Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
The International English
Language Testing System
IELTS je onda pravi ispit za Vas
Priznat širom sveta
 IELTS je ispit koji je priznat širom sveta i kome se veruje.

Prihvataju ga obrazovne institucije u ...
Akademska verzija(The Academic Module)
Opšta verzija (The General Training Module)
The Academic Module
 Akademska verzija (The Academic Module) je za

one koji žele da studiranju na nekom univerzitetu u
i...
The General Training Module
 je namenjen studentima koji žele da dovrše

srednjoškolsko obrazovanje u zemlji engleskog
go...
Da li ste znali?
 Svi oni koji poseduju odgovarajuću stručnu spremu, o

čemu odlučuje Ministrastvo prosvete, i položen IE...
Struktura IELTS ispita
 Ispit ima četiri dela koji pokriva sve četiri jezičke







veštine:
Razumevanje (30 minuta...
Ispit traje 2 sata i 45 minuta
LISTENING
 Slušanje je deo testa koji traje oko 30 minuta. Sastoji se od

40 pitanja, snimljenih na audio kaseti koju kan...
READING
 Čitanje je deo testa koji traje 60 minuta. Svi odgovori

moraju biti preneti na Answer Sheet tokom trajanja
test...
WRITING
 Pisanje je deo testa koji traje 60 minuta i sastoji se iz

dva pismena sastava . Odgovori moraju biti preneti na...
SPEAKING
 Usmeni deo testa traje od 11-14 minuta, predstavlja

konverzaciju sa ispitivačem i snima se na audio kasetu.
DOSTUPNOST ISPITA
 Ispit se održava dva puta mesečno u Beogradu tokom

cele godine
 British Council – jedini zvanični IE...
IELTS OCENE I VALIDNOST
 Svi kandidati dobijaju izveštaj o uspehu i znanju

engleskog u vidu ocene od 0 do 9 – od najniže...
IELTS ocene odgovaraju nivoima CEFa i Cambridge ESOL ispita
IELTS rezultati

CEF nivo

Kembridž ispit

7.5+

C2

CPE

6.5/...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Ielts

542 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Ielts

 1. 1. The International English Language Testing System
 2. 2. IELTS je onda pravi ispit za Vas
 3. 3. Priznat širom sveta  IELTS je ispit koji je priznat širom sveta i kome se veruje. Prihvataju ga obrazovne institucije u Velikoj Britaniji, Australiji, Novom Zelandu, Kanadi, SAD-u, u Evropi i ostalim zemljama gde je potrebno dokazati znanje engleskog jezika. Veliki broj organizacija širom sveta prihvata IELTS sertifikat za najrazličitije namene, kao što su imigracija, zapošljavanje, stručno prijavljivanje i učešće u programima obuke.  Na Internetu možete pogledati Global Recognition System, interaktivnu bazu gde pretražujete širom sveta sve one institucije, obrazovne ustanove, stručna tela, kompanije, vladine agencije koje priznaju i zahtevaju IELTS ispit.
 4. 4. Akademska verzija(The Academic Module) Opšta verzija (The General Training Module)
 5. 5. The Academic Module  Akademska verzija (The Academic Module) je za one koji žele da studiranju na nekom univerzitetu u inostranstvu. Ispit utvrđuje da li je kandidat spreman da prati nastavu na osnovnim ili postdiplomskim studijama na engleskom jeziku. Skoro svi univerziteti u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim državama i drugim zemljama zahtevaju od studenata koji dolaze iz drugih zemalja, uključujući i Srbiju, da poseduju IELTS sertifikat – akademski modul.
 6. 6. The General Training Module  je namenjen studentima koji žele da dovrše srednjoškolsko obrazovanje u zemlji engleskog govornog područja, zatim kandidatima koji učestvuju u programima obuke osoblja, kao i u svrhe imigracije u druge zemlje gde je engleski maternji jezik.
 7. 7. Da li ste znali?  Svi oni koji poseduju odgovarajuću stručnu spremu, o čemu odlučuje Ministrastvo prosvete, i položen IELTS ispit ocenom 6.5 i višom, mogu predavati u nižim razredima osnovnih škola.
 8. 8. Struktura IELTS ispita  Ispit ima četiri dela koji pokriva sve četiri jezičke      veštine: Razumevanje (30 minuta) Čitanje (60 minuta) Pisanje (60 minuta) Razgovor (11 – 14 minuta) Test razumevanja (listening) i razgovora (speaking) je isti i kod akademske i opste verzije ispita, dok se Čitanje i Pisanje razlikuje.
 9. 9. Ispit traje 2 sata i 45 minuta
 10. 10. LISTENING  Slušanje je deo testa koji traje oko 30 minuta. Sastoji se od 40 pitanja, snimljenih na audio kaseti koju kandidati slušaju samo jednom.  U toku testa, kandidat ima vremena da pročita pitanja, odgovori na njih i proveri odgovor koji je uneo. Kandidati unose odgovore u Question Paper dok slušaju, a kada se kaseta završi, imaju 10 minuta da prebace odgovore na Answer Sheet. Kandidatima nije dozvoljeno dodatno vreme za unošenje odgovora.  Na kasetama se koriste različiti dijalekti engleskog jezika, što odražava internacionalnu upotrebu IELTS testa.
 11. 11. READING  Čitanje je deo testa koji traje 60 minuta. Svi odgovori moraju biti preneti na Answer Sheet tokom trajanja testa. Nema dodatnog vremena za unošenje odgovora.
 12. 12. WRITING  Pisanje je deo testa koji traje 60 minuta i sastoji se iz dva pismena sastava . Odgovori moraju biti preneti na Answer Sheet. Beleške nisu prihvatljive kao odgovori. Kandidati treba da znaju da će na ocenu uticati ukoliko njihovi zadaci imaju manje reči od zahtevanog minimuma.  AT se sastoji iz pisanja opisnog izveštaja na osnovu datog grafikona i argumentativnog eseja.  GT se sastoji iz dva pisana sastava od kojih je prvi pismo a drugi esej na zadatu temu.  Razlikuju se po težini i po broju reci.
 13. 13. SPEAKING  Usmeni deo testa traje od 11-14 minuta, predstavlja konverzaciju sa ispitivačem i snima se na audio kasetu.
 14. 14. DOSTUPNOST ISPITA  Ispit se održava dva puta mesečno u Beogradu tokom cele godine  British Council – jedini zvanični IELTS centar u Srbiji  Rezultati su dostupni 13 dana nakon polaganja i možete ih pogledati na Internetu.
 15. 15. IELTS OCENE I VALIDNOST  Svi kandidati dobijaju izveštaj o uspehu i znanju engleskog u vidu ocene od 0 do 9 – od najnižeg do najvišeg nivoa. Izveštaj ima pet ocena, jednu za po svaki deo ispita i ukupnu ocenu. Ovaj izveštaj uobičajeno ima važnost dve godine.
 16. 16. IELTS ocene odgovaraju nivoima CEFa i Cambridge ESOL ispita IELTS rezultati CEF nivo Kembridž ispit 7.5+ C2 CPE 6.5/7.0 C1 CAE 5.0/5.5/6.0 B2 FCE 3.5/4.0/4.5 B1 PET 3.0 A2 KET

×