Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

424 10 16.11.2019

79 views

Published on

Foaia Bisericii Filadelfia Suceava

Published in: Spiritual
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

424 10 16.11.2019

  1. 1. NR. 424 10 - 16 noiembrie 2019 Filadelfiaiubește-ți aproapeleSuceava Info Săptămânal 1 sursa: ebiblia.ro psalmul 107: S-o spună cei răscumpăraţi! Toţi oamenii se îndepărtează de Domnul, apucând-o pe căile neascultării de Cuvântul Său. Apoi suferă consecinţele amare ale alunecării în păcat. Când îşi vin în fire, strigă către Domnul, mărturisindu-şi păcatul. El le iartă păcatul şi-i readuce la starea de binecuvântare în care se găseau odinioară. Este vechea istorioară a fiului risipitor. Putem afirma că nu există o ilustraţie mai familiară, mai relevantă şi mai veridică pentru viaţă decât această relatare din Biblie. Două elemente esenţiale se desprind din contemplarea acestui ciclu frecvent repetabil. Unul este înclinaţia permanentă a inimii umane de a se îndepărta de Dumnezeul cel viu. Cealaltă este aparent inepuizabila milă a Domnului, în virtutea căreia El îi restaurează pe ai Săi când vin la El cu pocăinţă. Aici, în Psalmul 107, izbăvirea plină de îndurare a Domnului este prezentată sub patru aspecte diferite: Salvarea celor pierduţi în deşert (v. 4-9). Eliberarea întemniţaţilor (v. 10-16). Însănătoşirea celor grav bolnavi (v. 17-22). Izbăvirea marinarilor aflaţi în pericol de înec pe marea înfuriată (v. 23-32). Lansarea chemării de a-I aduce mulţumiri Domnului se realizează prin motivele enunţate: Domnul este bun şi îndurarea Lui ţine în veac. Oricare din aceste motive ar fi mai mult decât suficient pentru a ne determina să-I aducem neîncetat mulţumiri, cu inimi pline de recunoştinţă. Oricine este înţelept va vedea mâna lui Dumnezeu în schimbările intervenite în soarta oamenilor şi a naţiunilor şi-şi va însuşi lecţiile istoriei şi învăţămintele prilejuite de evenimentele actuale. Ei vor urmări cu deosebit interes mai cu seamă dragostea şi îndurarea Domnului, manifestate în purtarea Sa faţa de cei ce ascultă de cuvântul Său.
  2. 2. Vești din Misiune 2 Trebuie mai întâi să audă unul și prin el alții... Despre Mahin* v-am mai scris în scrisorile anterioare. Întorcându-mă din Europa m-am întâlnit cu el și m-am bucurat foarte mult când am văzut că în timpul cât am fost plecat el a citit cu regularitate din Scriptură și a crescut foarte mult spiritual. A continuat să împărtășescă Evanghelia cu colegii lui în ciudapersecuțiilorvenitedinpartealorși Dumnezeu a continuat să lucreze prin el. Sajib* e coleg de clasă cu Mahin*. În luna iunie, înainte să plec spre Europa, la ultima întâlnire de studiu cu Mahin* a venit și acest coleg al lui. A studiat împreună cu noi și la urmă a început să pună foarte multe întrebări bune. Cu toate că atunci eu a trebuit să plec, el a continuat să meargă uneori la slujbele din cadrul bisericii locale și la grupul de casă cu care ne întâlnim în fiecare vineri seara. Revenind în Asia m-am bucurat să îl văd regulat la întâlnirile acestea și de faptul că în tot acest timp Mahin* a împărtășit cu el pasaje din Scriptură. Recent Sajib* a spus că e convins că a găsit Adevărul și ar vrea să Îl accepte. Totuși, fiind student el e susținut financiar și emoțional de familia lui; dacă ar lua o astfel de decizie, cel mai probabil familia lui îl va respinge și nu va mai avea niciun fel de suport din partea lor; se gândește cum va putea să facă față și să își continue studiile în lipsa finanțelor. Se dă această luptă înlăuntrul lui, de aceea vă rog să mijlociți pentru el ca să poată lua deciziile înțelepte. Mahin* e acum în anul 2 și recent mi-a spus că a împărtășit despre Adevăr cu un coleg care e în anul 1, iar acest coleg s-a arătat interesat să afle mai multe și chiar să înceapă un studiu biblic. Urmează să mă întâlnesc în viitorul apropiat cu Mahin* și acest coleg al lui. Rugați-vă și pentru ei. Îi sunt mulțumitor Domnului pentru Mahin* care cu doar 7 luni în urmă a încheiat un legământ în apă cu Domnul și e atât de dedicat în a împărtăși Vestea Bună cu colegii lui. A trebuit mai întâi ca el să audă, iar acum prin el alții.. Slavă Domnului! Tibi Turturean MOTIVE DE RUGĂCIUNE: 1. Pentru ca Sohel* să cunoască Adevărul și să Îl primească în viața lui - și pentru familia lui 2. Pentru Mahin* să continue să crească spiritual și pentru Sajib* să ia decizia de a primi pe Domnul în ciuda consecințelor 3. Înțelepciune în organizarea timpului și să îl pot investi într-un mod corect
  3. 3. 3 Știri locale Săptămâna Porților Deschise la RVE Suceava În intervalul 18 -22 noiembrie 2019, de luni până vineri, RVE Suceava organizează Săptămâna Porților Deschise în cadrul campaniei anuale de strângere de fonduri. Vă așteptăm la studioul nostru pentru a ne cunoaște mai bine. Chiar și cei care ne-ați mai vizitat în anii precedenți sunteți bine veniți, precum și cei care n-ați mai pășit niciodată în sediul nostru, iar pe cei care nu ne-ați auzit decât vocile vă așteptăm să ne vedem și față către față. Cei care ne ascultați și aveți posibilitatea vă invităm să pășiți pe porțile larg deschise ale RVE SUCEAVA în această săptămână.
  4. 4. 4 Biserica Penticostală Filadelfia Suceava Str. Narciselor, nr. 5E, 720207 - Suceava e-mail: infofilasv@gmail.com www.filadelfiasv.ro Duminică 09:00 - Întâlnirea Bisericii 14:00 - Căsătorie Miercuri 19:00 - Seară de Rugăciune Căsătorie

×