SlideShare a Scribd company logo

Llojet e paralelogrameve

Llojet e paralelogrameve Klasa VII Tema 4

1 of 5
Download to read offline
Llojet e paralelogrameve
 Drejtkëndësh Romb
-paralelogram i cili -paralelogram te i cili të
të gjitha këndet janë gjitha brinjët janë të
barabarta
drejtë
 Katror Romboidi
-paralelogram i cili -paralelogram i cili nuk
të gjitha këndet janë ka kënde të drejtë
të drejtë dhe të gjitha dhe ka brinjë që nuk
brinjët janë të barabarta janë të barabartë
ndërmjet veti
Llojet e paralelogrameve
Llojet e paralelogrameve
Ad

Recommended

Llojet e paralelogrameve
Llojet e paralelogrameveLlojet e paralelogrameve
Llojet e paralelogrameveYsni Ismaili
 
Paralelogrami, trapezi, rombi
Paralelogrami, trapezi, rombiParalelogrami, trapezi, rombi
Paralelogrami, trapezi, rombiYsni Ismaili
 
Presentation kubi, kuboidi,prizmi
Presentation kubi, kuboidi,prizmi Presentation kubi, kuboidi,prizmi
Presentation kubi, kuboidi,prizmi zenel hajdini
 
Kendin periferik qendrorkaterkendeshi_kordiak_tr
Kendin periferik qendrorkaterkendeshi_kordiak_trKendin periferik qendrorkaterkendeshi_kordiak_tr
Kendin periferik qendrorkaterkendeshi_kordiak_trTefik Rika
 
Trapezi dhe delltoidi
Trapezi dhe delltoidi Trapezi dhe delltoidi
Trapezi dhe delltoidi Besjona Jusufi
 

More Related Content

What's hot

Trekendeshi Hysen Doko
Trekendeshi   Hysen DokoTrekendeshi   Hysen Doko
Trekendeshi Hysen DokoHysen Doko
 
Syprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshitSyprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshitRamiz Ilazi
 
Projekt Matematike
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt MatematikeS Gashi
 
Trekendeshat mat. 9.4
Trekendeshat mat. 9.4Trekendeshat mat. 9.4
Trekendeshat mat. 9.4Stiven Baci
 
Trupat gjeometrik
Trupat gjeometrikTrupat gjeometrik
Trupat gjeometrikEsmer Alda
 
Teoremat e rrethit
Teoremat e rrethitTeoremat e rrethit
Teoremat e rrethitTeutë Domi
 
IV.Rrezatimi termik dhe optika kuantike
IV.Rrezatimi termik dhe optika kuantikeIV.Rrezatimi termik dhe optika kuantike
IV.Rrezatimi termik dhe optika kuantikeFortesa Hoti
 
Shnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet GjeometrikeShnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet GjeometrikeErgi Nushi
 
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.Tefik Rika
 
Ngrohja globale
Ngrohja globaleNgrohja globale
Ngrohja globalenuraj12
 
funksioni
funksioni funksioni
funksioni koralda
 
Trupat e rrotullimit
Trupat e rrotullimitTrupat e rrotullimit
Trupat e rrotullimitani salla
 
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmeProjekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmesidorelahalilaj113
 
Projekt matematike
Projekt matematike Projekt matematike
Projekt matematike XhuLia Muca
 
Funksionet ne jeten e perditshme
Funksionet ne jeten e perditshmeFunksionet ne jeten e perditshme
Funksionet ne jeten e perditshmematildad93
 

What's hot (20)

Trekendeshi Hysen Doko
Trekendeshi   Hysen DokoTrekendeshi   Hysen Doko
Trekendeshi Hysen Doko
 
Syprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshitSyprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshit
 
Projekt Matematike
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt Matematike
 
Trekendeshat mat. 9.4
Trekendeshat mat. 9.4Trekendeshat mat. 9.4
Trekendeshat mat. 9.4
 
Trupat gjeometrik
Trupat gjeometrikTrupat gjeometrik
Trupat gjeometrik
 
Teoremat e rrethit
Teoremat e rrethitTeoremat e rrethit
Teoremat e rrethit
 
IV.Rrezatimi termik dhe optika kuantike
IV.Rrezatimi termik dhe optika kuantikeIV.Rrezatimi termik dhe optika kuantike
IV.Rrezatimi termik dhe optika kuantike
 
Shnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet GjeometrikeShnderrimet Gjeometrike
Shnderrimet Gjeometrike
 
Projekt Matematike
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt Matematike
 
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
 
Ngrohja globale
Ngrohja globaleNgrohja globale
Ngrohja globale
 
funksioni
funksioni funksioni
funksioni
 
Presentation1
Presentation1Presentation1
Presentation1
 
Trupat e rrotullimit
Trupat e rrotullimitTrupat e rrotullimit
Trupat e rrotullimit
 
Syprina
SyprinaSyprina
Syprina
 
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmeProjekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
 
Projekt matematike
Projekt matematike Projekt matematike
Projekt matematike
 
Forcat e fërkimit-Francika Qerimi
Forcat e fërkimit-Francika QerimiForcat e fërkimit-Francika Qerimi
Forcat e fërkimit-Francika Qerimi
 
Paraqitja grafike e levizjeve drejtvizore fizike
Paraqitja grafike e levizjeve drejtvizore fizikeParaqitja grafike e levizjeve drejtvizore fizike
Paraqitja grafike e levizjeve drejtvizore fizike
 
Funksionet ne jeten e perditshme
Funksionet ne jeten e perditshmeFunksionet ne jeten e perditshme
Funksionet ne jeten e perditshme
 

Viewers also liked

Siperfaqja e figurave gjeometrike
Siperfaqja e figurave gjeometrikeSiperfaqja e figurave gjeometrike
Siperfaqja e figurave gjeometrikeKlodian Tashi
 
Paralelogram
ParalelogramParalelogram
Paralelogrammajapts
 
Trapezi barakrahas
Trapezi barakrahasTrapezi barakrahas
Trapezi barakrahasYsni Ismaili
 
Diagonalet e shumekendeshit
Diagonalet e shumekendeshitDiagonalet e shumekendeshit
Diagonalet e shumekendeshitRamiz Ilazi
 
Permbledhje ushtrimesh e problema klasa9
Permbledhje ushtrimesh e problema klasa9Permbledhje ushtrimesh e problema klasa9
Permbledhje ushtrimesh e problema klasa9Esat_Imeraj
 
Udhezues-matematika-9
Udhezues-matematika-9Udhezues-matematika-9
Udhezues-matematika-9Ferit Fazliu
 
matematika projekt
matematika projektmatematika projekt
matematika projektFacebook
 

Viewers also liked (14)

Siperfaqja e figurave gjeometrike
Siperfaqja e figurave gjeometrikeSiperfaqja e figurave gjeometrike
Siperfaqja e figurave gjeometrike
 
Paralelogram
ParalelogramParalelogram
Paralelogram
 
Matematika
MatematikaMatematika
Matematika
 
Trapezi barakrahas
Trapezi barakrahasTrapezi barakrahas
Trapezi barakrahas
 
Matematik
MatematikMatematik
Matematik
 
Vektoret
VektoretVektoret
Vektoret
 
Diagonalet e shumekendeshit
Diagonalet e shumekendeshitDiagonalet e shumekendeshit
Diagonalet e shumekendeshit
 
Permbledhje ushtrimesh e problema klasa9
Permbledhje ushtrimesh e problema klasa9Permbledhje ushtrimesh e problema klasa9
Permbledhje ushtrimesh e problema klasa9
 
Syprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshitSyprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshit
 
Syprina e trapezit
Syprina e trapezitSyprina e trapezit
Syprina e trapezit
 
Udhezues-matematika-9
Udhezues-matematika-9Udhezues-matematika-9
Udhezues-matematika-9
 
PUNIM SHKENCOR..MATEMATIKE ...!!!
PUNIM  SHKENCOR..MATEMATIKE ...!!!PUNIM  SHKENCOR..MATEMATIKE ...!!!
PUNIM SHKENCOR..MATEMATIKE ...!!!
 
matematika projekt
matematika projektmatematika projekt
matematika projekt
 
Punimi seminarik
Punimi seminarik Punimi seminarik
Punimi seminarik
 

More from Besjona Jusufi

Kuptimi i sipërmarrjes
Kuptimi i sipërmarrjesKuptimi i sipërmarrjes
Kuptimi i sipërmarrjesBesjona Jusufi
 
Shkolla e parë shqipe - MËSONJËTORJA
Shkolla e parë shqipe - MËSONJËTORJAShkolla e parë shqipe - MËSONJËTORJA
Shkolla e parë shqipe - MËSONJËTORJABesjona Jusufi
 
Krijimi i shtetit Shqipëtar
Krijimi i shtetit ShqipëtarKrijimi i shtetit Shqipëtar
Krijimi i shtetit ShqipëtarBesjona Jusufi
 
Evropa pas revolucionit francez
Evropa pas revolucionit francezEvropa pas revolucionit francez
Evropa pas revolucionit francezBesjona Jusufi
 
Gjergj kastrioti - Skënderbeu
Gjergj kastrioti - SkënderbeuGjergj kastrioti - Skënderbeu
Gjergj kastrioti - SkënderbeuBesjona Jusufi
 
Лудвиг ван Бетовен
Лудвиг ван БетовенЛудвиг ван Бетовен
Лудвиг ван БетовенBesjona Jusufi
 
131 detyra me zbatimin e t.p.
131 detyra me zbatimin e t.p.131 detyra me zbatimin e t.p.
131 detyra me zbatimin e t.p.Besjona Jusufi
 
Teirema e pitagorëskl7
Teirema e pitagorëskl7Teirema e pitagorëskl7
Teirema e pitagorëskl7Besjona Jusufi
 
Formular ditor për hulumtim
Formular ditor për hulumtimFormular ditor për hulumtim
Formular ditor për hulumtimBesjona Jusufi
 

More from Besjona Jusufi (11)

Kuptimi i sipërmarrjes
Kuptimi i sipërmarrjesKuptimi i sipërmarrjes
Kuptimi i sipërmarrjes
 
Shkolla e parë shqipe - MËSONJËTORJA
Shkolla e parë shqipe - MËSONJËTORJAShkolla e parë shqipe - MËSONJËTORJA
Shkolla e parë shqipe - MËSONJËTORJA
 
Teorema e talesit
Teorema e talesitTeorema e talesit
Teorema e talesit
 
Krijimi i shtetit Shqipëtar
Krijimi i shtetit ShqipëtarKrijimi i shtetit Shqipëtar
Krijimi i shtetit Shqipëtar
 
Evropa pas revolucionit francez
Evropa pas revolucionit francezEvropa pas revolucionit francez
Evropa pas revolucionit francez
 
Gjergj kastrioti - Skënderbeu
Gjergj kastrioti - SkënderbeuGjergj kastrioti - Skënderbeu
Gjergj kastrioti - Skënderbeu
 
Лудвиг ван Бетовен
Лудвиг ван БетовенЛудвиг ван Бетовен
Лудвиг ван Бетовен
 
131 detyra me zbatimin e t.p.
131 detyra me zbatimin e t.p.131 detyra me zbatimin e t.p.
131 detyra me zbatimin e t.p.
 
Teirema e pitagorëskl7
Teirema e pitagorëskl7Teirema e pitagorëskl7
Teirema e pitagorëskl7
 
Formular ditor për hulumtim
Formular ditor për hulumtimFormular ditor për hulumtim
Formular ditor për hulumtim
 
Listaholistike
ListaholistikeListaholistike
Listaholistike
 

Llojet e paralelogrameve

  • 2.  Drejtkëndësh Romb -paralelogram i cili -paralelogram te i cili të të gjitha këndet janë gjitha brinjët janë të barabarta drejtë
  • 3.  Katror Romboidi -paralelogram i cili -paralelogram i cili nuk të gjitha këndet janë ka kënde të drejtë të drejtë dhe të gjitha dhe ka brinjë që nuk brinjët janë të barabarta janë të barabartë ndërmjet veti