Pubmed [Guia d'ús]

1,832 views

Published on

CC

Published in: Health & Medicine
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,832
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pubmed [Guia d'ús]

 1. 1. Guia d’ús inicial Duració del tutorial: 11’ vr. 2.0. 04/10/2010
 2. 2. Què és?● PUBMED permet l’accés lliure a bases de dades bibliogràfiques de ciències de la salut com MEDLINE, de la National Library of Medicine MEDLINE dels Estats Units.● MEDLINE está format per uns 17 milions de referències d’articles de revistes publicades des de 1948 fins a l’actualitat, el 92% en anglès.● My NCBI Permet personalitzar l’ús de PUBMED gravant perfils d’interés i agregar al·lertes al nostre correu-e per seguir temes actuals.
 3. 3. Cerca simple d’un tema / 1Introduïm el terme o la frase al quadre de cerca i premem SEARCH
 4. 4. Cerca simple d’un tema / 2Podem fer servir operadors lògics (AND, OR, NOT), en majúscules, per orientar la cerca: percutaneous transluminal angioplasty AND (renal or kidney)
 5. 5. Cerca avançada d’un tema / 1• Cerca per autors, revistes, etc.• Cerca d’articles limitada a un gènere, a humans/animals, auna llengua, a una franja d’edat, a un grup de publicacions• Cerca a través de descriptors (vocabulari controlat) MeSH
 6. 6. Cerca avançada: Search Builder A la finestra Search builder podem obtenir amb el desplegable tots els noms dels camps i consultar l’Index de cadascun dels camps.
 7. 7. Cerca avançada: Index L’ Index s’obre per la paraula o frase més aproximada a la que hem escrit al Search Builder
 8. 8. Cerca avançada: autoescriptura Quan escrivim a la finestra de cerca el sistema ens suggereix múltiples propostes d’autoescriptura
 9. 9. Cerca avançada: límits Cerca d’articles limitada a un gènere, una llengua, una franja d’edat, un sector de publicacions, una espècie, etc. En aquesta cerca avançada busquem el terme “gonarthrosis” en les revistes Core (són 120 revistes del total, a prop de 5.500)
 10. 10. Cerca avançada: Medical Subject Me Headings (MeSH) / 1 MeSH Una cerca a través dels descriptors MeSH ens permet capturar informació d’una forma: b) més consistent, c) més metòdica; i, d) més sistemàtica.
 11. 11. Cerca avançada: Medical Subject Me Headings (MeSH) / 2 MeSH 1) Introduïm el terme “pathologic fracture” a la finestra d’interrogació, 2) MeSH tradueix “pathologic fracture” al descriptor “Fractures, spontaneous”, 3) Ens permet limitar la cerca p.e. als articles sobre rehabilitació, i 4) Aquests dos elements es combinen al menú desplegable en l’opció “Search Box with AND”
 12. 12. Visualització de resultats / 1 Articles del domini públic (2)
 13. 13. Visualització de resultats / 2 L’Hospital està suscrit S’obté el text complet clicant el logo de l’Hospital
 14. 14. Visualització de resultats / 3 Vista “Abstract” Text complet Captura de registres
 15. 15. Elaborat per: Marta-R. Domínguez Senra (mrdoming@vhebron.net)

×