How to: Big Brand Moments Backplanning Tutorial

929 views

Published on

Leer stap voor stap hoe de Big Brand Moments jaarplanning werkt. Big Brand Moments is een model dat je kunt gebruiken om je marketingcommunicatie te organiseren. Je bereikt je doelgroep door gebruik te maken van zeven belangrijke momenten die je gedurende het jaar vaststelt. Met dit model kun je de communicatie doelstellingen in een overzichtelijke planning bepalen, implementeren en monitoren.

Kijk voor meer info op bigbrandmoments.com of probeer het gratis op bigbrandmoments.com/register

Published in: Marketing
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
929
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
19
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

How to: Big Brand Moments Backplanning Tutorial

 1. 1. bigbrandmoments.com BIG BRAND MOMENTS 1 BACKPLANNING TUTORIAL
 2. 2. DE BBM BACKPLANNING Met de BBM Backplanning bepaal je: • Het interne communicatieplan • Het externe communicatieplan • De Single Most Important Message voor intern én extern • De middelenmix • De verantwoordelijken in je team. STAP VOOR STAP
 3. 3. BIG BRAND MOMENTS 3 backplanning STAP VOOR STAP
 4. 4. Wie zitten er in je team?
 5. 5. Je kunt hier je team samenstellen en de bevoegdheden van het team regelen. Wie zitten er in je team?
 6. 6. Wat zijn je kernwaarden?
 7. 7. De kernwaarden worden door de projecteigenaar bepaald. In de backplanning wordt aangegeven welke kernwaarde de meeste aandacht krijgt. De prioriteiten worden eenvoudig veranderd door de volgorde van de kernwaarden te veranderen. Wat zijn je kernwaarden?
 8. 8. Omschrijf de BBM helder
 9. 9. In de jaarplanning wordt een korte omschrijving gegeven van elke BBM. Deze vind je hier terug om verder aangescherpt en uitgebreid te worden. Omschrijf de BBM helder
 10. 10. Wat is de Single Most Important Message intern en extern?
 11. 11. De Single Most Important Message geeft in één zin weer wat je wilt dat de ontvanger gaat onthouden. Voor intern en extern hoeft deze niet het zelfde te zijn. Wat is de Single Most Important Message intern en extern?
 12. 12. Weet wat er afgerond is.
 13. 13. Deze balk geeft aan welk percentage van de taken uitgevoerd zijn. Zo kan je in één oogopslag zien hoe ver de campagne al uitgerold is. Middelen die groen gekleurd zijn, zijn uitgevoerd. Weet wat er afgerond is.
 14. 14. Wie wil je intern en extern bereiken?
 15. 15. In het jaarplan is al bepaald wie de interne en externe doelgroepen zijn voor deze BBM. In dit vlak worden de doelgroepen, kanalen en verantwoordelijken gekoppeld. Je kunt hier collega’s verantwoordelijk maken voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief naar stakeholders. De BBM applicatie zal de projecteigenaar vervolgens op de hoogte houden of hij of zij de taak heeft uitgevoerd. Wie wil je intern en extern bereiken?
 16. 16. Wanneer wil je de eerste resultaten weten?
 17. 17. De datum voor je tussentijdse evaluatie stel je zelf, maar ligt uiterlijk twee weken voor de einddatum van de BBM. ! Tijdens de tussentijdse evaluatie beoordelen alle betrokken teamleden de doelstellingen en de gebruikte kanalen. Iedereen kan de beoordeling toelichten met een opmerking. De punten worden bij elkaar opgeteld en gedeeld tot een gemiddelde waardering. Zo zie je hoe de campagne tot dan toe scoort. Wanneer wil je de eerste resultaten weten?
 18. 18. Wat kan beter?
 19. 19. De projecteigenaar kan op basis van de feedback besluiten welke onderdelen in de laatste fase van de BBM aangepast of verscherpt moeten worden. Wat kan beter?
 20. 20. Wil je jouw plan delen?
 21. 21. Op ieder moment kan je een backplanning delen. Je kunt deze bijvoorbeeld delen met management of externen partijen. ! Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Wil je jouw plan delen?
 22. 22. Wat ga je verbeteren?
 23. 23. Hier kan naar aanleiding van de Tussentijdse evaluatie eventuele aanpassingen aangeven worden in de doelgroepen, kanalen en verantwoordelijken, op dezelfde manier als dit eerder gebeurde. Wat ga je verbeteren?
 24. 24. Wat is al gedaan?
 25. 25. Net als voor de tussentijdse evaluatie kan je zien welk percentage van de taken zijn uitgevoerd. Wat is al gedaan?
 26. 26. Wat scoort goed?
 27. 27. De eindevaluatie werkt hetzelfde als de Tussentijdse evaluatie, en is net als deze superbelangrijk. Als alle betrokken teamleden hun eindoordeel over de BBM hebben gegeven, wordt er een eindscore berekend en weet je hoe de BBM het gedaan heeft. Wat scoort goed?
 28. 28. Het eindcijfer
 29. 29. Het eindcijfer is de gemiddelde score over alle onderdelen. Deze score wordt bewaard en meegenomen in de totale Big Brand Moments score. Zo kan je zien welke BBM goed ging en welke minder ten opzichte van het gemiddelde. Het eindcijfer
 30. 30. DE BASIS VAN BIG BRAND MOMENTS (BBM) Het BBM Model maakt het voor een bedrijf eenvoudiger te focussen op hun communicatie. Slechts zeven momenten per jaar worden in de spotlight geplaatst om de aandacht te trekken van jouw communicatiedoelgroep. De momenten worden ruim van te voren bepaald zodat je alle tijd hebt om ernaar toe te werken. Aan de basis van elke BBM staan de kernwaarden welke nauwgezet en herhaaldelijk worden gecommuniceerd.
 31. 31. BIG BRAND MOMENTS 6 backplanning REGISTREER JE OP EN PROBEER HET GRATIS

×