Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Одговорот на Филантропијата кон КОВИД-19 - Употреба на донации - 30 ноември

Ad

Од почетокот на кризата до 30 ноември, обработивме податоци за
добротворни акции во Западниот Балкан и ја регистриравме вк...

Check these out next

1 of 1 Ad
1 of 1 Ad

Одговорот на Филантропијата кон КОВИД-19 - Употреба на донации - 30 ноември

Download to read offline

Додека во Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора, Косово и Северна Македонија најголем дел од донациите се за набавка на потрошувачки производи како маски, нараквици и дезинфектант, во Србија најголем дел од донациите се за набавка на медицинска опрема.

Додека во Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора, Косово и Северна Македонија најголем дел од донациите се за набавка на потрошувачки производи како маски, нараквици и дезинфектант, во Србија најголем дел од донациите се за набавка на медицинска опрема.

Advertisement
Advertisement

More Related Content

Slideshows for you

More from Catalyst Balkans

Advertisement

Одговорот на Филантропијата кон КОВИД-19 - Употреба на донации - 30 ноември

  1. 1. Од почетокот на кризата до 30 ноември, обработивме податоци за добротворни акции во Западниот Балкан и ја регистриравме вкупната сума на донации од . Додека во Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора, Косово и Северна Македонија најголем дел од донациите се за набавка на потрошувачки производи како маски, нараквици и дезинфектант, во Србија најголем дел од донациите се за набавка на медицинска опрема. УПОТРЕБА НА ДОНАЦИИ EUR 65.767.167,41 ОДГОВОРОТ НА ФИЛАНТРОПИЈАТА КОН КОВИД-19 5.377 Поддржано од Имплементирано од covid19.givingbalkans.org 47,6%Опрема 39,7% Потрошен материјал 5,3% Хуманитарна помош 7,5% Разно 52,1%Потрошен материјал 31,4% Опрема 9,1% Хуманитарна помош 7,4% Разно 49,0%Потрошен материјал 36,3% Опрема 4,7% Хуманитарна помош 9,8% Разно 54,0%Потрошен материјал 18,5% Хуманитарна помош 17,5% Опрема 9,9% Разно 46,3%Потрошен материјал 31,5% Хуманитарна помош 14,8% Опрема 7,4% Разно 58,2%Потрошен материјал 20,8% Хуманитарна помош 13,5% Опрема 7,6% Разно 68,1%Потрошен материјал 23,2% Опрема 3,4% Хуманитарна помош 5,1% Разно Србија Босна и Херцеговина Црна Гора Косово Северна Македонија Хрватска Албанија

×