Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Candidatura2010 Versiopublica

299 views

Published on

Presentació de la candidatura 2010-2011 a la junta tècnica dels Sagals d'Osona a càrrec del Cap de Colla Xavi Rius

Published in: Entertainment & Humor
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Candidatura2010 Versiopublica

 1. 1. CANDIDATURA A TÈCNICA 2010 COLLA CASTELLERA SAGALS D'OSONA
 2. 2. OBJECTIUS 1- FER CREIXER LA COLLA EN NOMBRE DE CASTELLERS. 2- MILLORAR TÈCNICAMENT EL NIVELL CASTELLER.
 3. 3. CONSEQÜENCIES 1- ASSOLIMENT DE GRANS CASTELLS 2- BENESTAR PERSONAL DE TOTS ELS MEMBRES DE LA COLLA 3- CAPACITAT DE REACCIÓ DAVANT LES ADVERSITATS I L'ATZAR 4- AUGMENT DE L'AUTOESTIMA DE LA COLLA PERÒ SOBRETOT... 5-DISFRUTAR DE L'ACTIVITAT DE FER CASTELLS
 4. 4. ESTRUCTURA D'EQUIP AREA DE PINYES AREA DE CANALLA AREA DE GENT NOVA AREA DE TRONCS CAP DE PINYES COL·LABORADORS REPRESENTANTS DE GRUPS CAP DE TRONCS COL·LABORADORS CAP DE CANALLA SOCIAL COL·LABORADORS SOCIALS CAP DE CANALLA TÈCNIC COL·LABORADORS TÈCNICS CAP DE GENT NOVA COL·LABORADORS CAP DE COLLA
 5. 5. EQUIP DE PINYES CAP DE PINYES: COL·LABORADORS: REPRESENTANTS DE GRUPS: OBJECTIUS: Oriol Casellas Jose, Màrius Aliguer, Albert Ventura (i Nicolau Roig) Se'n buscarà un per cada grup: baixos i contraforts, crosses i taps, laterals i agulles, vents i primeres - Donar la importància que es mereixen a les pinyes. - Fer que els castellers agafin consciència de les posicions que realitzen. - Que la gent estigui per la feina, amb capacitat de fer pinyes serioses i ben fetes. - Formar al màxim de castellers per aconseguir-ne una polivalència notable.
 6. 6. EQUIP DE PINYES PLANTEJAMENTS: - Assajar moltes pinyes, i diverses entre elles. - Seguiment personalitzat de la gent nova. - Anàlisi i esperit critico-creatiu de cada prova de pinya. - Formació de gent nova i millora tècnica de la gent existent, mitjançant “Tallers”. - Eliminació d'etiquetes. - Fomentar la comunicació transversal entre pinyes gràcies a l'ajuda dels representants.
 7. 7. EQUIP DE TRONCS CAP DE TRONCS: COL·LABORADORS: OBJECTIUS: Xavier Rius Roger Farrarons i Sergi Arimany - Fer millorar tècnicament els castellers de tronc. - Treballar el 9de7 mitjançant diversos i variats 5de7 diferents. - Assajar el màxim de gent possible als castells de 7 - Aconseguir fer el 2de7 fins a 5 vegades abans de Festa Major. - Deixar el tronc preparat per castells superiors com el 4de8, el 3de8 i assajar el també el 5de8.
 8. 8. EQUIP DE TRONCS PLANTEJAMENTS: - Planificació dels assajos, per combinar diversitat de proves. - Correccions tècniques, puntualitzacions i ajudes per part de la tècnica. Importància dels detalls i proves concretes per arreglar problemes. - Confiar més amb la gent que vé dimarts i divendres davant dels que només venen divendres. - Formació de gent nova i millora tècnica de la gent existent, mitjançant “Tallers”. - Assajar més el 3de8 que el 4de8 (almenys a principi de temporada). - Plantejar els castells amb troncs oberts: varies opcions que per si mateixes van prenent cos. - Assajar el que anirà a plaça, i fer a plaça lo assajat.
 9. 9. EQUIP DE CANALLA Moi Alsina Sara Gurt i Lídia Colldelram Coty Maschio Marc Costa i Johanna Vera -Que entri canalla nova. -Tenir canalla valenta, ben educada i que sàpiguen entendre es valors de fer castells. -Que se sentin segurs amb el tema caigudes. -Tenir un pom per fer el 9de7. -Tenir un pom adequat i idoni per fer el 5de7 CAP DE CANALLA SOCIAL: COL·LABORADORS SOCIALS: CAP DE CANALLA TÈCNIC COL·LABORADORS TÈCNICS OBJECTIUS:
 10. 10. EQUIP DE CANALLA PLANTEJAMENTS: - Hi ha dos parts a l’equip: la tècnica (Coty) i la Social (Moi). La resta de col·laboradors estan dividits en una banda o l’altra . - Fer tres reunions amb els pares: una a l'inici, una al mig, i l'altra al final de la temporada. També se'n farà alguna cada vegada que més de 4 famílies els hi interessi. - Fer una reunió amb tota la canalla al principi d’assajos, explicant-los les nostres idees. - Apart de fer els típics tallers, captar nens a la sorrera de plaça, al sucrepark ,al xiqui-park , saló infància, etc... - Assajar a tots els nens en la mesura de les seves possibilitats, i intentar “ensenyar-los” castells. - Adequar la canalla a la nova distribució del local.
 11. 11. EQUIP DE GENT NOVA CAP DE GENT NOVA: COL·LABORADORS: OBJECTIUS: Andreu Orra Sandra Valverde - Relacionar el projecte de gent nova i millora de l'ambient general de la colla, amb les decisions tècniques. - Fer que la gent nova, es quedi a la colla, gràcies a que entenguin que la colla ofereix més coses. - Millora de la comunicació i el coneixement del món casteller entre la gent nova. - Aconseguir que la tècnica es fixi i doni les possibilitats justes a tothom que entra nou.
 12. 12. EQUIP DE GENT NOVA PLANTEJAMENTS: - Preparar un protocol de benvinguda. Entre d’altres coses, de seguida s’agafarà el nom de la persona i se la cantarà a les pinyes - Seguiment personalitzat de la gent nova a l’assaig i a les reunions de tècnica. - Adequar el local a l’activitat castellers (fotos, pissarra, etc…) - Es farà un rànquing d'assistència i l’elecció del Sagal del mes. - Un cop al mes, un assaig de dimarts estarà encarat a la gent nova. - Es faran tallers a llocs on encara no s’ha provat: grups d’esports, religiosos, empreses, sopars de “singles”, etc… - Es farà un “facebook” de la tècnica
 13. 13. CONSIDERACIONS GENERALS - Fomentar i potenciar la comunicació tècnica-colla i colla-tècnica. - Intentar donar possibilitats a tothom en funció la seva capacitat, dedicació i motivació. - Acabar temporada amb 0 caigudes. A concurs també es tindrà en compte. - Potenciar la puntualitat, la concentració i treure el màxim rendiment dels assajos, mitjançant la planificació, rigorositat i comunicació per part de la tècnica. - No oblidar la formació de la gent nova al llarg de tota la temporada - Acompanyar la temporada d'altres activitats lúdiques i formatives.
 14. 14. CONSIDERACIONS ESPECÍFIQUES - Nova distribució del local: Això implicarà la zona de canalla més pròxima a on fem els castells, quedarà tot més recollit i es guanyarà més consciència de colla.
 15. 15. CONSIDERACIONS ESPECÍFIQUES - Inici dels assajos: 26 de Febrer assajos Generals 12 de Febrer assajos de canalla - Horaris d'assajos: Divendres de 21:00h a 23:00h Dimarts de 20:30h a 22:30h - Dels assajos de Pilars se’n parlarà a principi de temporada entre els interessats i es farà un horari a convenir. - A la gent nova, i a tothom que tingui ganes de fer més coses, se la convoca mitja hora abans de cada assaig per fer columnes, ensenyar-los a pujar, explicar-los posicions de les pinyes i conèixer-los millor. - Tallers els dimecres un cop al mes. - Assajos de gent nova un cop al mes (els dimarts). - Es planteja poder entrar a concurs i portar-hi el 9de7.
 16. 16. RESUMINT… - Divisió de l’equip tècnic en quatre parts en comptes de tres com es feia normalment. - Equip nombrós de gent, que ha de permetre una millor planificació dels assajos i actuacions, alhora que permetran donar una atenció més personalitzada a la gent de la colla. - Gran interès en millorar la comunicació i la formació tècnica en tots els sentits. - Nova distribució del local. - Inici dels assajos: 26 de Febrer assajos Generals 12 de Febrer assajos de canalla - Horaris d'assajos: Divendres de 21:00h a 23:00h Dimarts de 20:30h a 22:30h

×