Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Unges fritid
- Mellem voksnes rammer og selvorganisering
 DDS Vækstseminar, Odense 22. marts 2009
          ...
selv-
organiseret fritid  organiseret fritid

• Faste rammer    • Ingen rammer

• Voksen sætter   • Unge sætter
 ...
ForeningsLØS• Herreløs
• Hjemløs
• Forældreløs

• ForeningsLØS?
FRITIDSLÆRING
  Hvad lærer de unge, og hvordan lærer de det?Hvad mener fritidsorganisationerne,
de unge får ud af at ...
Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv?
Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv?


  Jeg gik til spejder i 10 år. Jeg nåede at
            ...
Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv?


Hvad laver du i din fritid?           Synes du, at du har t...
Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv?


hristina: Det er lidt irriterende at bo i en
            ...
Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv?                        Jeg har tre bedste v...
Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv?


in mor siger altid til mig, hvis jeg er ved  For et par år siden så ...
Begreber i forandring:
Begreber i forandring:
   Demokrati


Den traditionelle foreningskultur
       VS.
  Det flygtige engagement
Begreber i forandring:
   Fællesskab Unges individuelle valg
     VS.
   Fællesskab
Begreber i forandring:
   Fremtid

    Fremtid
     VS.
    Fritid
Hvad mener I de unge lærer som spejdere,
 der er væsentligt i overgangen
 fra barn til voksen?
Hvad mener I de unge lærer som spejdere,
 der er væsentligt i overgangen
 fra barn til voksen?

 Hvad mener I de unge b...
Hvad mener I de unge lærer som spejdere,
 der er væsentligt i overgangen
 fra barn til voksen?


 Hvad mener I de unge ...
Læs mere
Gratis på www.cefu.dk
Unges Fritid
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Unges Fritid

2,301 views

Published on

Oplæg udarbejdet af Anne Kofoed til Vækstseminar 220309.

CC ikke-kommerciel del på samme vilkår (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/dk/)

Published in: Education, Travel, Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Unges Fritid

 1. 1. Unges fritid - Mellem voksnes rammer og selvorganisering DDS Vækstseminar, Odense 22. marts 2009 v/ Anne Kofod
 2. 2. selv- organiseret fritid organiseret fritid • Faste rammer • Ingen rammer • Voksen sætter • Unge sætter dagsordenen dagsordenen • Kontingent • Spontant • Regelmæssigt • Fleksibel • Forpligtende
 3. 3. ForeningsLØS • Herreløs • Hjemløs • Forældreløs • ForeningsLØS?
 4. 4. FRITIDSLÆRING Hvad lærer de unge, og hvordan lærer de det? Hvad mener fritidsorganisationerne, de unge får ud af at deltage i det organiserede fritidsliv? Hvad oplever de unges selv, de får ud af at deltage i det selvorganiserede fritidsliv?
 5. 5. Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv?
 6. 6. Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv? Jeg gik til spejder i 10 år. Jeg nåede at Jeg har gået til svømning i 4 år komme højt op, det er meget sjovt. – jeg stoppede, fordi jeg gik til Det stoppede jeg med, da jeg flyttede svømning og fodbold på her til Roskilde. samme tid. Jeg kendte ikke nogen der i de Og så kom jeg i puberteten… grupper, så det var lidt meget. Mange af dem var mine Hvad betyder det der med at klassekammerater, som så gik der komme i puberteten? også, og så begyndte de også at gå ud Så synes jeg, at det var og så kom er nogen nye ind og så kedeligt… det sagde mig lærte de dem at kende på den måde. ikke så meget. Men der var hele tiden nogen man Rie 17 år kendte. Og hvis det er et nyt sted der (Unge og Biblioteker 2006) er der ikke nogen man kender. Det har man ikke lyst til. Sådan har jeg det. Karsten 20 år(Unge og Biblioteker 2006)
 7. 7. Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv? Hvad laver du i din fritid? Synes du, at du har travlt i din fritid? Jeg arbejder, og er sammen med min kæreste … Jeg har lige skiftet job. Før Ja, jeg har meget travlt. Jeg var var jeg i Føtex, i kiosk – nu er jeg i en stresset i gymnasiet, for jeg vidste bager. Jeg var i ISO som kassedame, ikke, at det tog så meget tid. Så så har jeg været opvasker, så har jeg fik jeg færre timer på cafeen. Nu været i specialsynsforeningen for går det fint nok. Men jeg havde blinde… Jeg var piccoline. Så har jeg meget travlt i starten. også været avisbud ikke (griner) Jeg startede med at passe børn, og så Sandra 16 år begyndte jeg med aviser. Rie 17 år (Unge, foreningsliv og kompetenceudvikling 2006) (Unge og Biblioteker 2006)
 8. 8. Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv? hristina: Det er lidt irriterende at bo i en Synes du, at du har travlt i din landsby. I fritiden, der savner jeg en lille fritid? cafe hvor man kan gå ind på sammen med vennerne. Et sted hvor man kan gå hen og lidt dyrke sport, for hallen den har ikke Ja, jeg har meget travlt. Jeg var åbent om eftermiddagen, så det er lidt kedeligt en gang imellem. Et sted hvor de stresset i gymnasiet, for jeg har åbent om eftermiddagen og om aftenen, vidste ikke, at det tog så meget det ville være meget godt. tid. Så fik jeg færre timer på cafeen. Nu går det fint nok. Men Cecilie: Ja! Og butikker. jeg havde meget travlt i starten. Jesper: Jeg savner en netcafe. Sandra 16 år Sasha: Et shoppingcenter, hvor der er pæne ting uden det er for billigt, tøj, tasker og sådan noget. Casper: skatertøj og man skal køre så langt (Unge, foreningsliv og kompetenceudvikling 2006) for mange ting. Jeg kommer ikke lige så tit uden for byens grænser.
 9. 9. Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv? Jeg har tre bedste veninder. Snakkede du med nogen af dine Vi er nærmest sådan et firkløver. venner omkring det der med at Og vi har det altid godt sammen, og vi blive mobbet? har det sjovt sammen, og vi støtter hinanden 100 pct., og vi har respekt Nej, men jeg havde ikke nogen Venner dengang. for hinanden, og vi kan stole på hinanden Marcus 13 år – og det synes jeg, er rigtig, rigtig vigtigt. Og efterhånden har de været (Det Normale Ungdomsliv 2005) mine veninder i lang tid, og jeg tror på, at det holder. Det håber jeg. Sine 14 år
 10. 10. Hvad lærer unge i det selvorganiserede fritidsliv? in mor siger altid til mig, hvis jeg er ved For et par år siden så har jeg da været at blive uvenner med hende: oppe at skændes med mine forældre om, hvornår jeg skulle komme hjem og alt sådan noget. Men det gør I ikke længere? ’Du er ved at komme i en vanskelig alder, Casper!’ [siges med skinger stemme] Nej. Hvordan kan det være, I er holdt op? Hvad mener hun, når hun siger sådan? Fordi nu bliver jeg snart 18, og så er det jo mit eget ansvar. Ja, at jeg er ved at komme i Samuel 17 år puberteten, og at jeg er kommet (Det Normale Ungdomsliv 2005) meget op at skændes med hende. sper 12 år
 11. 11. Begreber i forandring:
 12. 12. Begreber i forandring: Demokrati Den traditionelle foreningskultur VS. Det flygtige engagement
 13. 13. Begreber i forandring: Fællesskab Unges individuelle valg VS. Fællesskab
 14. 14. Begreber i forandring: Fremtid Fremtid VS. Fritid
 15. 15. Hvad mener I de unge lærer som spejdere, der er væsentligt i overgangen fra barn til voksen?
 16. 16. Hvad mener I de unge lærer som spejdere, der er væsentligt i overgangen fra barn til voksen? Hvad mener I de unge bør lære som spejdere, der er væsentligt i overgangen fra barn til voksen?
 17. 17. Hvad mener I de unge lærer som spejdere, der er væsentligt i overgangen fra barn til voksen? Hvad mener I de unge bør lære som spejdere, der er væsentligt i overgangen fra barn til voksen? Hvordan kan det integreres i forhold til de unges vilkår og behov?
 18. 18. Læs mere Gratis på www.cefu.dk

×