Birkenstockpresentatie

1,003 views

Published on

Presentatie over Birkenstock voor het vak marketing op de Hogeschool Rotterdam. Klas CEV2E.

Published in: Travel, Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Birkenstockpresentatie

 1. 1. Leanne Diepenhorst Elodie van Dijk Demian van Duivenbode Erik Kleyweg
 2. 2. Wat gaan we vandaag bespreken? - De aanleiding - De probleemstelling & doelstelling - Onze doelgroep -De communicatiedoelstelling - De strategie - Onze activiteiten Succesfactoren - Onze bevindingen - De conclusie Faalfactoren - Rondvraag
 3. 3. De aanleiding - Traditionele media nemen af - Pre-rolls worden steeds effectiever. 74% kijkt deze spotjes helemaal af - Online winkelen is de laatste jaren toegenomen.
 4. 4. Probleemstelling & Doelstelling Probleemstelling Hoe kan Birkenstock zijn succes voort zetten met behulp van interactieve marketing en zonder de hulp van bekende Hollywood sterren die een bepaalde hype n eerzetten. Doelstelling Door middel van het gebruiken maken van nieuwe en bestaande communicatiemiddelen willen wij de moderne man en vrouw van deze tijd bereiken om de marktpositie van Birkenstock verbeteren en vergroten.
 5. 5. Onze doelgroep Vrouwen van 14 tot 30 jaar - Zijn modebewust - Willen zich identificeren met vrouwen van tv en uit modebladen - Hebben een snel en druk leven Mannen van 14 tot 30 jaar - Zijn modebewust - Houden zich steeds meer met mode bezig - Hebben een snel en druk leven
 6. 6. De communicatiedoelstelling De communicatiedoelstelling: 85% van alle individuen die tot de doelgroep in Nederland behoren, bekend maken met Birkenstock met behulp van de nieuwe en verbeterde marketingcampagne binnen twee jaar.
 7. 7. De strategie Mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie van 14-30 bekend maken met de vernieuwde Birkenstock sandalen, door middel van geheel vernieuwde interactieve marketingcampagne.
 8. 8. Onze activiteiten • Het veranderen van de website - Het openen van een online winkel - Het opzetten van een club • • Het maken van online advertenties • Het maken van Pre-rolls
 9. 9. Onze bevindingen Succesfactoren - Blogs zijn vaak bekeken - Filmpjes zijn vaak bekeken - E-mailacties via hyves Mindere succesvolle factoren Het krijgen weinig van respons van doelgroep Bijsturing Gebruik maken van nieuwe media om activiteiten aan te kondigen zoals twitter, facebook en een smsdienst. Nieuwe activiteiten zijn: Elk weekend in een andere stad een Birkenstock-actie. Speciale actie “ Maak je eigen Birkenstock”
 10. 10. De conclusie Het is gebleken dat Birkenstock er goed aan zal doen wanneer het communiceert met haar doelgroep met behulp van interactieve marketing. De respons die wij hebben gekregen in een aantal weken tijd laat zien dat er wel degelijk veel mensen uit de doelgroep zijn die Birkenstock volgen via internet.
 11. 11. Rondvraag Bedankt voor jullie aandacht! Zijn er nog vragen?

×