Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Mendeley [Guia d'ús]

588 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Mendeley [Guia d'ús]

 1. 1. Guia d’ús de Mendeley Duració del tutorial: 20’ Vr. 1 28/10/2013
 2. 2. Mendeley és una aplicació web i d’escriptori gratuïta, disponible per a Windows, Mac i Linux i també per Iphone. Permet gestionar documents, trobar noves dades i col·laborar en línia. Mendeley combina Mendeley Desktop, una aplicació de gestió de PDFs i gestió de referències, amb Mendeley Web, una xarxa social d’investigadors.
 3. 3. L’aplicació d’escriptori es descarrega en la pàgina web. Trobarem les versions per Windows, Mac, Linux i també per iPhone i iPad. Hi ha una versió Android però no és oficial.
 4. 4. La capacitat de la versió gratuïta de Mendeley és de 2 GB d’espai personal més 100 MB de espai compartit amb altres usuaris. Aquestes condicions poden incrementar-se amb les versions de pagament, sigui les estàndard o d’altres fetes a mida. També hi ha una versió institucional.
 5. 5. En el panorama dels gestors bibliogràfics –siguin els més potents però de pagament, siguin els gratuïts- el disseny de Mendeley resulta equilibrat, molt clar, net i avançat.
 6. 6. La versió web permet instal·lar un botó per a la nostra barra de navegació. És el “Web importer”, que ens facilitarà la captura de registres bibliogràfics en internet.
 7. 7. Fem clic al botó que hem descarregat. Apareix un quadre de diàleg on ja s’han capturat les metadades amb la referència bibliogràfica. Podrem afegir les nostres notes, les etiquetes i indicar a quina col·lecció desitgem afegir el registre.
 8. 8. El plug-in per Word serveix per generar bibliografies des del processador de texts, invocar el que tenim en la nostra versió Mendeley d’escriptori.
 9. 9. En la versió d’escriptori tenim un botó per sincronitzar Mendeley Desktop amb Mendeley Web i el mateix programa a d’altres equips.
 10. 10. Els 85 registres que hem recuperat en una cerca a Pubmed els incorporem amb el botó importador del Mendeley més el botó verd “SAVE ALL”.
 11. 11. Obrim Mendeley Desktop en el nostre equip i sincronitzem. Podem veure que s’actualiza la col·lecció, l’índex d’autors (columna de l’esquerra) i a més a més s’han agregat de forma automàtica els pdfs dels articles que s’ofereixen lliurement, d’accés obert.
 12. 12. El visor de pdfs de Mendeley Desktop permet marcar o destacar frases a més a més d’ afegir notes.
 13. 13. En tot moment podem veure al nostre menú “Tools” (submenú “Options”) el consum de capacitat del nostre compte.
 14. 14. Es poden afegir altres arxius a posteriori, per exemple un pdf amb el document complet que hem aconseguit després de la cerca bibliogràfica. A vegades aquesta funció tan útil pot ser molt assistida per Mendeley, ja que detecta les metadades dels pdfs i els connecta als registres corresponents, deixant molt pocs (els dubtosos) a la verificació manual.
 15. 15. Mendeley Desktop importa registres d’altres gestors bibliogràfics o bases de dades. El formato RIS és segurament el més universal.
 16. 16. Mendeley incorpora funcions pròpies de la Web 2.0. (xarxes socials): la possibilitat de compartir els nostres registres o una parte d’aquests i de controlar la seva difusió.
 17. 17. • • • “Getting started with Mendeley” (menú Help de Mendeley Desktop) FAQs: Mendeley support support@mendeley.com
 18. 18. Guia elaborada per Marta-R. Domínguez Senra (mrdoming@vhebron.net)

×