Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Gouache

424 views

Published on

Tema desenvolupat per al temari de 2n de batxillerat d'arts plàstiques, tècniques d'expressió grafico-plàstica

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Gouache

 1. 1. GOUACHE Témpera, aiguada o color amb cos
 2. 2. Es pot dir que la pintura a l’ aiguada o gouache (paraula francesa derivada de la italiana guazzo) és una aquarel·la opaca de gran poder cobridor que, a diferencia d’altres tipus de pintures, no es torna transparent amb el pas del temps.
 3. 3. Breu història La pintura a l’aiguada s’utilitzà en l’antiguitat (Pèrsia i Egipte), i també en l’Edat Mitjana a Europa occidental. Encara que a Europa no ha deixat de ser utilizada durant el Renaixement i el Barroc, la seua gran difusió i desenrotllament va tindre lloc des del segle XVIII quan es “popularitzà” sola o combinada amb l’aquarel.la Vista d’Arc, 1495, aquarel·la i gouache, Albrecht Dürer
 4. 4. La tècnica El gouache es pot executar o bé amb colors a l’aquarel.la i blanc opac, o bé –el més normal– emprant solament colors opacs de cos.
 5. 5. Aglutinant El seu aglutinant és la goma aràbiga, de vegades amb glicerina; tanmateix, a diferència de l’aquarel·la, els colors propis del gouache contenen pigment blanc.
 6. 6. Com es pot utilitzar La pintura a l’aiguada pot utilitzar-se no sols en el sentit de l’aquarel.la, és a dir, de les zones clares a les obscures, sinó a l’inrevés, de les parts fosques a les clares gràcies a l’opacitat dels seus colors. Per esta mateixa qualitat la pintura al gouache permet repassar vàries vegades un mateix to per a donar-li un major vigor o relleu.
 7. 7. Suports Encara que qualsevol suport sense greix ni oli pot ser utilitzat per a la técnica de l’aiguada (per exemple un llenç o una fusta preparats amb cola), els suports més habituals són els papers i cartons que, a diferència de l’ aquarel.la, poden estar acolorits.
 8. 8. David Hornung El gouache funciona molt bé sobre papers i fons de colors, en aquest cas, taronja.
 9. 9. Aplicació del color Els colors d’aquesta tècnica són polivalents puix que permeten ser aplicats en fins llavats transparents o semitransparents, però també alla prima, és a dir, directament sense diluent.
 10. 10. Peggy Wolf
 11. 11. Aplicació del color El color s’aplica a base de transicions suaus i graduades, unes vegades amb el pinzell banyat en aigua i d’altres sec.
 12. 12. Nicholas Stevenson
 13. 13. Característiques És menys luminosa que l’ aquarel·la pura però s’ adequa a pintar temes amb molta elaboració perquè es pot treballar a partir de tonalitats fosques afegint detalls més clars.
 14. 14. Vikki Chu
 15. 15. Aplicació del color El color del gouache arriba a tindre un major o menor grau de consistència segons la quantitat d’ aigua que se li pose i determina, per tant, qualitats molt diverses.
 16. 16. Procés de treball
 17. 17. Amb pinzell sec En el segon cas s’ha de tenir present que el color inferior estiga completament sec, perquè en cas contrari aquest s’ arrosegaria o mesclaria.
 18. 18. Excés de pintura Els colors aplicats amb molt de gruix i, sobre tot, quan han sigut pintats amb excés d’aigua, en evaporar-se aquesta o ser absorvida pel fons, es quarteren i salten amb facilitat.
 19. 19. Veladures Encara que el gouache, en principi, no admet veladures, estes poden ser aplicades amb alguns colors transparents tenint precaució amb els colors inferiors.
 20. 20. Intensitat del color Els colors a l’aiguada, en secar-se, redueixen notablement la seua intensitat, per la qual cosa cal tindre present esta variació de to i provar-los prèviament en un tros de paper.
 21. 21. Graham Sutherland
 22. 22. Hercules Brabazon
 23. 23. Larry Francis
 24. 24. Larry Francis
 25. 25. Charlotte Salomon
 26. 26. Charlotte Salomon
 27. 27. Becca Stadtlander
 28. 28. Peggy Wolf
 29. 29. Cathy McMurray
 30. 30. Artistes Des de els il·luminadors de manuscrits de l’Edat Mitjana, Van Dyck, Gaspard Poussin i Van Huysum al segle XVII.
 31. 31. Durero 1502
 32. 32. Joseph Goupy, pintor francès, va introduïr la tècnica a Anglaterra al segle XVII
 33. 33. Joseph Goupy
 34. 34. Marco Ricci Zuccarelli Paul Sandby Segle XVIII
 35. 35. Marco Ricci
 36. 36. Hercules Brabazon Toulousse-Lautrec Peter Blake Henry Moore Graham Sutherland Toulousse Lautrec
 37. 37. Peter Blake
 38. 38. Imatge del film Tonari no Totoro
 39. 39. Jimin Yoon
 40. 40. Yelena Bryksenkova.
 41. 41. Matthew H Sharack
 42. 42. Michele Morin

×