Successfully reported this slideshow.

Potlatch Online Editor for OSM

0

Share

Loading in …3
×
1 of 13
1 of 13

More Related Content

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Potlatch Online Editor for OSM

 1. 1. Potlatch
 2. 2. Çka është Potlatch? <ul><li>Potlatch është editori online për OpenStreetMap. Ju mund ta përdorni atë për të shtuar rrugë, lumenjë ose gjëra të tjera në hartë, ose të editohen ato që janë.
 3. 3. Online do të thotë që ju nuk duhet të shkarkoni dhe të instaloni diçka në kompjuterin tuaj </li></ul>
 4. 4. Si të startoni Potlatch? <ul><li>Hapeni browserin tuaj (internet explorer, mozilla ose ndonjë tjetër që ju përdorni) dhe shkoni në http://www.openstreetmap.org/
 5. 5. Login
 6. 6. Bëni zoom në zonën që ju doni të editoni
 7. 7. Klikoni në “Edit” opcionin </li></ul>
 8. 8. ' Edit with save ' ose ' Edit live' <ul><li>'Edit with save' – Bëni ndryshimet tuaja, pastaj klikoni ' Save ' për t'i dërguar editimet në server.
 9. 9. 'Edit live' – ndryshimet do të ngrakohen kur ju ti bëni ato – nuk egziston butoni save. </li></ul>
 10. 10. Lëvizni nëpër faqen e OSM <ul><li>Mund të lëvizni nëpër dritare duke shfrytëzuar butonin Scroll të mausit
 11. 11. Gjithashtu duke klikuar në zoom in apo zoom out si në fotografi </li></ul>
 12. 12. Vizatoni një “way” të ri <ul><li>OpenStreetMap është e krijuar nga shumë ways , ways paraqesin rrugë, lumenjë apo edhe gjëra të tjera.
 13. 13. Cila way është e krijuar nga shume nyje node </li></ul>
 14. 14. Vizatoni një way <ul><li>Klikoni në hartë për të filluar një way
 15. 15. Nëse bëni ndonjë gabim është shumë e thjeshtë vetëm klikoni delete ose backspace
 16. 16. Për ta përfundu klikoni dy herë, ose klikoni enter </li></ul>
 17. 17. Vizatoni një way <ul><li>Ju gjithashtu mundeni me i përdor fotot ajorore të Yahoo.
 18. 18. Për ti përdorur ato i keni në faqen ku mund të klikoni ne fund të faqes në të majt (Tick)
 19. 19. Gjithashtu mundeni me i përdorni GPS trace
 20. 20. Për ti përdorur ato i keni në fund të faqes në të majt (Tick)
 21. 21. Gjithashtu ju mund të përdorni vetëm njërën apo të dyjat </li></ul>
 22. 22. Për të edituar rrugën egzistuese <ul><li>Së pari klikoni në rrugë pastaj filloni editimin
 23. 23. Për ta lëvizur një pikë node klikoni në pikën dhe lëvizni atë në vend që doni ju </li></ul>
 24. 24. Për të edituar rrugën egzistuese <ul><li>Për të insertuar një pikë të re në rrugë
 25. 25. Për të shtuar vetëm një pikë
 26. 26. Për të fshirë rrugën
 27. 27. Për të fshirë rrugën egzistuese
 28. 28. Për të fshirë një pikë të vetme </li></ul>
 29. 29. Ndarja e rrugës apo ngjitja e rrugës <ul><li>Për ti ndarë rrugët atëherë selektoni pikën në të cilën përputhen rrugët atëherë në fund të faqës gjindet ikona split ways që ikona janë një palë gërshaj
 30. 30. Për ti bashkuar ato klikoni në pikën e fundit dhe vazhdoni në pikën tjetër. </li></ul>
 31. 31. Point of interes <ul><li>Për të shtuar një pikë të interesit ju mund të shtoni vetëm drag and drop, dhe pastaj mund të shtoni të dhënat e caktuara. </li></ul>
 32. 32. Potlatch 2

×