varmistaa projektin kannattavuuden.
 14. 14. Caverion 14 o ServiFlex on konseptimme ennakoivaan kunnossapitoon: Asiakkaamme voivat joustavasti koota yksilöllisesti räätälöidyn paketin laajasta valikoimasta palveluita yhdellä sopimuksella. Tekninen huolto ja kunnossapito Rakennusten ja tuotantolaitosten tekninen huolto ja kunnossapito ovat ydinosaamistamme. Tarjoamme sekä ennakoivaa että korjaavaa kunnossapitoa.
 15. 15. Caverion 15 ° Nykyaikaiset IT-ratkaisumme ja osaaminen rakennusautomaatiossa mahdollistavat kiinteistöjen ympärivuorokautisen valvonnan sekä todellisiin olosuhteisiin ja tarpeisiin perustuvan kunnossapidon. ° Tarjoamme myös laajat palvelut teollisuuslaitosten kunnossapitoon - yksittäisistä toimenpiteistä aina kokonaisvaltaiseen kunnossapidon kumppanuuteen. ° Voimme vastata myös muista kiinteistön käyttöön liittyvistä palveluista alihankintana. Palveluiden johtaminen Tarjoamme täyden valikoiman teknisiä kiinteistöpalveluja, jolloin asiakas voi keskittyä ydinliiketoimintaansa. Samalla autamme asiakastamme parantamaan energiatehokkuutta ja karsimaan kiinteistöön liittyviä kustannuksia.
 16. 16. Caverion 16 o Vastaamme teollisuusprosessien ja kiinteistön tehokkuudesta, käytettävyydestä, turvallisuudesta ja kunnosta elinkaarisopimuksen koko keston ajan, joka on usein yli 20 vuotta. o Erilaisia rahoitus- ja sopimusmalleja: Public Private Partnership ESCO (Energy Service Company) EPS (Energy Performance Contracting) Elinkaarihankkeet ja palvelut Otamme täyden vastuu asiakkaidemme kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten teknisten järjestelmien suunnittelusta, toteuttamisesta, kunnossapidosta läpi elinkaaren.
 17. 17. Megatrendit ja erikoisosaaminen
 18. 18. Caverion Megatrendit tukevat palvelujen kysyntää Teknologian lisääntyminen rakennuksissa Talotekniikan merkitys kasvaa teknologian kehittyessä. Tekniselle erikoisosaamiselle, jatkuvalle huollolle ja kunnossapidolle, palvelujen ulkoista miselle sekä muun muassa rakennusautomaatiolle on entistä enemmän kysyntää. Ilmastonmuutos ja energia- tehokkuus Energiatehokkuus ja ympäristösertifikaatit ovat asiakkaalle ratkaiseva tekijä palveluntarjoajaa valittaessa. Uusiutuvan energian hyödyntäminen vaatii uutta, edistynyttä teknologiaa. Kiinteistöteknisten palvelujen hajaantuneet markkinat Markkinoilla on paljon pieniä toimijoita, ja markkinoiden konsolidoituminen tarjoaa mahdollisuuksia kasvuun myös yritysostoin. Laaja palveluvalikoima on etu etenkin suuremmissa hankkeissa. Digitalisaatio Automaatio ja etävalvonta lisääntyvät kiinteistöjen kunnossapidon perustuessa ennakointiin, tarpeenmukaisuuteen ja todellisiin olosuhteisiin. Automaatio on myös avain energia tehokkuuteen.
 19. 19. Caverion Yhä laajempi valikoima energiansäästöpalveluita 19 Palveluita ° Kiinteistön energiankulutuksen mittaukset ja analyysit ° Järjestelmien modernisointi, huolto ja kunnossapito ° Kiinteistötekniikan optimointi: säätö, automaatio ja etävalvonta ° Kiinteistön ympäristösertifiointi ° ESCO- ja EPC- energiansäästöhankkeen kokonaistoimitukset, joissa palvelu maksaa itsensä takuusäästöin Energiatehokkaalla kiinteistötekniikalla, automaatiolla sekä järjestelmien säädöillä ja kunnossapidolla voidaan saavuttaa jopa 10-20 % säästöt energiankulutuksessa. Energiatehokkaita ratkaisuja ° Muun muassa led-valaistus, aurinko- ja tuulienergia, merivesiviilennys, olomuotoa muuttavat julkisivumateriaalit, tievalaistuksen älykäs ohjaus ° Automaattinen, alipaineella toimiva Envac-jätteenkeruujärjestelmä kokonaisílle asuinalueille: Suomessa Suurpelto, Kalasatama ja Jätkäsaari.
 20. 20. Caverion Hyödynnämme digitalisaation mahdollisuudet kehittämällä kiinteistöjen etävalvontaa 20 o Asiakkaina noin 10 000 kiinteistöä kuudessa maassa: liikekiinteistöjä, teollisuuslaitoksia, konesaleja, opiskelija-asuntoloita ja asuintaloja. o Jatkuva valvonta vähentää energiankulutusta ja takaa kiinteistöön sovitut olosuhteet. o Etävalvonta myös vähentää merkittävästi turhia päivystyskäyntejä. Valvomopalvelumme mahdollistaa teknisten järjestelmien ympärivuorokautisen etävalvonnan ja -käytön. Seuraamme jatkuvasti asiakkaidemme teknisten järjestelmien toimintaa ja analysoimme niihin liittyvää tietovirtaa. Häiriötilanteissa voimme ryhtyä toimenpiteisiin viiveettä ja joissain tapauksissa jopa säätää järjestelmiä etäyhteyksin valvomosta käsin.
 21. 21. Caverion Teknologista keihäänkärkiosaamista vaativien kohteiden toteutuksessa. Vahvuutena omat tuotteet ja tuotekehitys. Erikoisosaamista ° Rakennusautomaatio ja etävalvonta ° Puhdastilat ° Jäähdytys ° Sammutus- ja sprinkleriratkaisut ° Turva- ja AV-järjestelmät ° Energiansäästö Tutkimuskeskus Saksassa ° Erikoistunut vaativiin ilmanvaihtoon, jäähdytykseen ja lämmitykseen liittyvien erikoistuotteiden kehittämiseen. ° Keskuksessa simuloidaan kiinteistötekniikan toimivuutta haastavissa kohteissa, muun muassa leikkaussaleissa, laboratorioissa, tv- studioissa. Tuotteita ja tuotemerkkejä ° Muun muassa LuxCool (alakattoelementti) ja KRANTZ KOMPONENTEN (ilmastointi ja puhdastilat) 21 Tutkimuskeskus Aachen, Saksa
 22. 22. Taloudelliset luvut, markkina-asema ja tulosohjeistus
 23. 23. Caverion Caverionilla on vahvoja kasvumahdollisuuksia hajautuneilla markkinoilla 23 Euroopan kiinteistötekniset markkinat (Mrd. e) 6,1 9,0 6,2 9,5 Venäjä (Pietari, Moskova) 5,5 3,6 (Baltian maat) 3,6 30,1 6,7 (Puola, Tsekki, Romania) Caverionin toimintamaat Ruotsi 26 % Suomi 22 % Norja 20 % Saksa 18 % Itävalta 6 % Tanska 5 % Muut 3 % Suomi 27 % Ruotsi 22 % Norja 20 % Saksa 14 % Itävalta 4 % Tanska 6 % Muut 7 % Liikevaihto 2,5 mrd. e vuonna 2013 ~17 700 työntekijää vuoden 2013 lopussa
 24. 24. Caverion Avainlukuja Milj. e 1-12/13 1-12/121) Liikevaihto 2 543,6 2 803,2 Käyttökate (EBITDA) 70,9 85,3 Käyttökateprosentti, % 2,8 3,0 Liikevoitto 49,4 61,1 Liikevoittoprosentti, % 1,9 2,2 Katsauskauden voitto 35,5 40,8 Käyttöpääoma 46,0 94,0 Operatiivinen kassavirta investointien jälkeen 74,2 40,5 Korollinen nettovelka kauden lopussa2) 86,5 Velkaantumisaste kauden lopussa, %2) 34,6 Osakekohtainen tulos, laimentamaton, e3) 0,28 0,32 Henkilöstö keskimäärin kauden aikana 18 071 19 132 24 1) Uudistetun IAS 19 -standardin vaikutukset konsernin tuloslaskelmaan 1–12/2012 esitetään tilinpäätöstiedotteen taulukko-osassa. 2) Korollinen nettovelka ja velkaantumisaste vuonna 2012 eivät ole vertailukelpoisia vuoden 2013 lukuihin, sillä Caverion Oyj:lle siirtyi uusi pankkirahoitussopimus osittaisjakautumisen yhteydessä 30.6.2013. Korollinen nettovelka 30.6.2013 oli 194,0 milj. euroa. 3) Ei sisällä osittaisjakautumisen seurauksena Caverion Oyj:lle siirtyneen uuden pankkirahoitussopimuksen kustannusvaikutusta tammi–kesäkuussa 2013. Jos uuden lainasopimuksen mukainen uudelleenrahoitus olisi toteutettu tilikauden alussa, tammi–joulukuun nettorahoituskulut olisivat olleet noin 8,4 milj. euroa.
 25. 25. Caverion Markkina-asemamme on vahva Text Text Text 25 Text Text Text 1 3 1 3 5 3 829 960 1,221 2,393 2,544 4,563 4,945 6,309 7,714 Alpiq Intec Strabag Property and Facility Services* Bravida MITIE Caverion SPIE Royal Imtech Bilfinger SE** Cofely* Yhtiöiden liikevaihdot Milj. e Caverionin markkina-asema kiinteistöteknisten palvelujen markkinoilla Vuoden 2013 liikevaihdot. *) Cofely ja Strabag: vuoden 2012 liikevaihdot. **) Bilfinger SE sisältää Industrial- ja Building & Facility -segmentit. Lähde: Yhtiöt ja Caverion.
 26. 26. Caverion Tulosohjeistus vuodelle 2014 ja osinkopolitiikka 26 Liikevaihtoa koskeva ohjeistus Caverion arvioi, että konsernin vuoden 2014 liikevaihto vertailukelpoisin valuuttakurssein säilyy viime vuoden tasolla. Käyttökatetta koskeva ohjeistus Caverion arvioi, että käyttökate (EBITDA) ilman kertaluonteisia eriä kasvaa selvästi 90−110 milj. euroon. Vuonna 2014 käyttökatteen kasvu toteutetaan o toiminnallista tehokkuutta parantamalla o huolto- ja kunnossapitoliiketoimintaa kasvattamalla sekä o Saksan projektiliiketoimintaa lisäämällä. Osinkopolitiikka: Osingonjako vähintään 50 % tilikauden voitosta. Yleisen makrotaloudellisen ympäristön mahdolliset muutokset vaikuttavat Caverionin liiketoimintaan ja asiakkaisiin.
 27. 27. Referenssit
 28. 28. Caverion Build services Projektin johtaminen ° Managed Operations° Technical maintenanceAsiantuntija- palvelut Caverionin palvelualueet Kaivomestari, Espoo • Palvelualue: Elinkaarihankkeet ja -palvelut (Tekninen huolto ja kunnossapito, kiinteistön hallinta, ulkoalueiden kunnossapito, energiatehokkuus, ympäri- vuorokautiset help desk- ja kiinteistövalvomopalvelut) • Tekniset järjestelmät: Kaikki kiinteistön tekniset järjestelmät • Sopimuskausi: 2003−2028 • Laajuus: ~11 400 m2 • Sopimuksen arvo: Ei julkistettu Caverion vastaa Espoon kaupungin omistaman Kaivomestarin kiinteistön teknisestä huollosta ja kunnossapidosta sekä palveluista 25-vuotisen sopimuskauden ajan. • Muun muassa lukio, urheiluhalli ja uimahalli • Elinkaarisopimus public-private partnership (PPP) -mallilla • Asiakas maksaa palveluista kiinteän hinnan ja Caverion takaa sovitun palvelutason ja energiakustannukset. • Keskeisenä tavoitteena kiinteistön arvon säilyminen siten, että se on 25-vuoden käytön jälkeen uutta kiinteistöä vastaava.
 29. 29. Caverion Build services Projektin johtaminen ° Managed Operations° Technical maintenanceAsiantuntija- palvelut Caverionin palvelualueet DC Tower, Wien, Itävalta • Palvelualue: Projektin johtaminen (Projektin toteutus, Suunnittelu ja hankekehitys) • Tekniset järjestelmät: lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmät, ilmanvaihto ja ilmastointi, jäähdytys, automaatio • Toimituksen ajankohta: 2011−2013 • Laajuus: ~140 000 m2. • Sopimuksen arvo: ~25 milj. e Caverion on toimittanut useita kiinteistöteknisiä järjestelmiä Itävallan korkeimpaan rakennukseen DC Toweriin sekä vastannut projektin johtamisesta. Rakennus on suunnittelultaan ja toiminnallisuuksiltaan edistyksellisellä tavalla ympäristöystävällinen. • 60-kerroksinen rakennus on 250 metriä korkea, sisältäen mm. hotellin, toimistotiloja, asuntoja ja ravintoloita. • Rakentamisessa ja talotekniikassa on noudatettu tarkoin EU:n komission ympäristöystävällisille rakennuksille asettamia vaatimuksia kestävästä kehityksestä ja muun muassa energiankäytöstä. • Kiinteistössä on hyödynnetty muun muassa lämmön takaisinottoa ja sadeveden keräystä.
 30. 30. Caverion Build services Projektin johtaminen ° Managed Operations° Technical maintenanceAsiantuntija- palvelut Caverionin palvelualueet Caverion pitää kunnossa viiden Seabrokersin toimistorakennuksen tekniset järjestelmät. Tavoitteena on muun muassa turvata terveellinen sisäilma sekä tarjota hyvin hoidetut toimitilat niissä vuokralla oleville yrityksille. • Vuokralaisina Statoil, Gas de France, Sandnes Sparebank ja ENI. • ServiFlex-sopimus mahdollistaa usean teknisen järjestelmän kunnossapidon joustavasti yhdellä sopimuksella. • Kaikista teknisistä asioista vastaa yksi ja sama yhteyshenkilö Caverionilta. Seabrokers, Stavanger, Norja • Palvelualue: Tekninen huolto ja kunnossapito • Tekniset järjestelmät: lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmät, ilmanvaihto ja ilmastointi, jäähdytys, sähköistys, informaatio- ja viestintäteknologia, turvallisuus, automaatio, teollisuus- ja prosessiputkistot. • Sopimuskausi: 2008− (voimassa) • Laajuus: ~110 000 m2 • Sopimuksen arvo: ~ 1 800 000 NOK vuodessa
 31. 31. Caverion Build services Projektien johtaminen ° Managed Operations° Technical maintenanceAsiantuntija- palvelut Caverionin palvelualueet Caverionin toimittamat tekniset järjestelmät parantavat osaltaan bioturvallisuutta laboratorioissa, joissa tehdään eläinlääketieteellistä tutkimusta vaarallisista viruksista. • Yksi maailman suurimmista BSL3/BSL5 bioturvallisuuslaboratorioista (eläinlääketiede). • Caverion on suunnitellut ja toimittanut korkeatasoiset puhdastilaratkaisut sekä kaasusammutusjärjestelmät paineistettuihin laboratoriotiloihin. • Tekniset ratkaisut on kehitetty Caverionin omassa T&K-keskuksessa Saksan Aachenissa. Friedrich Loeffler -instituutti, Riems, Saksa • Palvelualue: Asiantuntijapalvelut, (Projektin toteutus) • Tekniset järjestelmät: Ilmanvaihto ja ilmastointi, sähköistys, turvallisuus • Toimituksen ajankohta: 2008–2011 • Laajuus: 89 laboratoriota • Sopimuksen arvo: ~50 milj. e
 32. 32. Caverion Build services Projektien johtaminen ° Managed Operations° Technical maintenanceAsiantuntija- palvelut Caverionin palvelualueet Caverion on suunnitellut ja toimittanut Länsi-Jyllannin uuden oikeustalon kiinteistötekniset järjestelmät. Kohteen valmistuttua myöhemmin tänä vuonna Caverion vastaa myös sen palvelujen johtamisesta seuraavien 25 vuoden ajan. • Elinkaarisopimus public-private partnership (PPP) -mallilla (Pääurakoitsija: A. Enggaard) • Keskeisenä tavoitteena on taata korkea tekninen taso ja järjestelmien suorituskyky läpi elinkaaren. • Caverion vastaa kokonaisvaltaisesti myös kohteen energiatehokkuudesta. Oikeustalo, Viborg, Tanska • Palvelualue: Suunnittelu ja hankekehitys (Asiantuntijapalvelut, Projektin toteutus, Palveluiden johtaminen, Elinkaarihankkeet ja -palvelut) • Tekniset järjestelmät: lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmät, ilmanvaihto ja ilmastointi, viilennys, sähköistys. • Sopimuskausi: 2013−2039 • Laajuus: ~9 500 m2 • Sopimuksen arvo: Ei julkistettu
 33. 33. Caverion Build services Projektien johtaminen ° Managed Operations° Technical maintenanceAsiantuntija- palvelut Caverionin palvelualueet Karoliininen yliopistosairaala on Pohjoismaiden terveydenhuollon huippuyksiköitä. Caverion on vastannut sairaala-alueen teknisestä huollosta ja kunnossapidosta sekä palveluiden johtamisesta jo yli vuosikymmenen ajan yhdessä Locumin kanssa. • Alueella työskentelee 47 caverionilaista. • Caverionilla on alueella oma ympärivuorokautinen kiinteistövalvomonsa, joka takaa viiveettömän palvelun häiriötilanteissa. • Caverionin vastuulla on useita kriittisiä kohteita, kuten sairaalan varavoiman, sterilointiteknologian sekä muun muassa lääkkeitä ja veripusseja kuljettavan alipaineputkiston toiminta. • Vuoteen 2019 ulottuvalla sopimuskaudella tavoitteena on energiatehokkuuden parantaminen 6 % vuosittain. • Palvelualue: Palvelujen johtaminen • Tekniset järjestelmät: lämmitys-, vesi- ja viemärijärjestelmät, ilmanvaihto ja ilmastointi, viilennys, turvallisuus, sähköistys. • Sopimuskausi: 2002−2019 • Laajuus: ~400 000 m2 • Sopimuksen arvo: Ei julkistettu Karoliininen yliopistosairaala (Locum), Solna, Ruotsi
 34. 34. Caverion Build services Projektin johtaminen ° Managed Operations° Technical maintenanceAsiantuntija- palvelut Caverionin palvelualueet Vantaan Energia rakentaa parhaillaan pääkaupunkiseudun ensimmäistä jätevoimalaa. Caverion toimittaa voimalaan teollisuusputkistot ja auttaa Vantaan Energiaa täyttämään sille asetetut tiukat ympäristövaatimukset. • Uuden laitoksen myötä päästöt vähenevät noin 20 %. • Laitoksessa on käytetty uutta prosessiteknologiaa, joka vaatii myös Caverionilta erikoisosaamista ja korkeaa laatutasoa. • Caverionin toimitus sisälsi teollisuusputkistojen suunnittelun, esivalmistuksen ja asennuksen. • Esivalmistuksella toimitusaika lyheni ja itse työmaalla asennukseen tarvittiin vähemmän työvoimaa. Vantaan Energia • Palvelualue: Projektin toteutus (Projektin johtaminen) • Tekniset järjestelmät: teollisuus- putkistot (korkeapaine- ja alipaineputkistot) • Toimituksen ajankohta: 2011−2014 • Laajuus: noin 23 km putkistoja • Sopimuksen arvo: Ei julkistettu
 35. 35. Hallitus ja johto
 36. 36. Caverion Caverionin hallitus Yhtiökokouksen 17.3.2014 uudelleen valitsema hallitus Henrik Ehrnrooth (s. 1954, maa- ja metsätaloustieteiden kandidaatti, diplomiekonomi) Hallituksen puheenjohtaja Osakeomistus: 17 140 000* Riippumaton yhtiöstä: Kyllä Riippumaton omistajista: Ei Michael Rosenlew (s. 1959, kauppatieteiden maisteri) Mikaros AB:n toimitusjohtaja Osakeomistus: 0 Riippumaton yhtiöstä: Kyllä Riippumaton omistajista: Kyllä Ari Lehtoranta (s. 1963, diplomi-insinööri) Hallituksen varapuheenjohtaja KONE Oyj:n Keski- ja Pohjois-Euroopan aluejohtaja, asiakkuusjohtaja. Osakeomistus: 0 Riippumaton yhtiöstä: Kyllä Riippumaton omistajista: Kyllä Eva Lindqvist (s. 1958, diplomi-insinööri, MBA) Hallitusammattilainen Osakeomistus: 1 500 Riippumaton yhtiöstä: Kyllä Riippumaton omistajista: Kyllä Anna Hyvönen (s. 1968, tekniikan lisensiaatti) Ramirent Oy:n Suomen ja Baltian johtaja, Executive Vice President. Osakeomistus: 0 Riippumaton yhtiöstä: Kyllä Riippumaton omistajista: Kyllä ‘) Henrik Ehrnrooth omistaa välillisesti yhdessä veljiensä Georg Ehrnroothin ja Carl-Gustaf Ehrnroothin kanssa määräysvallan Structor S.A:ssa, joka on Caverionin suurin osakkeenomistaja. 36
 37. 37. Caverion Caverionin konsernijohto 37 Matti Malmberg Konsernin huoltoliiketoiminnan tehokkuuden kehittäminen Antti Heinola Talousjohtaja Karl-Walter Schuster Konsernin projektiliiketoiminnan kehittäminen Saksa ja CEE (vt.) Sakari Toikkanen Liiketoiminnan kehitysjohtaja Merja Eskola Henkilöstöjohtaja Fredrik Strand Toimitusjohtaja Jarno Hacklin Suomi, Venäjä, Baltian maat Erkki Huusko Teollisuus Ulf Kareliusson Ruotsi Peter Rafn Tanska Knut Gaaserud Norja Manfred Simmet Itävalta Päivi Alakuijala Markkinointi- ja viestintäjohtaja Konsernin avainjohto Liiketoiminta-alueiden johto Divisioonien johto Juhani Pitkäkoski Konsernin yrityskaupoista vastaava johtaja

×