Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Commonwealth Educational
Media Centre for Asia
Activity on Copyright
and Open Licensing
Sanjaya Mishra
Education Specialis...
Copyright Quiz
Q.1: True or False
‘Public Domain’ means the work is available to
public on the open through the web.
Answe...
Copyright Quiz
Q.2: True or False
Expression of facts can be copyrighted.
Answer: True
Facts cannot be copyrighted, but th...
Copyright Quiz
Q.3: Choose the right answer
Fair use is:
(a) the right to copy a work in entirety
(b) a defense against co...
Copyright Quiz
Q.4: Choose the right answer
To be able to use © symbol, a work must be:
(a) original
(b) available in an e...
Copyright Quiz
Q.5: Choose the right answer
The term of copyright in India :
(a) Lasts for the life of the author plus 60 ...
Copyright Quiz
Q.6: Choose the right answer
Fair use is decided on the basis of:
(a) Amount of work copied
(b) Effect on t...
Copyright Quiz
Q.7: True or False
Central to the concept of copyright is the idea
that you own and have control over anyth...
Copyright Quiz
Q.8: Choose the right answer
Which of the following are in public domain?
(a) A book published in 2014
(b) ...
Copyright Quiz
Q.9: Choose the right answer
Which of the following is not correct purpose of
copyright?
(a) Enable copyrig...
Copyright Quiz
Q.10: Yes or No
You have purchased a computer program and
install it in three computers in your
department,...
OER Remix: Recap
OER Remix: Recap
Remix Case 1
 Consider a publication where the
author has identified the
following to be included. Decide
what license sh...
Remix Case 2
 Consider a publication where the author
has identified the following to be
included. Decide what license sh...
THANK YOU
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Copyright and Open License Exercises

459 views

Published on

Presented by Dr. Sanjaya Mishra , Education Specialist, eLearning, COL and Principal Investigator, ROER4D Project at the Workshop on OER for Development supported by IDRC, Canada

Published in: Education
  • Be the first to comment

Copyright and Open License Exercises

  1. 1. Commonwealth Educational Media Centre for Asia Activity on Copyright and Open Licensing Sanjaya Mishra Education Specialist, eLearning, COL Principal Investigator, ROER4D
  2. 2. Copyright Quiz Q.1: True or False ‘Public Domain’ means the work is available to public on the open through the web. Answer: False ‘Public Domain’ means work that are copyright expired or explicitly identified as PD by the author.
  3. 3. Copyright Quiz Q.2: True or False Expression of facts can be copyrighted. Answer: True Facts cannot be copyrighted, but the way a writer states or expresses those facts can be copyrighted.
  4. 4. Copyright Quiz Q.3: Choose the right answer Fair use is: (a) the right to copy a work in entirety (b) a defense against copy right infringement (c) a right of teachers to make copies (d) right to download anything available online Answer: (b) Fair use is about use of work for review, criticism, comment, news reporting, teaching … scholarship or research.
  5. 5. Copyright Quiz Q.4: Choose the right answer To be able to use © symbol, a work must be: (a) original (b) available in an expressed form (writing, voice, video, picture) (c) of professional quality (d) Owned by a corporate entity Answer: (b) Availability of the work in a physical form is important to establish copyright.
  6. 6. Copyright Quiz Q.5: Choose the right answer The term of copyright in India : (a) Lasts for the life of the author plus 60 years (b) Depends on copyright notice (c) Lasts for the life of the author plus 70 years (d) Is different for individual authors and corporate authors. Answer: (a) The years vary from country to country, but in India it is up to 60 years post the death of the author.
  7. 7. Copyright Quiz Q.6: Choose the right answer Fair use is decided on the basis of: (a) Amount of work copied (b) Effect on the commercial market of the original work (c) Purpose of the use (d) All the above. Answer: (d) While deciding ‘fair use’ a range of issues are covered.
  8. 8. Copyright Quiz Q.7: True or False Central to the concept of copyright is the idea that you own and have control over anything that you create. Answer: True Creator of the work or the author has all the rights.
  9. 9. Copyright Quiz Q.8: Choose the right answer Which of the following are in public domain? (a) A book published in 2014 (b) Works of Prem Chand (c) A book published in 1950 whose author died last year (d) A shareware computer program Answer: (b) Copyright expired case.
  10. 10. Copyright Quiz Q.9: Choose the right answer Which of the following is not correct purpose of copyright? (a) Enable copyright owners to silence their critics (b) Enable authors to promote and share their work for economic gains (c) Promote the progress of the arts, culture, and literature (d) Give creators an incentive to create Answer: (a) Copyright does not give approval of any views.
  11. 11. Copyright Quiz Q.10: Yes or No You have purchased a computer program and install it in three computers in your department, Is this violation of copyright? Answer: Yes You may be owning it for personal use and not installing the same in other computers.
  12. 12. OER Remix: Recap
  13. 13. OER Remix: Recap
  14. 14. Remix Case 1  Consider a publication where the author has identified the following to be included. Decide what license should be needed and how you will go about it. – Original texts plus, images from CC- BY-SA, also texts from CC-BY-NC. – Author has also indicated use of some Copyrighted materials, and have permission to be used by your institution
  15. 15. Remix Case 2  Consider a publication where the author has identified the following to be included. Decide what license should be needed and how you will go about it. – Original texts plus, images and texts from PD – Author has also indicated use of some texts from CC-BY sources – There are large number of images from online sources, the author has not credited
  16. 16. THANK YOU

×