Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
2012.November 12.Hevesy György Általános Iskola             Tura
Tudásépítés                   Együttműködés                    IKT használat     ...
Tudásépítés    Olyan tevékenység,    amelynek során a    diákok, a    megtanultak    reprodukálásán tú...
Együttműködés     „ Az iskolában azt      mondják, ne beszélj      a társaddal, mert az      csalás. Az...
IKT használat      Vannak olyan      tevékenységek,      amelyek IKT      használat nélkül    ...
Valós problémák megoldása        A valós problémák        olyan helyzetre vagy        dolgokra    ...
Innováció      A diákok által      kidolgozott      elmélet,      produktum az      iskolán ...
Önszabályozás       Hosszú táv –       legalább egy       iskolai hét       Értékelési      ...
Kutyafül projekt III. helyezett
Innovatív diákokBangó EnikőCsollák Attila
Tartalommegosztás – otthoni feladatokhoz   diáknak, segítségül kollégának              A SkyDrive használa...
Letöltés nélkül elérhető hasznos      alkalmazásokDiákoknak is ajánlható    Beszélő kép - gondolattérkép:    ...
Könnyen elérhető oktatási        tartalmak Több ezer kollégák által     Otthoni gyakorláshoz  feltöltött an...
Egy nagyon jó képzés!PIL AKADÉMIA 2013
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Nov12iktmuhely

675 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Nov12iktmuhely

 1. 1. 2012.November 12.Hevesy György Általános Iskola Tura
 2. 2. Tudásépítés Együttműködés IKT használat Valós problémák megoldása InnovációA prezentáció forrása: PrieveraTibor és Nádori Gergely: 21. századitanulás című tanulmánya Önszabályozás
 3. 3. Tudásépítés Olyan tevékenység, amelynek során a diákok, a megtanultak reprodukálásán túl: olyan információkat hozzanak létre, vagy fedezzenek fel, amely új számukra. Értelmeznek, elemeznek, szintetizálnak, értékelnek.
 4. 4. Együttműködés „ Az iskolában azt mondják, ne beszélj a társaddal, mert az csalás. Az iskolán kívül ezt úgy hívják: együttműködés.” Sir Ken Robinson
 5. 5. IKT használat Vannak olyan tevékenységek, amelyek IKT használat nélkül praktikusan nem kivitelezhetők. Ezeket lehet és kell használnunk, de sohasem lehet cél az IKT használata.
 6. 6. Valós problémák megoldása A valós problémák olyan helyzetre vagy dolgokra vonatkoznak, amely az iskolán-tantermen túl is értelmezhetők. (HEJŐKERESZTÚRI MATEKÓRA: MILYEN HOSSZÚ LÉTRA KELL A KARBANTARTÓNAK ?)
 7. 7. Innováció A diákok által kidolgozott elmélet, produktum az iskolán kívüli társadalom számára is felhasználható értéket jelent.
 8. 8. Önszabályozás  Hosszú táv – legalább egy iskolai hét  Értékelési kritérium előzetes megadása  Lehetőség a munka tervezésére
 9. 9. Kutyafül projekt III. helyezett
 10. 10. Innovatív diákokBangó EnikőCsollák Attila
 11. 11. Tartalommegosztás – otthoni feladatokhoz diáknak, segítségül kollégának  A SkyDrive használatához a következő Gmail fiókkal lépéseket kell megtenned:1. Dokumentum 1. lépés: Bejelentkezés feltöltése Keresd fel a SkyDrive webhelyet, és jelentkezz be!2. Nyilvánossá tétel – (Ha már használod a Hotmail vagy a Messenger szolgáltatást, add meg ugyanazt a megjegyzés funkció Windows Live ID azonosítót – a SkyDrive-fiók már vár is rád! Ha még nincs Windows Live ID engedélyezése – azonosítód, regisztrálj most! A regisztráció és a SkyDrive használata ingyenes!) weblink 2. lépés: Mappa kiválasztása  A SkyDrive szolgáltatásban jelöld ki azt a3. Közös szerkesztés – mappát, amelybe fájlokat szeretnél felvinni, vagy válaszd ki a lap tetején látható Mappa szerkesztés létrehozása ikont. engedélyezése –  3. lépés: A fájlok feltöltése  Kattints a Fájlok felvétele lehetőségre. Ha gmail.cím egyszerre több fájlt szeretnél kijelölni, a CTRL billentyű lenyomása közben kattints a megadásával megfelelő fájlokra. Ha elkészültél a fájlok kijelölésével, kattints a Megnyitás lehetőségre. ŰRLAP FELADATOK!
 12. 12. Letöltés nélkül elérhető hasznos alkalmazásokDiákoknak is ajánlható Beszélő kép - gondolattérkép: nyelvtanuláshoz,Egyszerű gondolattérkép adatgyűjtéshez, de vicces webről képek készítéséhez is:Megadod a témát – gyerek Beszélő képek elkészíti és elküldi a címedre, de még jobb ha Képes üzenőfal készítesz csoportfiókot! visszakereshető eseményekkel!Felteheti a honlapra is! http://entri.co/
 13. 13. Könnyen elérhető oktatási tartalmak Több ezer kollégák által  Otthoni gyakorláshoz feltöltött anyag: ajánlás: E- tanári kar  MATEK 1-12 osztályig Profi óraleírások, játékok  Mozaik tartalmak témakörönként:  Gyakorolj oldal Egyszervolt suli Ingyenes képek tárhelye A szülők is szívesen veszik, Új sulinet ha az otthoni tanuláshoz ajánlotok anyagot!
 14. 14. Egy nagyon jó képzés!PIL AKADÉMIA 2013

×