Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Opleiding Informatica Bij Top 3 In Nederland

839 views

Published on

Keuzegids Hoger onderwijs HBO- voltijd 2010
Opleiding Informatica Venlo bij top 3 in Nederland

Published in: Education, Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Opleiding Informatica Bij Top 3 In Nederland

  1. 1. Opleiding Informatica Venlo<br /> bij top 3 in Nederland<br /><ul><li>De opleiding Informatica van Fontys Venlo is door de Keuzegids Hoger Onderwijs 2010 uitgeroepen tot de nummer 3 van de Nederlandse informatica-opleidingen. Deze derde plaats wist de opleiding gezamenlijk met de Fontysopleidingen in Eindhoven en Tilburg te bemachtigen. In het onderzoek zijn 18 informatica-opleidingen betrokken.
  2. 2. Daarmee weten de opleiding gezamenlijk enkele plaatsen te klimmen in de Nederlandse ranglijst. Stonden ze in 2008-2009 nog op de zesde plaats, nu weten ze door een hogere score op organisatie en een verbeterd rendement drie plaatsen te klimmen.
  3. 3. De Keuzegids baseert zich bij dit onderzoek op aspecten als student-tevredenheid, slaagcijfers, contacturen, groepsgrootte en niet te vergeten het oordeel van experts. Bij dit laatste aspect voegt de Keuzegids eraan toe dat Venlo gunstiger beoordeeld is door experts. (Keuzegids 2010, p. 165). Daarmee verwijst de Keuzegids naar het Accreditatierapport van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie uit 2008, waar de Venlose opleiding voor 13 van de 21 aspecten het predicaat ‘goed’ behaalde.
  4. 4. Dat de huidige studenten ook tevreden zijn over hun opleiding, bewijst ook het in maart uitgevoerde studenttevredenheidsonderzoek. Daar geven de Venlose studenten Informatica het cijfer 8.2 aan de eigen opleiding en het cijfer 8.4 op de vraag of ze de opleidingen zouden aanbevelen aan anderen. De meeste hbo-opleidingen hebben aan dit onderzoek meegedaan. In vergelijking met andere informatica-opleidingen zijn de Venlose studenten bovengemiddeld tevreden.</li></ul> Meer info?<br /><ul><li>Keuzegids Hoger onderwijs HBO- voltijd 2010 </li></ul>http://www.studiekeuze123.nl/<br /><ul><li>Neem voor meer informatie over de resultaten van de laatste accreditatie of het laatste studenttevredenheidsonderzoek contact op met dhr. C. van Tilborg.</li>

×