Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Cargols a la llauna

172 views

Published on

Com preparar cargols a la llauna.

Published in: Food
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Cargols a la llauna

 1. 1. CASSANDRA BERTRAN SIERRA MO_20. ALIMENTACIÓ
 2. 2. CARGOLS A LA LLAUNA?  És una especialitat culinària de la cuina catalana. És un plat senzill en què els caragols són cuits al foc o bé al forn amb llauna. Se serveixen acompanyats d’allioli i/o vinagreta. Aquest és especialment típic de les terres de Lleida, on organitzem des del 1980 l’Aplec del Caragol de Lleida.
 3. 3. PER QUÈ CARGOLS A LA LLAUNA?  He triat aquesta recepta perquè és un plat típic de la meva ciutat, Lleida.  Cada any des de fa més de 20 anys a Lleida fem l’Aplec del Cargol, que és una gran festa que fan tot un cap de setmana amb més de 50 penyes i totes elles preparen llaunes de cargols.
 4. 4. INGREDIENTS  Per fer uns bons cargols a la llauna necessitem:  200gr. de cargols.  Sal fina i grossa.  Oli d’oliva.  Conyac.  Pebre negre.  Pebre vermell dolç.
 5. 5. PROCEDIMENT  Primerament hem de ficar sal grossa a la graella i estendre-la per a que estigui repartida i cobreixi el fons de la graella.
 6. 6. PROCEDIMENT  El segon pas és posar els cargols damunt de la sal boca a dalt, ven col·locats sense deixa cap espai.
 7. 7. PROCEDIMENT  El tercer pas és ficar-li sal als cargols i començar-los a fer al foc. Aquesta recepta serveix tant al forn com a la brasa.  Deixar la llauna dels cargols al foc durant 5 minuts.
 8. 8. PROCEDIMENT  El quart pas i últim desprès de estar els cargols 5 minuts al foc, es treuen i se els fica un raig d’oli i un raig de conyac.  Se torna a col·locar la llauna i es deixar 5 minuts o 8 minuts depenen de la temperatura del foc.  Desprès traurem la llauna i ficarem una mica de pebre vermell i negre.
 9. 9. JA HO TENIM!!  Per acabar preparem un bon ali oli de acompanyament i ja tenim els cargols a la Lleidatana.

×