Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Maqedonia dhuron: Reagimi i filantropisë ndaj COVID-19 (31, mars)

Maqedonia dhuron: Reagimi i filantropisë ndaj COVID-19 (31, mars)

Download to read offline

COVID-19 brenda natës e ndryshoi jetën dhe mënyrën në të cilën shoqëritë funksionojnë. Që nga fillimi i krizës deri më 31 mars 2021, ne përpunuam të dhëna për 698 akte bamirëse në
Maqedoninë e Veriut.

Kështu qytetarët, kompanitë dhe organizatat jofitimprurëse
reaguan ndaj krizës me solidaritet.

COVID-19 brenda natës e ndryshoi jetën dhe mënyrën në të cilën shoqëritë funksionojnë. Që nga fillimi i krizës deri më 31 mars 2021, ne përpunuam të dhëna për 698 akte bamirëse në
Maqedoninë e Veriut.

Kështu qytetarët, kompanitë dhe organizatat jofitimprurëse
reaguan ndaj krizës me solidaritet.

More Related Content

Slideshows for you (19)

More from Catalyst Balkans (20)

Maqedonia dhuron: Reagimi i filantropisë ndaj COVID-19 (31, mars)

  1. 1. COVID-19 brenda natës e ndryshoi jetën dhe mënyrën në të cilën shoqëritë funksionojnë. Që nga fillimi i krizës deri më 31 mars 2021, ne përpunuam të dhëna për 698 akte bamirëse në Maqedoninë e Veriut. Kështu qytetarët, kompanitë dhe organizatat jofitimprurëse reaguan ndaj krizës me solidaritet. Mbështetur nga Realizuar nga Nga 16 marsi 2020 deri më 31 mars 2021, u dhuruan gjithsej EUR 6.824.485 për të eliminuar efektet e dëmshme të shkaktuara nga koronavirusi në Maqedoninë e veriut. Ndër donatorët, kompanitë ishin më të shkathëtat dhe menjëherë reaguan ndaj shpërthimit të krizës. Sektori i biznesit Dhënia masive (qytetarët) Individët Të llojllojshme [% e rasteve të regjistruara] [% e shumës së regjistruar] Një rritje prej 63% e të gjitha rasteve filantropike janë të destinuara për blerjen e të mirave konsumuese siç janë maska, doreza dhe dezinfektant. [% e rasteve të regjistruara] Më shumë se 95% e shumës totale të dhuruar i është drejtuar shtetit dhe institucioneve publike. Institucionet Individët dhe familjet Qeveritë lokale dhe kombëtare Organizatat jofitimprurëse Të llojllojshme [% e shumës së regjistruar] [% e rasteve të regjistruara] Përfituesit janë komunitetet lokale, të ndjekur nga njerëzit në nevojë ekonomike. Reagimi i filantropisë ndaj COVID-19 Vlera e donacioneve Donatorët Përdorimi i donacioneve Pranuesit Përfituesit përfundimtarë 63,0% Të mira konsumuese 28,2% Pajisje 3,3% Ndihmë humanitare 5,5% Të llojllojshme 63,9% Komunitetet lokale 24,2% Njerëz në nevojë ekonomike [% e rasteve të regjistruara] 5,2% Njerëz me probleme shëndetësore 1,1% Fëmijë/të rinj pa përkujdesje prindërore 5,6% Të llojllojshme givingbalkans.org 77,2% 12,8% 7,6% 2,4% 69,4% 29,7% 0,7 % 0,2% 37,1% 10,6% 38,1% 13,2% 1,0% 27,3% 2,4% 68,1% 0,6% 1,6%

×