Zo werkt trombose zelfmeten

1,717 views

Published on

Stichting Begeleide Zelfzorg, Trombosedienst: Zo werkt trombose zelfmeten. Meer informatie via: http://www.begeleidezelfzorg.nl

Published in: Health & Medicine
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,717
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,231
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Zo werkt trombose zelfmeten

 1. 1. INR bepalen als trombosepatiënt?Zelfmeten:zo werkt het
 2. 2. Zelfmeten: zo werkt hetZelfmeten: zo werkt hetAls trombosepatiënt kunt u bij stichting BegeleideZelfzorg zelf uw stollingswaarde (INR) meten.Gewoon thuis of waar ter wereld u zich ook bevindt.Via internet geeft u de waarde door. U ontvangt daneen medicatieschema op maat voor de komendetijd. Flexibel, gemakkelijk en betrouwbaar. En heeftu een vraag, dan kunt u 24 uur per dag contactopnemen met onze stollingsarts of een bezoekbrengen aan een lokaal steunpunt.Zelfmeten stap voor stap >>
 3. 3. Zelfmeten: zo werkt hetAanmeldenOm te kunnen starten met zelfmeten, moet u zicheerst aanmelden. Dit kan met het Aanmeldformulierop de site of via uw huisarts. Indien u voldoet aande voorwaarden voor zelfmeten, dient u eerst eeninternettraining te volgen en langs te komen bij eenlokaal steunpunt, voor een praktijktraining met hetzelfmeetapparaat. Hierna kunt u direct aan de slag.We hebben geen wachtlijst voor trombose zelf-meten. Bovendien wordt zelfmeten vergoed doorde Nederlandse zorgverzekeraars.
 4. 4. Zelfmeten: zo werkt hetStollingswaarde metenU meet uw stollingswaarde (INR) wanneer datu uitkomt. Dit gebeurt door een vrijwel pijnlozevingerprik van het zelfmeetapparaat. De gemetenstollingswaarde voert u vervolgens in op eenpersoonlijke, beveiligde internetpagina.
 5. 5. Zelfmeten: zo werkt hetHulp bij zelfmetenBent u niet in staat om zelf uw INR-waarde te meten?Dan kunt u altijd een mantelzorger inschakelen(iemand uit uw omgeving die dit niet beroepsmatigdoet). Ook kunt u een wijkverpleegkundig team vanBuurtzorg inschakelen dat samenwerkt met stichtingBegeleide Zelfzorg.
 6. 6. Zelfmeten: zo werkt hetDoseringsschemaEnkele uren na het invoeren van uw stollingswaardeontvangt u uw doseringsschema voor de komendeweken. Dit schema bevindt zich op het persoonlijkedeel van de website en kan indien gewenst wordenuitgeprint.Bij complicaties, medicatiewijzigingen of ingrepenwaarvoor eventueel een aanpassing van de doseringnodig is, ontvangt u advies van de stollingsarts.
 7. 7. Zelfmeten: zo werkt hetContact opnemenmet de stollingsartsIndien gewenst kunt u 24 uur per dag via internetcontact opnemen met de stollingsarts. Deze neemtvervolgens binnen 1 werkdag contact met u op,om mogelijke vervolgstappen door te spreken.Bij acute gezondheidsproblemen adviseren wij ucontact op te nemen met de reguliere zorgverleners,zoals uw huisarts. Na uw toestemming kunnen zijook toegang krijgen tot uw stollingswaarden.
 8. 8. Zelfmeten: zo werkt hetAntistollingsmedicijn toedienenOp basis van uw medicatieschema dient uantistollingsmedicijn toe volgens de aangegevendoseringen.Verloopt het toedienen van antistollingsmedicijnniet op de gebruikelijke wijze, is er een veranderingin uw gezondheid merkbaar of zijn er anderezaken die anders verlopen? Bezoek dan het lokalesteunpunt.
 9. 9. Zelfmeten: zo werkt hetMedicatie en meetstripsVia de apotheek bij u in de buurt kunt u antistollings-medicatie verkrijgen. Uw specialist of huisarts kanhiertoe op uw verzoek een recept uitschrijven.Meetstrips voor het zelfmeetapparaat ontvangt uautomatisch via de post, zodra uw oude doosjestrips op is. Heeft u eerder behoefte aan nieuwemeetstrips, bijvoorbeeld omdat er strips kapot ofverloren zijn gegaan, neem dan contact met ons op.
 10. 10. Zelfmeten: zo werkt hetPeriodieke controleIn het jaar dat u van start gaat met zelfmeten, wordtu na 3 en 9 maanden terug verwacht op een van desteunpunten in het land. Wanneer het zover is,ontvangt u automatisch bericht via de site. Nadienvolgt een jaarlijkse controle.Uiteraard kunt u buiten deze controles om altijd opeen van de steunpunten terecht, als dat nodig is.
 11. 11. Zelfmeten: zo werkt hetPeriodieke controlezelfmeetapparatuurAfhankelijk van het type zelfmeetapparaat datu gebruikt, kan het noodzakelijk zijn om dezeperiodiek te controleren. Dit gebeurt bij een vande steunpunten in het land, aan de hand vaneen zogenaamd moederapparaat.Merkt u voordien dat er iets met uw zelfmeet-apparaat aan de hand is, neem dan direct contactmet ons op. Indien er een reparatie nodig is,krijgt u een vervangend apparaat van ons.
 12. 12. Wilt u aan de slag met zelfmeten van stichting Begeleide Zelfzorg, vul dan vandaag nog het aanmeldformulier in. Bekijk ook de presentaties: De 10 voordelen van zelfmeten en Aanmelden zelfmeten Meer informatie aanvragen Aanmelden voor zelfmeten r r www.begeleidezelfzorg.nl

×