Power point

342 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
342
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Power point

 1. 1. INTERNET
 2. 2. EL MÓN D'INTERNET <ul><li>Què és Internet?
 3. 3. Quan dos o més ordinadors estan connectats mitjançant cables permeten compatir informació i obtenim una xarxa d'àrea local. Si aquests estan separats per gran distàncies obtenim una xarxa d'àrea estesa.
 4. 4. La primera xarxa d'ordinadors es va anomenar ARPAnet i va ser creada pel Departament de Defensa dels Estats Units. Van anar apareixent altres xarxes d'ordinadors, més tard noves xarxes amb ordinadors. </li></ul>
 5. 5. EL MÓN D'INTERNET <ul><li>Què necessites per conectar-te a Internet?
 6. 6. - Un terminal : pot ser un ordinador personal, però també un televisor amb teclat, etc.
 7. 7. - Una connexió : permet la comunicació amb el nostre ordenador a internet.
 8. 8. - Un mòdem : permet conectar l'ordinador a la línia telefònica.
 9. 9. - Un proveïdor d'accés a Internet : És un ordinador potent que ens facilita l'accés a altrs ordinadors conectats entre si i através d'internet.
 10. 10. - Els nevegadors : programes capaços de fer aquestes accions. </li></ul>
 11. 11. EL MÓN D'INTERNET <ul><li>Quines possibilitats ens ofereix Internet?
 12. 12. - Buscar informació :Hi ha milions de pàgines web ficades a Internet amb informació de tota casta.
 13. 13. - Comunicarnos :una de les opcions més atractives per mols usuaris d'Internet.
 14. 14. - Compartir informació :Podem fer particips mitjançant grups de discussió.
 15. 15. - Compartir arxius :s'anomena baixar-se algunes coses d'Internet
 16. 16. - Publicar informació :s'ha simplificat molt amb eines molt asequibles. </li></ul>
 17. 17. EL WORLD WIDE WEB
 18. 18. EL WORLD WIDE WEB L'augment del nombre de pàgines web ha estat espectacular en els últims anys. El conjunt d'aquestes pàgines, amb tots els seus recursos s'anomenen world wiede web (xarxes d'abast mundial) - Les pàgines web : són documents que apareixen a la pantalla de l'ordinador en forma de textos, imatges, etc., i que ens permeten comprar, fer publicitat, etc., es a dir, disposen de recursos que ens seran molt útils per realitzar moltes activitats. En una pàgina web, ens volen desplaçar directament a un altre lloc de la pàgina, o fins i tot a altres pàgines web, s'utilitza els hipernllaços.
 19. 19. EL WORLD WIDE WEB - L'adreça de les pàgines web : una web no és més que un fitxer que és troba gravat en algun ordinador(servidor) que, el seu torn, està conectat a Internet. Quan volem accedir a una pàgina web, hem d'indicarli el lloc on és pot localitzar, (la seva adeça). Com a mínim, una adreça d'Internet haurà de contsar de dues parts: PROTOCOL I DOMINI. - Navegadors : són programes que ens permeten accedir als servidors i veure les pàgines que hi ha dipositades. Els nevegadors més coneguts són: INTERNET EXPLORE, CREAT PER MICROSOFT I EL MOZILLA FIREFOX.
 20. 20. RECERCA D'INFORMACIÓ
 21. 21. RECERCA D'INFORMACIÓ -L'objectiu que busquem en utilitzar el WWW pot ser divers, però podria generalitzar dient que es preten buscar i trobar una determinada informació, amb finalitats diverses: comprar un ordinador, anar al cinema,ampliar els nostres coneixaments sobre la fauna ibèrica, fer un treball sobre els motors explosius, etc. Podem classificar la reserca en: RECERCA DIRECTA I RECERCA INDIRECTA - Recerca directa : simplement haurem d'introduir l'URL i consultar la informació que desitgem -Recerca indirecta: per realitzar questa operació, existeixen uns programes anomenats cercadors com per exemple: www.google.com , etc.
 22. 22. RECERCA D'INFORMACIÓ Aquests cercadors treballen de dues maneres: 1.Recerca mitjançant directoris on es troben milers de pàgines classificades per categories i subcategories segons la jerarquia. Si voliem buscar informació de tarifes telefòniques mitjançant www.yahoo.es , podem seguir els següents directoris: ciència i tecnologia, tarifes i telecomunicacions. 2.Recerca amb motors de cerca: són programes que fan la recerca en bases on s'amagatzemen grans quantitats de pàgines web amb dades sobre els seus continguts, dades que tenen forma de paraules clau. Per fer la recerca, és viculen les parules clau o frase que intraduim a les webs.

×