Successfully reported this slideshow.

Prezetimi ne Gjakove i librit " OpenStreetMap Krijoni harten tuaj "

0

Share

Loading in …3
×
1 of 8
1 of 8

Prezetimi ne Gjakove i librit " OpenStreetMap Krijoni harten tuaj "

0

Share

Download to read offline

Transcript

 1. 1. OpenStreetMap “Krijoni hartën tuaj”
 2. 2. 1 . Hyrje në OpenStreetMap <ul><li>Çka është OpenStreetMap?
 3. 3. Pse ta përdorim OpenStreetMap?
 4. 4. Pse të kontribuoni në OpenStreetMap?
 5. 5. Historia e OpenStreetMap
 6. 6. Arritjet e OpenStreetMap </li></ul>
 7. 7. 2. Fillimi me OpenStreetMap <ul><li>Shpjegimi i ballinës së web – faqes
 8. 8. Krijoni llogarinë tuaj
 9. 9. Si ta përdorni Slippy Map
 10. 10. Komunikimi me zhvillues të tjerë të hartave </li></ul><ul><li>Listat e mail – eve </li></ul><ul><li>Bisedoni në IRC – in e OpenStreetMap
 11. 11. Forumet </li></ul><ul><li>OpenStreetMap në rrjetet sociale </li></ul>
 12. 12. 3. GPS – Global Position System <ul><li>Çka është GPS?
 13. 13. Çka është GPS trace?
 14. 14. Cilat paisje më duhen mua për ta bërë një hartë
 15. 15. Konfigoruni GPS – marrësit tuaj
 16. 16. Merrni të dhënat tuaja në formën e duhur
 17. 17. Shtoni rregjistrimet GPX në OpenStreetMap </li></ul>
 18. 18. 4. Programet të editimit të OpenStreetMap <ul><li>Potlatch
 19. 19. JOSM
 20. 20. Merkaator
 21. 21. Mapzen
 22. 22. Vespucci
 23. 23. Mapzen POI Collector
 24. 24. OSM2go </li></ul>
 25. 25. 4. Potlatch <ul><li>Filloni me Potlatch
 26. 26. Vizatoni një vijë-segment
 27. 27. Editoni një vijë-segment ekzistues
 28. 28. Ndani ose bashkoni vijat- segmentet
 29. 29. Pikat e interesit
 30. 30. Editoni etiketimet në Potlatch </li></ul>
 31. 31. 4. JOSM <ul><li>Kuptojeni faqen e parë të JOSM
 32. 32. Editoni të dhënat e JOSM
 33. 33. Shtoni pikat ose vijat-segmentet
 34. 34. Përdorni etiketimet (vetitë) në JOSM
 35. 35. Shtoni informacionin e llogarisë tuaj në JOSM </li></ul>
 36. 36. 5. Vetitë e hartës <ul><li>Rrugët dhe hekurudhat
 37. 37. Urat dhe tunelet
 38. 38. Udhëkryqet dhe rrethet
 39. 39. Malet, liqenet dhe lumenjtë </li></ul>

Transcript

 1. 1. OpenStreetMap “Krijoni hartën tuaj”
 2. 2. 1 . Hyrje në OpenStreetMap <ul><li>Çka është OpenStreetMap?
 3. 3. Pse ta përdorim OpenStreetMap?
 4. 4. Pse të kontribuoni në OpenStreetMap?
 5. 5. Historia e OpenStreetMap
 6. 6. Arritjet e OpenStreetMap </li></ul>
 7. 7. 2. Fillimi me OpenStreetMap <ul><li>Shpjegimi i ballinës së web – faqes
 8. 8. Krijoni llogarinë tuaj
 9. 9. Si ta përdorni Slippy Map
 10. 10. Komunikimi me zhvillues të tjerë të hartave </li></ul><ul><li>Listat e mail – eve </li></ul><ul><li>Bisedoni në IRC – in e OpenStreetMap
 11. 11. Forumet </li></ul><ul><li>OpenStreetMap në rrjetet sociale </li></ul>
 12. 12. 3. GPS – Global Position System <ul><li>Çka është GPS?
 13. 13. Çka është GPS trace?
 14. 14. Cilat paisje më duhen mua për ta bërë një hartë
 15. 15. Konfigoruni GPS – marrësit tuaj
 16. 16. Merrni të dhënat tuaja në formën e duhur
 17. 17. Shtoni rregjistrimet GPX në OpenStreetMap </li></ul>
 18. 18. 4. Programet të editimit të OpenStreetMap <ul><li>Potlatch
 19. 19. JOSM
 20. 20. Merkaator
 21. 21. Mapzen
 22. 22. Vespucci
 23. 23. Mapzen POI Collector
 24. 24. OSM2go </li></ul>
 25. 25. 4. Potlatch <ul><li>Filloni me Potlatch
 26. 26. Vizatoni një vijë-segment
 27. 27. Editoni një vijë-segment ekzistues
 28. 28. Ndani ose bashkoni vijat- segmentet
 29. 29. Pikat e interesit
 30. 30. Editoni etiketimet në Potlatch </li></ul>
 31. 31. 4. JOSM <ul><li>Kuptojeni faqen e parë të JOSM
 32. 32. Editoni të dhënat e JOSM
 33. 33. Shtoni pikat ose vijat-segmentet
 34. 34. Përdorni etiketimet (vetitë) në JOSM
 35. 35. Shtoni informacionin e llogarisë tuaj në JOSM </li></ul>
 36. 36. 5. Vetitë e hartës <ul><li>Rrugët dhe hekurudhat
 37. 37. Urat dhe tunelet
 38. 38. Udhëkryqet dhe rrethet
 39. 39. Malet, liqenet dhe lumenjtë </li></ul>

More Related Content

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

×