Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

UNIFICAT: La federació d'identitats per la universitat i la recerca

92 views

Published on

Presentació de Jordi Guijarro, del CSUC, a la sessió 1: Serveis d'identitat federada dins la Jornada d'identitat federada: UNIFICA'T!.

Published in: Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

UNIFICAT: La federació d'identitats per la universitat i la recerca

 1. 1. La federació d'identitats per la universitat i la recerca jordi.guijarro@csuc.cat @jordiguijarro UNIFICAT
 2. 2. PROSTITUCIÓ DE LES «TEVES» DADES
 3. 3. Ciberidentitat : Més enllà de la teva adreça de correu
 4. 4. Ciberidentitat : Més enllà de la teva adreça de correu
 5. 5. Agenda  Definició i beneficis  Arquitectura  Proveïdors d’identitat ja operatius  Proveïdors de servei connectats  Cas d’ús CSUC: ‘Disc al núvol: UNIDISC’  Cas d’ús interfederacions: ‘SAMLv2 in action’ Q&A
 6. 6. Una primera definició https://unificat.csuc.cat UNIFICAT és una infraestructura oberta de col·laboració que dóna accés a una àmplia gamma de serveis mitjançant una única autenticació institucional. L'autenticació, autorització, gestió de grups, i acords de privacitat i seguretat s'organitzen de forma centralitzada.
 7. 7. Beneficis  Facilitar l'accés als serveis comuns amb una única identitat, que es tradueix en un estalvi de costos i de gestió.  Facilitar la col·laboració en línia dins del sistema universitari i de recerca a través de: Una interfície estàndard de dades per a l'intercanvi d'informació personal i de grup amb serveis al núvol. El servei de federació d'identitats garanteix l'existència d'acords amb proveïdors de serveis al núvol en relació a la protecció de dades i la seguretat.
 8. 8. Beneficis Garantir la seguretat, integritat i confidencialitat d'aquesta identitat. S'integra amb altres federacions d'identitat (SIR2). Federación de Identidad Digital de RedIRIS
 9. 9. Arquitectura UNIFICAT és una coalició de tipus Hub & Spoke, de manera que els Proveïdors de Servei (SP) i els Proveïdors d'Identitat (IdP) s'interconnecten entre sí a través d'un component central o hub, operat pel CSUC.
 10. 10. Proveïdors d’identitat ja operatius
 11. 11. Nous proveïdors d’identitat
 12. 12. SP’s: Una de les «vetes» de serveis
 13. 13. SP’s: Interns de les institucions connectades
 14. 14. Proveïdors de servei connectats
 15. 15. Cas d’ús SP CSUC: Disc al núvol, servei UNIDISC
 16. 16. Cas d’ús interfederacions: ‘SAMLv2 in action’
 17. 17. Gràcies i UNIFICA’T! @jordiguijarro UNIFICAT

×