La revolta dels animals

793 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
793
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
14
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La revolta dels animals

 1. 1. La rebel·liódels animals Beatriz González Sánchez 4rt dESO A
 2. 2. La rebel·lió dels animals És un conte satíric escrit per George Orwell. És una crítica a la Revolució Russa i una burla sobre la corrupció del socialisme a lURSS durant el període de mandat de Stalin. Conta lexpulsió dels humans pels animals, i la creació del sistema de govern amb els porcs com a líders. Per últim, això duu a que es converteixi en una tirania molt brutal i perillosa.
 3. 3. George Orwell ● Eric Arthur Blair (el seu nom literari: George Orwell) és lautor daquest conte, La rebel·lió dels animals. Fou un escriptor anglès que destacà com a comentarista i reconegut un dels millors assagistes. Va ser escrita durant la Segona Guerra Mundial, i es publicà a lany 1945. Es va reconèixer a finals dels anys 50.
 4. 4. La rebel·lió delsanimals, argument. · És una faula que explica la història dun grup danimals que es posen en contra dels humans i els expulsen de la granja. Després, creen un sistema propi de govern que més tard es converteix en una dictadura. Els porcs, anomenats líders, són els que canvien els manaments i manipulen tot al seu favor. Finalment, agafen tots els defectes dels homes.
 5. 5. Regles dells mateixos Nou manament i● Tot allò que vagi sobre dues potes és un enemic● Tot allò que vagi sobre quatre lúnic. potes o tingui ales és un amic● Cap animal no portarà robes ● Tots els animals són● Cap animal no dormirà en llit iguals, però alguns● Cap animal no beurà alcohol animals són més● Cap animal no matarà un altre iguals que daltres. animal● Tots els animals són iguals
 6. 6. Personatges emblemàtics● Els animals de la ● El Vell Patriarca granja representen ● El senyor Jones personatges molt ● Napoleó representatius i ● Boladeneu importants en la ● Bòxer història. ● Les ovelles ● El corb Moisès ● Lase Benjamí ● Els gossos ● Tots els altres animals
 7. 7. El vell Patriarca● Lideòleg de la Revolció (Lenin)● Pel seu caràcter tan tranquil, la seva avançada edat, i que la Revolció començà després de la seva mort (Karl Marx)
 8. 8. El senyor Jones● Tsar derrotat per la Revolució (Nicolau II)● Oligarquia en conjunt.
 9. 9. Napoleó● Utilitza una mesures per dur els animals a la prosperitat, però només millora la seva i la dels seus semblants.● Per la seva política de llibertats (Stalin)
 10. 10. Boladeneu● Líder militar que més tard fuig de la granja amenaçat de mort (Trotski)● Més tard, qualsevol animal és perillós si és un seguidor de Boladeneu.
 11. 11. Bòxer● El cavall que sempre pensa que cal treballar molt més, i que després és traït (proletariat)
 12. 12. Les ovelles● Les ovelles són les analfabetes i les acrítiques (camperols)
 13. 13. El corb Moisès● El corb (església ortodoxa)● Idiotitza al proletariat.
 14. 14. Ase Benjamí● És conscient de les manipulacions, així que no participa (classe intel·lectual)
 15. 15. Gossos● Els gossos destaquen per la seva brutalitat (policia)
 16. 16. Simbolisme● Els propis personatges anomenen al que està passant ANIMALISME, això és el COMUNISME.● El símbol de lURSS i el de la granja són molt semblants.● En conclusió, és una clara crítica de la Revolució Russa.

×