SOD vr.2 [Guia d'ús]

587 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

SOD vr.2 [Guia d'ús]

 1. 1. Servei d’Obtenció de Documents Duració del tutorial: 5’ vr. 2.2 30/08/2012
 2. 2. Què és el SOD?El SOD (Servei d’Obtenció deDocuments) facilita articles d’altresbiblioteques del C17 (Catàlegcol·lectiu de 538 bibliotequesespanyoles)
 3. 3. Accés pel web El SOD es troba als Serveis de la Biblioteca Digital. Per entrar a la Biblioteca Digital hem d’accedir a l’Àrea de professionals amb nom d’usuari i password (els mateixos del correu-e)
 4. 4. Accés pel web
 5. 5. RegistrePer poder accedir al SOD ens hem de registrar
 6. 6. Per registrar-se s’ha d’omplir el “Formulario de alta”. El telèfon i l’adreçaés la del Servei on s’està adscrit. El correu-e que proporcionem serà ones rebran les comunicacions i els documents en format *.pdf. REBREM UN CORREU-E AVISANT-NOS QUE L’ALTA ÉS EFECTIVA
 7. 7. FuncionamentPer accedir al formulari hem d’ingressar amb la nostra clau d’usuari Demanarem només articles que no es puguin aconseguir a la nostra Biblioteca
 8. 8. El número PMID El PMID (PubMed identificator) identifica cada article i serveix per invocar en molts formularis (com el del SOD) tota la referència bibliogràfica sense haver d’escriure-la. Si escrivim només el PMID el formulari busca l’article i inscriu la referència completa.
 9. 9. Un cop tenim visible tota la referènciapremem el botó “Enviar” pergenerar la petició.
 10. 10. Formulari lliure També podem escriure pas per pas una referència si desconeixem el PMID, però la petició trigarà més a servir-se perquè al SOD l’hem de verificar. A més a més, al formulari lliure s’ha de posar un número d’ISSN.
 11. 11. Seguiment•Podem fer el seguiment d’una petició al menú “Peticiones”.•La resposta s’envia a l’adreça de correu-e facilitada a l’alta.•Normalment el 90% dels articles són gratuïts. En cas contrari esconsulta a l’usuari que ha fet la petició.
 12. 12. Servei d’Obtenció de DocumentsMés informació: Ext. 6307 (93 274 60 71)
 13. 13. Elaborat per: Marta-R. Domínguez Senra (mrdoming@vhebron.net)

×