PHR : Porque con estandares?

742 views

Published on

Presentación realizada en la jornada PHR:"La salut en mans dels ciutadans"

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
742
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Fins a la data el discurs que hauríem de desenvolupar sistemes centrats en el ciutadà, era continu, però la realitat és que els nostres sistemes s'han centrat en l'el professional, procés, organització, servei, etc. Però no en el ciutadà, per una senzilla raó perquè no li hem facilitat cap servei eletrònic, (com a molt serveis administratius, de peticions de cites).

  Sense cap dubte el PHR veritablement posiciona el ciutadà en el centre, això ho veurem al llarg de tota la jornada d'avui.
 • eL PHR S'HA DE DESENVOLUPAR BAIX AQUESTS PRINCIPIS,
  PRINCIPE DE SEGURETAT I PRIVADIAD D'INFORMACIÓ, TRANSPARÈNCIA, PRESERVACIÓ DE LA INFORMACIÓ, REUTILITZACIÓ, NEUITRALIDAD TECNOLOGIA I ADAPTABILITAT.
  aquests principis SÓN COMUNS A TOTS ELS SISTEMES A SALUT, PERÒ ÉS IMPORTANT TENIR SEMPRE PRESENT.
 • El PHR dota de nous serveis, serveis per al professional de salut (nova forma de realitzar tractaments, seguiment, noves formes de treballar la salut pública), serveis per al ciutadà (els més importants) accés a la informació, relació bidireccional, serveis per el proveïdor de salut (nova relació amb el ciutadà, nous canals, noves polítiques de salut)
 • Per davant d'aquests serveis, ens trobem amb reptes que hem de cobrir, reptes de transparència (la informació deixa de ser propietat del professional i passa a ser propietat del ciutadà), seguretat, hem de tenir un sistema el més segur possible i actualitzat al dia en aquesta línia, Usabilitat, hem de mostrar la informació per al ciutadà, perquè el ciutadà l'entengui, de la mateixa manera que dissenyem sistemes per al professional sanitari, hem de desenvolupar el sistema per un ciutadà pugui accedir quan vulgui, com vulgui i per a tots els ciutadans. I un repte d'interoperabilitat, perquè els serveis no són propietaris i la informació ja no és propietària i no hi ha un únic PHR ni un sol sistema ni un sol dispositiu.
 • La informació que ha estat registrada per un professional per a un procés concret en un sistema, serà visible pel ciutadà.
  En la seva majoria els sistemes s'han dissenyat i desenvolupat seguint les necessitats de les organitzacions sanitàries, i en la seva majoria reflecteixen "el model organitzatiu, la cultura de l'organització, l'especialitat en què ha estat desenvolupada i la tecnologia. Però ara informació ha de de tenir una coherència, comú, conceptes com lèrgies, antecedents, episodi, procés ha d'estar perfectament identificats i d'una forma comuna, la manera com organitza la informació ha de ser coherent per al ciutadà i entre tots els PHR perquè no n'hi ha un sol.
 • También si queremos dotar de servicios que hagan uso de la información del phr esta información ha de ser coherente y normalizada, por ejemplo, si querermos desarrollar servicios para pacientes cronicos, tenemos que tener perfectamente identificados y normaliada la información que identifica que este paciente es crónico, si queremos desarrollar servicios de salud publica para identificar las vacunas, tendremos que tener normalizada las vacunas, y si la información es del ciudadano se la debermos de mostrar en el idioma del ciudadano.
 • Si obrim la informació al ciutadà i al desenvolupament de serveis amb la informació del ciutadà, s'ha de garantir la seguretat, i la integritat de la informació, també la identificació inequívoca de l'usuari que accedeix, utilitzant sistemes que garanteixin la universialidad de l'accés (el accés únic a la informació de l'administració) si en el món analògic tenim infinitat de finestres, en els serveis digitals no hauríem de tenir n sistemes d'accés sinó un únic
 • Si donem serveis als ciutadans hem de garantir l'accessibilitat d'una forma universal, el sistema ha de ser accessible per qualsevol ciutadà (inclosos el que tinguin discapacitat) i en diferents mitjans.
  I a més la informació s'ha de presentar de manera que sigui entenedora pel ciutadà. La informació s'ha d'organitzar perquè el ciutadà l'entengui.$
 • Hem de pensar que quan desenvolupem solucions i tecnologia no totom fara el mateix us, o no faran el l’us per el cual nosaltres ho habiem desnvolupat
 • El PHR no està sol. El ciutadà no té al seu abast un únic PHR i si la informació és propietat del ciutadà aquest l'ha de poder moure.
 • Si hem de desenvolupar serveis alrrededor del PHR, serveis per al professional i per al ciutadà, aquests serveis han de garantir la independència i neutralitat tecnològica, han de garantir que es pot desenvolupar per a qualsevol PHR, i ha de facilitar el desenvolupament d'aquests serveis per qualsevol agent.
  També si volem que aquests serveis estiguin suportats amb dispositius mèdics aquests han de complir uns requeriments mínims d'interoperabilitat.
 • Per cobrir aquestes necesitats tenim els estàndards. Estàndards internacionalment acceptats i que tenen una massa crítica i una maduresa que ens permet implantar i fer ús d'ells amb garanties.
 • Amb la codificació de diagnòstics, amb Loinc per a laboratori i sobretot amb SNOMED ct, podem tenir un vocabulari normalitzat sobre el qual poder donar coherència a la informació que es presenta i permetem el desenvolupament de serveis específics, la informació està estructurada i normalitzada. Podem fer ús de la informació clínica per desenvolupar serveis per al ciutadà, professional o organització de salut
 • Si organitzem la informació d'una manera coherent i fem servir criteris comuns podrem facilitar la usabilitat dels PHR. I això ens ho facilita HL7, després Carlos Parra entrarà en detall sobre aquest tema.
  Però pensar les diferents formes que hi ha d'identificar un procés clínic, cadascuna dependent del sistema en què el genera, si això ho movem al ciutadà, és possible que aquest li costi entendre-ho. Si tenim un marc global de requeriments funcionals i tots els sistemes compleixen aquest marc de requeriments funcionals seria molt més fàcil em aprenentatge i també la interoeprabilidad.
 • CDA permet el desenvolupament de serveis i un altre sistema el pot utilitzar.
  I si ens centrem en la Història clínica resumida, el més rellevant del pacient, CCD no és més que una especificació més detallada i restringida de CDA ens permet moure aquesta història clínica resumida d'un PHR a un altre PHR o bé d'una altra font d'informació que té el ciutadà o una altra organització al PHR.
 • I si volem desenvolupar serveis de monitorització, i registre de valors, hem Contínua alliance que ens indicarà com integrar tota la informació que generen aquests dispositius mèdics en el PHR. Això ho explicarà després Carlos Piqueras.
 • Però com que no tots els PHR tenen el mateix nivell de maduresa, l'ús d'estàndards des de l'inici, ens permet anar avançant en les funcionalitats i serveis que ha de donar aquest PHR amb la garantia de que el pas que donem és ferma i que no hem de refer el camí que hem realitzat.
 • Com molt bé diu un bon amic meu, que està en aquesta sala, hem desenvolupat sistemes notarials.
  Aquests sistemes notarials, no podem analitzar, ni avaluar, ni utilitzar la informació que estem registrant per desenvolupar serveis. I ara hem de treballar per normalitzar aquests sistemes.
  Per desenvolupar els serveis actuals i preparar-nos per el que ens demana el professional i el ciutadà (la medicina personalitzada, etc ..) i un exemple és el PHR.
  Tenim l'oportunitat de no tornar a cometre els mateixos errors.
  I això ho aconseguirem si utilitzem els estàndards des d'un inici i pensem, dissenyem i desenvolupem Els nostres PHR pensant en la interoperabilitat.

  És el moment, tenim l'escenari, tenim estàndards madurs, tenim massa critica, tenim eines, tenim experiència, tenim l'oportunitat.
 • PHR : Porque con estandares?

  1. 1. Pàgina 1 Carlos Gallego . Responsable Oficina d'estàndards i Interoperabiltat PHR: Perquè ho hem de fer amb estàndards?
  2. 2. Pàgina 2
  3. 3. Pàgina 3 PHRSeguridad Transparència Preservar l’informació Reutilització Neutralitat
  4. 4. Pàgina 4 PHR SERVEIS PER EL PROFESIONAL SERVEIS PER EL PROVEIDROR DE SALUT SERVEIS PER EL CIUTADA
  5. 5. Pàgina 5 Transparència Seguretat Interoperabilitat Accessibilitat
  6. 6. Pàgina 6 Transparència
  7. 7. Pàgina 7 Transparència
  8. 8. Pàgina 8 Seguretat
  9. 9. Pàgina 9 Accessibilitat
  10. 10. Pàgina 10
  11. 11. Pàgina 11 Interoperabilitat
  12. 12. Pàgina 12 PHR
  13. 13. Pàgina 13
  14. 14. Pàgina 14
  15. 15. Pàgina 15 Personal Health PH.1 Account Holder Profile PH.2 Manage Historical Clinical Data And Current State Data PH.3 Wellness, Preventive Medicine, and Self Care PH.4 Manage Health Education PH.5 Account Holder Decision Support PH.6 Manage Encounters with Providers Supportive S.1 Provider Management S.2 Financial Management S.3 Administrative Management S.4 Other Resource Management Information Infrastructure IN.1 Health Record Information Management IN.2 Standards Based Interoperability IN.3 Security IN.4 Auditable Records
  16. 16. Pàgina 16 CCD
  17. 17. Pàgina 17 Glucose MeterPedometer Blood- pressure Medication Tracking Fitness equipment Weight Scale Pulse Oximeter SpirometerBed / Chair Sensors Implant Monitors Baby Monitors PERS Consumer Electronics Home control
  18. 18. Pàgina 18
  19. 19. Pàgina 19
  20. 20. Pàgina 20 Si busques resultats diferents, perquè segueixes fent les coses igual? Carlos Gallego Responsable Oficina d’estandards i Interoeprabilitat cgallego@ticsalut.cat

  ×