Programa de formació 2011-2012 Centre d'Estudis Col·legials

506 views

Published on

El Centre d'Estudis Col·legials és l'òrgan tècnic del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona que té com a objectiu fonamental oferir al col·legiat un ampli ventall d'activitats de formació continuada. Més informació a cec.comb.cat

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
506
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Programa de formació 2011-2012 Centre d'Estudis Col·legials

 1. 1. 20è ANIVERSARI DELSQUADERNS DE LA BONAPRAXI (1991 – 2011) PRESENTACIÓPROGRAMA de FORMACIÓ 2011 - 2012
 2. 2. MÀSTER EN ATENCIÓ INICIAL D’URGÈNCIES Màster COMB/UB Amb la col·laboració de la Societat Catalanad’Urgències, Consell Català de Ressuscitació
 3. 3. MÀSTER EN ATENCIÓ INICIAL D’URGÈNCIESAdreçat a: MetgesObjectius: Facilitar l’aprenentatge de les principals competències(coneixements, habilitats, tècniques diagnòstiques i terapèutiques) necessariesper a l’atenció inicial de les urgències que requereixen una intervenció immediatai a l’espera de l’assistència definitiva. Estructura: 60 crèdits ECTS (450h) distribuides en continguts teòrics (200h) + casos clínics (90h) + tallers presencials (50h) i les pràctiques a centres d’urgències ( Atenció Primaria, hospital/s i SEM ) (110h).Calendari: a partir de febrer de 2012Equip docent:• Directors docents: M. Cerdà i A. Salazar.• Coordinador acadèmic UB: R. Pujol.• Coordinadors de tallers presencials i pràctiques: P. Subirana. X. Jiménez.• Professorat: I.Bardés, J. Berrade, P. Cabrero, X. Escalada, F. Llopis, A. Martínez,A. Prieto, A. Ricart i M. Sánchez.
 4. 4. MÀSTER EN MONITORITZACIÓ D’ASSAIGS CLÍNICS (Diploma de Competència, Primer nivell i mòduls) Màster COMB Amb la col·laboració de Saalig Clinical i Harrison Clinical Research Iberica
 5. 5. MÀSTER EN MONITORITZACIÓ D’ASSAIGS CLÍNICS (Diploma de Competència, Primer nivell i mòduls)Adreçat a: Metges i professionals sanitaris (llicenciats i diplomats universitaris)Objectius: Capacitar els participants per desenvolupar-se professionalment coma monitors d’assaigs clínics, amb una formació adaptada a les necessitats reals deles empreses del sector farmacèutic.Estructura: (575h) distribuides en 3 mòduls teòrics (125h) amb un total de 18unitats temàtiques que es cursen a distància on line + exercici pràctic extens(50h) i les pràctiques en empreses del sector farmacèutic (400h).Poden cursar les diferents parts del Màster separadament: Primer nivell (125hDiploma de Competència (325h) i el Mòduls independents. Calendari: a partir de gener de 2012Equip docent:• Director docent: A. Cobos.• Coordinadores docents: G. Estrada i G. López.• Professorat: M. Alcalá, R. Arboix, M. J. Arqué, C. Basolas, S. Bergoñón, F. Bosch, A.Cobos, G. Estrada, J. Galera, N. García, M. D. Gómez, C. Martín, N. Rozas, J. Vázquez,I. Velázquez, J.M. Vidal.
 6. 6. MÀSTER EN DISSENY I ANÀLISI D’INVESTIGACIONS CLÍNIQUES (Diploma de Competència, Primer nivell i Mòduls) Màster COMB / UB
 7. 7. MÀSTER EN DISSENY I ANÀLISI D’INVESTIGACIONS CLÍNIQUES (Diploma de Competència, Primer nivell i Mòduls)Adreçat a: Metges i professionals sanitaris (llicenciats i diplomats universitaris)interessats en el disseny i anàlisi d’investigacions clíniques.Estructura: (450h) distribuides en 4 mòduls teòrics (350h) amb un total de 31unitats temàtiques que es cursen a distància on line + un projecte tutoritzat (100h).Poden cursar les diferents parts del Màster separadament:Diploma de Competència (200h) i el Mòduls independents.Calendari: a partir de febrer de 2012Equip docent:• Directors docents: A. Cobos i C. Ascaso.• Professorat: F. Antoñanzas, J.Ll. Carrasco, E. Cobo, A. Cobos, J.R. González, Ll. Jover,S. Pérez-Hoyos, S. Tort.
 8. 8. MÀSTER EN NUTRICIÓ ESPECIALITZAT EN SOBREPÈS I OBESITAT (Diploma de Competència, Primer nivell i Mòduls) Màster COMBAmb la col·laboració de la Fundación Universitaria Iberoamericana
 9. 9. MÀSTER EN NUTRICIÓ EPECIALITZAT EN SOBREPÈS I OBESITAT (Diploma de Competència, Primer nivell i Mòduls)Adreçat a: Metges i professionals sanitaris (llicenciats i diplomats universitaris)interessats en la nutrició i dietètica clínica, principalment en el tractament delsobrepés l’obesitat.Estructura: (625h) distribuides en 7 mòduls teòrics que es cursen a distànciaon line a través del Campus Virtual + casos pràctics (100h) + un projecte (150h) i 2sessions presencials voluntaries (16h).Poden cursar les diferents parts del Màster separadament: Primer nivell (125h),Diploma de Competència (225h) i el Mòduls independents.Calendari: a partir de març de 2012Equip docent:• Directors docents: M. Battino i I. Domínguez.• Coordinadora docent: S. Sumalla.• Professorat: S.Y. Alejandro, I. Domínguez, A. Entrala, J.C. Ferreyra, L. García, C.Iglesias, I. Iglesias, M.F. Leis, R. Leis, M. López, J. Llopis, J. Maldonado, A. Marín, E.Martínez, A. Ramos, E. Reinoso, G. Rodríguez, J. Salas, M. Sánchez, F. Sánchez, R. Solà,S. Sumalla, R. Tojo.
 10. 10. MÀSTER EN LÀSER I FOTOTERÀPIA EN PATOLOGIA DERMATOESTÈTICA (Diploma de Competència i Primer nivell ) Màster COMB / UABAmb la col·laboració de Secció Col·legial de Metges d’Estètica delCOMB, Sociedad Española de Láser Médico-Quirúrgico (SELMQ) i Sociedad Española de Medicina Estética (SEME)
 11. 11. MÀSTER EN LÀSER I FOTOTERÀPIA EN PATOLOGIA DERMATOESTÈTICA (Diploma de Competència i Primer nivell )Adreçat a: MetgesObjectius: Formar al metge que treballa professionalment amb el làser percapacitar-lo en l’ús més adequat d’aquesta eina. Coneixer les principals aplicacions dellàser en les diverses especialitats medicoquirurgiques.Estructura: 60 crèdits ECTS (450h) distribuides en continguts teòrics on line(200h) + 2 períodes de pràctiques (40h+70h) + pràctiques (110h) i el projecte (140h).Poden cursar les diferents parts del Màster separadament: Primer nivell (100h),Diploma de Competència (220h) i el Mòduls independents dels segony an Màster. Calendari: a partir d’octubre de 2012Equip docent:• Directors docents: M. Trelles i P. Rodrigo.• Professorat: J. Aliaga, C. Alonso, I. Angulo, S. Bonafonte, A. Campo, J.L. Cisneros, R. DelRío, P. Díaz-Jiménez, L. Egea, A.J. España, E. Lerma, P.A. Martínez-Carpio, R.Morgenstern, J. Moreno, S. Navarro, M. Planas, P. Rodrigo, J. Royo, E. Rubio, R. Serena,M. Serra, M. Trelles, J. Tufet, F. Urdiales, P. Vega, M. Vélez.
 12. 12. COMPETÈNCIA TÈCNICA EN LES APLICACIONS DE LA LLUM I EL LÀSER PER A PROFESSIONALS DE LA SALUD (Primer nivell i Mòduls)Adreçat a: Professionals amb titulació de llicenciatura d’odontologia o diploma -tura o grau en infermeria o fisioteràpia. Professionals amb titulació decicles formatius de la branca sanitària (prèvia valoració del CV). Eventualment tambéel poden cursar altres llicenciats i diplomats del sector sanitari.Estructura: El curs consta de 200 h que inclouen els continguts teòrics (100 h),les sessions presencials (50 h) i el projecte (50 h) i es plantegen 3 itineraris:• Itinerari 1 (infermeria): mòduls 1, 2, 3, 4 i 5 + sessions presencials + projecte• Itinerari 2 (fisitoteràpia): mòduls 1, 2, 3, 4 i 6 + sessions presencials + projecte• Itinerari 3 (odontologia): mòduls 1, 2, 3, 4 i 7 + sessions presencials + projectePoden cursar les diferents parts del curs separadament: Primer nivell (100h),i Mòduls independents.Calendari: a partir de març de 2012Equip docent:• Director docent: M. Trelles.• Codirectors: M. Vélez i A. Pardo.• Coordinació Acadèmica URV: E. Mayayo.
 13. 13. MÀSTER EN MEDICINA NATURISTA I EN INFERMERIA NATURISTA Màster COMB / COIB / UAB / UBAmb la col·laboració de la Secció Col·legial de Metges Naturistesdel COMB i la Comissió de Teràpies Naturals i Complementàries del Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona.
 14. 14. MÀSTER EN MEDICINA NATURISTA I EN INFERMERIA NATURISTAAdreçat a: Metges i diplomats/des en infermeriaObjectius: Aportar les competències bàsiques (coneixements, habilitats iactituds) per exercir com a professionals de la medicina i infermeria naturista .Promoure l’interès per l’estudi i la recerca en medicina i infermeria naturista. Estructura: 75 crèdits ECTS (600h) distribuides en 5 blocs. Part troncal del curs blocs 1 i 2. Part específica per medicina i part específica per infermeria bloc 3 + pràctiques bloc 4 i projecte bloc 5 . Calendari: a partir de octubre de 2012 Equip docent: • Director docent medicina naturista: P. Ródenas. • Directora docent infermeria naturista: M. Arqué • Professorat: Metges de la Secció de Metges Naturistes del COMB, Professors de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Barcelona. Infermeres de la Comissió de teràpies naturals del Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona.

×