Successfully reported this slideshow.

More Related Content

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

OSM in Kukes

 1. 1. Open Street Map Http://www.openstreetmap.org Http://www.osm.org
 2. 2. OpenStreetMap eshte harte globale e ndertuar nga nje komunitet i madh ne mbare boten. OSM eshte e lire per tu krijuar, edituar dhe per tu perdorur, “E lire po nenkuptoj si lirine qe e deshtem ne, e lire si Shqiponja jone”, nese nje qytet i caktuar ndryshon ndonje gje, atehere ne ate qytet nuk duhet te jete nje grup i caktuar per te ndryshuar mirpo qdo qytetar (person) mund ta ndryshoj.(Ndryshimin mund te behet shume thjesht dhe lehte.) Cka dhe cilat jane perparsite e OSM?
 3. 3. Pse OpenStreetMap dhe jo harta tjera online?
 4. 4. Pse OpenStreetMap dhe jo harta tjera online?
 5. 5. Kukesi ne google maps eshte me e ndertuar se ne OSM, mirpo ndoshta mundemi ju te me tregoni se sa eshte e zhvilluar do te shikojme se bashku ne google maps ...
 6. 6. Aktiviteti mbare botrore Viti 2008, viti i zhvillimit te OpenStreetMap, me zhvillim nuk dua te nenkuptoj se vetem eshte zhvilluar duke u krijuar harta, gjithashtu eshte pedorur per turizem, alpinizem, harte informimi apo ne aspekte te tjera, gjithashtu jane bere shume shkrime apo shume artikuj rreth openstreetmap se si te perdoret, zhvillohet.
 7. 7. Ekipet humanitare qe punan ne OSM  OpenStreetMap ne Haiti  OpenStreetMap ne Kebira  OpenStreetMap ne Shkoder
 8. 8. Haiti
 9. 9. Kebira
 10. 10. Shkodra Sot
 11. 11. Pse permenda ekipet humanitare te OSM?  Eshte punuar nga nje komunitet shume i madh  Ka ndodhur fatekeqesia dhe eshte punuar e hapa te  hovshem pershkak te fatkeqesise natyrore.  Pse eshte punuar ne hapa te hovshem?  Sepse hartat qe kane qene nga qeverit shumica nuk  kan mundu ti perdorin  Sepse hartat e tjera online kane kerku drejta  autoriale per te perdorur ato, dhe deri sa eshte  dhene ajo e drejt eshte bere von
 12. 12. Mund te krijohet nga te gjitha paisjet qe mund te krijojne te dhena GPS?
 13. 13. Ketu mund te gjeni linkun ku mundeni te gjeni informata se si te punojme ne OpenStreetMap http://wiki.openstreetmap.o rg/wiki/Sq:Beginners'_Guide
 14. 14. Besfort Guri Kontakti: besiguri@gmail.com besfort.guri@flossk.org www.besiguri.wordpress.com www.twitter.com/BGuri www.facebook.com/besfort.guri

×