Toelichting Bibliotheeksite Algemeen

1,354 views

Published on

Korte uitleg website Bibliotheek Hogeschool Zuyd

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,354
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,058
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Toelichting Bibliotheeksite Algemeen

 1. 1. TOELICHTING BIBLIOTHEEKSITE ZUYD BIBLIOTHEEK http://bibliotheek.zuyd.nl
 2. 2. Topmenu TaalwisselIn het topmenu vind je algemene gegevens over Zuyd Bibliotheek.Openingstijden en het leenreglement vind je bij de optie Over de bibliotheek.Ben je op zoek naar adresgegevens van de bibliotheken kijk dan bijBibliotheeklocaties.
 3. 3. TopmenuDe uitleentermijn verlengen of een werkplek reserveren kan via de optieOnline diensten.Onder het kopje informatievaardigheden vind je informatie over het zoeken,beoordelen en verwerken van informatie. Ook kun je hier gebruik maken vaneen aantal tutorials.
 4. 4. Top Menu | Social MediaSocial Zuyd Bibliotheek is te vinden op diverse Social Media.Media
 5. 5. WeblogsIn de weblogs vind je berichten over de collectie (nieuwe boeken, handige websites,databanken) en de dienstverlening van Zuyd Bibliotheek.De bibliotheeksite kent een algemeen weblog (klik op Home) en weblogs per domein(kennisgebied). Er zijn 7 domeinen.
 6. 6. Weblogs (rechtermenu)Klik je in het rechtermenu op een domeinnaam dan opent automatisch het weblog vanhet betreffende domein.Via RSS-feed of e-mail notificatie kun je je abonneren op een weblog. Ook kun je directop berichten reageren of ze ter attendering aan iemand anders doorsturen.Via Twitter zijn alle weblogs ook te volgen.
 7. 7. Zoeken (linkermenu) •Om te zoeken naar boeken, papieren tijdschriften, audio-visuele media of studentproducten, gebruik de bibliotheekcatalogus. •Om te zoeken naar websites, databanken, e-tijdschriften en andere e-bronnen, gebruik de e-bronnen databank.
 8. 8. Bibliotheekcatalogus (linkermenu) Cataloguspagina Via de optie Bibliotheekcatalogus kom je op de cataloguspagina.
 9. 9. Bibliotheekcatalogus (linkermenu) Cataloguspagina Aan de linkerkant zie je de Centrale Catalogus van Zuyd Bibliotheek. Je kunt ook per locatie zoeken en een deelcatalogus selecteren.
 10. 10. Bibliotheekcatalogus (linkermenu) CataloguspaginaAan de rechterkant vind je eenaantal belangrijke nationale eninternationale bibliotheekcatalogi.
 11. 11. Bibliotheekcatalogus (linkermenu) De Zuyd Bibliotheek catalogus is op iedere computer met internettoegang te raadplegen.
 12. 12. E-bronnen databank (linkermenu) De e-bronnen databank is speciaal ontwikkeld door de bibliotheek om het aanbod van digitale bronnen beter doorzoekbaar te maken. Je kunt je zoekopdracht beperken door één of meerdere opties in het linkermenu te kiezen.
 13. 13. Informatie per domein (rechtermenu)Omdat onderwijs vaak verder gaat dan de grenzen van jeopleiding, heeft de bibliotheek besloten informatie nietopleidingsgebonden te ordenen maar te ordenen perdomein (kennisgebied).De informatie per domein vind je door in hetrechtermenu op de domeinnaam te klikken.Zie voorbeeld: domein GezondheidszorgIn de e-bronnen databank kun je ook per domein zoeken,via de geavanceerde zoekoptie.
 14. 14. HBO Kennisbank | Auteursrechtenloket (rechtermenu) Zuyd Hogeschool participeert in de landelijke HBO kennisbank met als doel kwaliteitsproducten van studenten (o.a. scripties) en medewerkers te ontsluiten voor een groot publiek en zo te komen tot kennisdeling met de maatschappij. Op de website van het Auteursrechtenloket Zuyd Bibliotheek wordt alle informatie over auteursrechten en onderwijsmateriaal verzameld.
 15. 15. Website Zuyd Bibliotheekhttp://bibliotheek.zuyd.nl Vragen, opmerkingen: bibliotheek@zuyd.nl of gebruik het contactformulier in de ‘footer’ van de site: Sitemap - Contactformulier

×