Special Insight # 47 - Doorbreek je blokkades naar succes

949 views

Published on

Published in: Career
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Special Insight # 47 - Doorbreek je blokkades naar succes

  1. 1. Doorbreek je blokkades naar succes Overkomt het jou wel eens dat je meent echt al het goede te doen, maar dat je toch niet vooruit lijkt te komen? Er kunnen verschillende oorzaken zijn. En juist als je er zelf middenin zit, zie je niet wat er mankeert aan jezelf, je functie of je bedrijf. Want je bent zelf (onder)deel van je eigen proces. Dit wordt daarom ‘bedrijfsblindheid’ of ‘blinde vlekken’ genoemd. Buitenstaanders zijn vaak veel beter in staat om te zien wat je blokkeert en waarom je niet vooruit komt. Zo heb ik mijn praktijk al heel wat personen en bedrijven verder mogen helpen! Uiteraard verschillen de blokkades per persoon, bedrijf en omstandigheid. Toch is er één blokkade die er uitspringt: Beperkende gedachten Wat gebeurt er als je in je gedachten bezig bent met o.a. de volgende woorden? “Als ik maar niet failliet ga; stel dat die klant nee zegt; ben ik wel voldoende voorbereid; als de concurrent maar niet lager in prijs zit; ik mag niet nóg minder omzet maken dit jaar; ik hoop niet dat de bank mijn krediet aanvraag afwijst.” Deze gedachten gaan uit van ‘niet verliezen’ in plaats van ‘winnen!’. En dat maakt een GROOT verschil. Want vanuit je gedachten komt je communicatie voort, zoals je lichaamstaal, stem en woord keuze. Je expressie kun je nauwelijks controleren. En de ander, zeker indien dit een sensitief dominant persoon is, ‘voelt’ jouw gedachten. Een visueel dominant persoon ‘leest’ je gedachten in je lichaamstaal. Een auditief dominant persoon ‘hoort’ jouw gedachten in je stem en woorden; deze luistert naar wat jij onbewust ‘tussen de regels door’ vertelt en wat je juist níet vertelt. Dit is dan ook een van de redenen dat wat je denkt, je hoogstwaarschijnlijk ook overkomen zal. De ander neemt jouw gedachten waar via zijn zintuigen. Zijn reactie zal een logisch gevolg zijn op jouw actie. Jouw beperkende gedachten zijn geen garantie voor falen, maar verlagen je kansen op succes wel degelijk! Dit is simpelweg een kwestie van oorzaak en gevolg. De oplossing, en daarmee het doorbreken van je blokkade naar succes, is dan ook heel simpel gelegen in het denken van positieve, verwachtingsvolle gedachten. Bijvoorbeeld: “Ik ga die order binnenslepen; die vrouw weet het nog niet, maar wordt mijn echtgenote; Die promotie is voor mij en voor niemand anders; volgend jaar draai ik 30% meer omzet; de bank zal gráág meegaan met mijn plan” Deze gedachten straal je uit via je communicatie en de ander neemt deze gedachten bij jou waar via zijn zintuigen, vooral op onbewust niveau overigens. Nu betekent dit niet dat je alleen maar succes zult hebben. Maar het verhoogt je kansen wél!
  2. 2. Bewaak je gedachten als een tuin. Laat er geen onkruid (negatieve gedachten) inkomen. Vul je hoofd met goede, positieve gedachten. Verzorg je geestelijke tuin! De (kwaliteit van de) input bepaalt de (kwaliteit van de) output! Voorbeeld? Het woord ‘crisis’. Vermijd dat woord; wat je zal helpen is het niet langer luisteren/kijken/lezen van nieuwsprogramma’s die dit woord blijven herhalen. Want, door herhaling, ga je het onthouden. Het onkruid komt binnen in je geestelijke tuin en je geeft het voeding door herhaling. Dan hecht het zich vast in je gedachten als een waarheid, een overtuiging. En, wat gaat die overtuiging van ‘crisis’ jou brengen dan?! Zelf spreek ik liever over ‘nieuwe economie’. De realiteit van de huidige omstandigheden verandert er niet mee, en kún je ook niet veranderen. Maar wat je wél kunt veranderen zijn jouw eigen gedachten, waarneming, perceptie en gevoel over deze situatie. Die kun je positiever formuleren. Zodat je je beter voelt in deze omstandigheden. Terwijl diegene die in termen van ‘crisis’ denkt, zich depri voelt. Wie van de twee heeft de meeste overlevingskans in deze tijden denk je, diegene die zich depri voelt, of diegene die zich goed voelt? Brengen deprimerende gedachten je op constructieve en innoverende oplossingen?! Brengen positieve gedachten je tot destructieve oplossingen? Ik zeg: NEE! Waarom dan nog negatieve belemmerende gedachten toelaten? Besef je dat je zélf het stuur en de oplossing in handen hebt? Want elke materiële manifestatie is toch echt ooit éérst een gedachte geweest. De stoel waar je op zit bijvoorbeeld, is eerst door iemand bedacht. We kunnen het principe van blokkerende gedachten zelfs meten aan de onregelmatigheid van je hartslag. Als je negatieve gedachten denkt meten wij een hartslag die significant onregelmatiger is dan wanneer je positieve gedachten denkt. Als je wilt zien hoe dit bij jou zit, maak dan een afspraak, deze meting doen we gratis en vrijblijvend voor je! Wij hoeven daar geen betaling voor, want dit is gewoon té belangrijk. Voor je succes, gezondheid en geluk. Wil je een ander resultaat? Gaat dat lukken met dezelfde gedachten? Een ander resultaat bereik je alleen met andere gedachten! Wil je een beter resultaat? Verbeter het niveau van je gedachten!
  3. 3. De oplossing om je blokkades te doorbreken is heel simpel! Alleen, wat simpel is te doen, is ook simpel NIET te doen. Het kost namelijk discipline om de kwaliteit van je gedachten te veranderen. Het beste doe je dat samen met je levenspartner en/of een goede buddy onder begeleiding van Bram of mij als coach. Toch wil ik je alvast een aantal adviezen geven, en laat je partner/buddy je terechtwijzen als je afwijkt en negatief spreekt of doet. 1) Focus je minstens 90 dagen lang achter elkaar. Een dag ‘zondigen’ betekent 1 dag langer volhouden 2) Committeer jezelf deze 90 dagen niet te kijken naar nieuwsprogramma’s, cynische humor, luisteren naar nieuwsradio, lezen van kranten, magazines en dergelijke. Beter zelfs helemaal geen TV om volledige focus op je doel te hebben. 3) De tijd die daardoor vrij komt benut je door het lezen van positieve/leerzame boeken, kijken naar positieve programma’s, luisteren naar mp3 bestanden van trainingen en luisterboeken. Investeer in jezelf! We sturen je graag een goed luisterboek en e-boek toe die bij je past. Gratis, om je op weg te helpen! 4) Beschrijf in 3 zinnen wat je graag wilt bereiken. En maak dat visueel. Print het en plak dit overal zichtbaar op, ook als screensaver op je computer en mobiele telefoon. 5) Start de dag door deze zinnen hardop voor te lezen in de ‘ik ga vandaag…’ vorm. 6) Eindig de dag, voor het slapen gaan, door deze zinnen weer hardop voor te lezen in de ‘ik heb…’ vorm. 7) Draag je horloge of ring aan de andere pols c.q. vinger, of draag überhaupt iets als je dat nog niet deed. Dat voelt niet fijn, en daarom herinnert het je eraan, dat je gefocust bent of dat wat je wilt. Succes is een keuze! De keuze het nu te dóen! Arjan Koopmans Optimalist® P.s.: Er kan sprake zijn van deze, andere of meerdere blokkades. Wil je dit doorbreken en succesvol(ler) zijn? Laat ons je persoonlijk verder helpen deze blokkades op te speuren, op te heffen en de weg vrij te maken om te groeien, succes te hebben, gelukkig te zijn. Maak een afspraak voor een gratis verkennend gesprek. Dan onderzoeken we óf we iets voor je kunnen doen en zo ja wat. Je krijgt sowieso ook meteen al persoonlijke adviezen. Bel of mail ons voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

×