Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Barcelona Centre Universitari: eina de Barcelona per a atraure talent universitari i docent

20 views

Published on

Montse Serret, directora del Barcelona Centre Universitari

Published in: Services
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Barcelona Centre Universitari: eina de Barcelona per a atraure talent universitari i docent

 1. 1. Barcelona Centre Universitari: eina de Barcelona per a atraure talent universitari i docent 7 d’octubre de 2019
 2. 2. Welcome to Barcelona! Atraiem talent, acollim i acompanyem
 3. 3. Barcelona, principal ciutat amb atractiu universitari del sud d’Europa* • El rànquing QS Best Student Cities 2018 situa Barcelona en la 31a posició a nivell mundial, per davant de Madrid i València. La UB i la UAB apareixen al QS World University Rankings 2018 en les posicions 156 i 195, respectivament. • D’acord amb el rànquing QS Best Student Cities, els estudiants consideren Barcelona una ciutat atractiva pel clima, la gastronomia, l’oferta cultural, etc. • El 2018 l’organització The Class of 2020 va donar a Barcelona el premi a la “Best City Talent Attraction”. Al BCU estem orgullosos d’haver contribuit a la consecució d’aquest guardó. * Font: QS Best Student Cities 2018 El BCU va néixer l’any 1997 amb la missió d’impulsar, coordinar i dirigir totes les accions i activitats que són considerades necessàries per promocionar Barcelona i la seva àrea metropolitana com un centre universitari internacional.
 4. 4. Visió global 2019* * Font: Secretaria d’Universitats i Recerca. Març 2019
 5. 5. Què es el Barcelona Centre Universitari? • El Barcelona Centre Universitari (https://bcu.cat/) és el servei oficial d’allotjament de les universitats i centres de recerca de Barcelona. • Objectiu: atendre i cobrir les necessitats dels estudiants, professors i investigadors perquè puguin gaudir i optimitzar la seva estada a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Orientar-los en l’elecció de l’allotjament que millor s’ajusti a les seves necessitats. Volem que s’emportin la millor experiència possible. • El BCU té el suport de:
 6. 6. Què ofereix el BCU? • Per tal de promoure Barcelona i la seva àrea metropolitana com a centre universitari i científic internacional, el BCU :  Compta amb una borsa d’allotjament per als estudiants i personal docent i investigador estranger. Per a estades inferiors a un mes: en residències, apartaments o hotels. Per a estades d’1 a 11 mesos: en pisos, habitacions en pisos compartits a Barcelona i habitacions en família amb garantia de qualitat (ISO 9001:2015 a la qualitat del servei d’allotjament), seguretat i higiene.  Acompanya els estudiants, professors i científics interessats en visitar els pisos i habitacions i gestiona els contractes d’arrendament per a facilitar les estades.  Mostra l’oferta universitària de la ciutat: graus, màsters, doctorats, etc. A més a més:  Dóna informació pràctica als nouvinguts per establir-se a la ciutat.  Informa d’activitats destinades a la integració cultural i ciutadana dels estudiants i personal docent i investigador estranger (https://bcu.cat/agenda/).
 7. 7.  Facilita consells de seguretat.  Informa sobre la política científica a Catalunya.  Dóna suport a Congressos aportant la millor opció d’allotjament low cost disponible en aquell moment: residències universitàries, hotels, albergs, pisos turístics.  Fa difusió dels espais de les universitats (https://bcu.cat/congresos/).
 8. 8. Dades globals del servei d’allotjament • Allotgem directament unes 3.000 persones a l’any d’un centenar de nacionalitats diferents. • Informem més de 45.000 persones (presencialment, via correu electrònic, web i Barcelona Talent Guide).
 9. 9. • Creació de la Barcelona Talent Guide en col·laboració amb el diari ARA: Acció destacada També es pot descarregar des de: https://www.bcu.cat/wp- content/themes/valenti/library/images/pdf/20190616_TG_catala.pdf i https://www.bcu.cat/wp- content/themes/valenti/library/images/pdf/20190616_TG_angles.pdf Edició Barcelona Talent Guide: - 30.000 ex. en català pels lectors del diari ARA - 25.000 ex. en anglès per les universitats i centres de recerca
 10. 10. www.bcu.cat Moltes gràcies! mserret@bcu.cat

×