Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Check these out next

1 of 40 Ad

More Related Content

Similar to Presentacio Fundació família i benestar social (20)

More from Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona (CUIMPB) - Centre Ernest Lluch (20)

Advertisement

Presentacio Fundació família i benestar social

 1. 1. Presentació Envelliment, Habitatge i Entorn Dimecres 27 noviembre del 2019
 2. 2. Qui som Som una entitat privada sense ànim de lucre, des de 1987 treballem per persones de totes les edats, per tal de fer possible el seu projecte de vida.
 3. 3. Què fem Facilitem habitatge assequible de lloguer, en aquells municipis on hi ha una necessitat manifesta d’habitatge.
 4. 4. 12 promocions acabades arreu de Catalunya amb un total de 450 habitatges Fem especial atenció a la promoció d’habitatges de lloguer per a gent jove 19 habitatges destinats a inclusió social Col·laborem amb entitats dedicades a treballar amb persones en risc d’exclusió.
 5. 5. Promoció de 90 habitatges amb serveis per a gent gran en el municipi de Sant Feliu de Llobregat
 6. 6. Serveis Integrals d’Acompanyament en l’Envelliment llar la mercè
 7. 7. Casal Municipal de Gent Gran Pati Llimona Centre de Serveis Socials Gòtic Centre d’Atenció Primària Gòtic SERVEIS INTEGRALS d’ ACOMPANYAMENT en L’ENVELLIMENT Llar La Mercè Unitat de convivència Nou de St.Francesc Pral 1a Unitat de Convivència Rull 4-6 3r1a Unitat de Convivència Escudellers 32 Pis 2n2a Pis 3r 2a Pis 4t 2a SERVEIS INTEGRALS d’ ACOMPANYAMENT en l’ ENVELLIMENT: - Servei d’Atenció a la Fragilitat i Exclusió Social SAFES - Servei de Salut Neurocognitiva - Centre de Dia - Llars d’Acompanyament en l’Envelliment
 8. 8. Les Llars d’Acompanyament en l’Envelliment Inici: TEIXIM BARRI
 9. 9. Un projecte que s’inicia amb un propietari solidari Que cedeix 3 pisos en el carrer Escudellers 32
 10. 10. TEIXIM BARRI Un projecte per garantir habitatge per a gent gran del Gòtic alhora que es impulsa la inserció laboral de persones aturades de llarga durada del Gòtic i Raval sud. Sinergies entitats i administració
 11. 11. https://beteve.cat/societat/teixim-barri-habitatge-gent-gran-gotic-2/
 12. 12. Segona fase Contractació de 8 persones
 13. 13. Impulsem Laboqueria Impulsen el proces de inserció laboral
 14. 14. Re – aprendre ofici Re- aprendre habilitats laborals Re- aprendre il.lusió per un projecte laboral
 15. 15. En paral.lel SIAE i els Serveis Socials del Gòtic Es plantejava a les persones ateses que estaven en situació d’exclusió residencial la possibilitat d’accedir a un dels pisos
 16. 16. El momento de les Claus en ma I contracte de lloguer: Seguretat Dignitat
 17. 17. V ZONA D’ACTUACIÓ Gòtic Sud DESTINATARIS METODOLOGIA Persones en procés d’envelliment en situació d’exclusió residencial. 4 homes i 2 dones 1. Acord amb la propietat a traves d’Habitat3 2. Aliances estratègiques amb administració local 3. Creació de sinergies amb la implementació d’un projecte d’inserció laboral en la fase de rehabilitació dels pisos 4. Suport comunitari a les necessitats de les persones que viuran als pisos. Sinergia amb serveis d’acompanyament REPTE OBJECTIU BENEFICIS § Aconseguir habitatge assequible en el Gòtic Sud per a persones que envelleixen • Proporcionar habitatge i suport a l’envelliment a 6 persones en situació d’exclusió residencial ü Les persones poden envellir en el seu entorn habitual ü Millora de la qualitat de vida de les persones ü Creació de sinergies entre els serveis i recursos del barri. ü Proporcionar atenció comunitària centrada en la persona. ü Solució d’una necessitat no coberta al territori ü Promoure recursos per a que les persones puguin envellir en el territori.Perspectiva comunitària i inclusiva Atenció articulada i de proximitat “ Juan Carlos , Des de feia vint anys vivia a la Pensión Lirio, on per 250 euros al mes compartia una habitació. Des del mes de desembre del 2018 en que la pensió va tancar viu rellogat en una habitació. No és el millor lloc per viure, diu. No té cap armari, ni aigua, i per tancar les portes del balcó cal que hi posi un tornavis, la llum és de 125.... Però està al barri, on en aquests últims anys des que és usuàri dels serveis diürns ha pogut refer el seu projecte de vida. Ara compta amb el suport dels professionals del servei, les treballadores familiars, els treballadors socials, els metges, dels companys del servei, els del menjador del casal on va a dinar els caps de setmana, dels comerços del barri que el coneixen i atenen amb respecte i atenció: la farmàcia, el forn i la granja, el restaurant La Concha, La seva major il.lusió seria tenir un pis, un espai on poder tancar la porta i sentir-se a casa ”
 18. 18. Us convidem a conèixer el nostre Servei Integral d’Acompanyament en l’Envelliment carrer Rull 1 baixos, BCN llarlamerce.serveis@fibs.cat Moltes gràcies.

×