Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Rapport urk def

369 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Rapport urk def

  1. 1. Rapport Bibliotheek UrkUrk: gezellige bibliotheek met oude collectieLocatieDe bibliotheek ligt buiten het centrum, tussen het oude centrum en de nieuwe wijken in.Winkelen en bibliotheekbezoek gaan helaas niet helemaal in één moeite door, maar daarweegt gratis parkeren en veel ruimte misschien tegen op.ExterieurDe bibliotheek ziet er ruim en aantrekkelijk uit en laat met name door de glazen wanden vande leeshoek goed zien wat er binnen gebeurt. Bij de belettering is de nieuwe huisstijlgebruikt.InterieurDe leeshoek is erg goed gelukt door het vele daglicht en de verzorgde inrichting met eenenorme tafel van hout met een linoleum blad en lekkere stoelen. Ook de witte werktafels ententoonstellingspanelen die hier staan, doen verzorgd en eigentijds aan. In het midden is debibliotheek een stuk donkerder en staan de kasten erg dicht op elkaar. Achterin bij de jeugdis veel wit en oranje gebruikt en is het gelukkig weer een stuk lichter.UitstralingUrk heeft een eigentijdse uitstraling. Het vele daglicht en het uitzicht op het park geven hetgebouw iets extra’s mee. Het is er goed opgeruimd en de displays tussen en aan de kastenzijn uitstekend verzorgd. De vele oude banden doen helaas een beetje afbreuk aan dieuitstraling.CollectieDe collectie biedt voldoende keuze, maar is te voorzichtig gesaneerd en dat is zo te zien ietsdat al langer speelt. De mystery guest zou graag de nullijsten eens bestuderen! Meerfrontaal plaatsen vraagt om meer wegdoen en dat kan hier in alle categorieën makkelijk.LogistiekEr is in Urk gekozen voor een eigen systeem met kleuren bij de verschillende onderwerpen,dat zo te zien al wat langer bestaat. Dat is gecombineerd met eigentijdse displays, diemakkelijk aangepast kunnen worden. Het systeem werkt goed (als je niet in een anderebibliotheek komt) en je kunt er vrij snel iets vinden, maar het brengt ongetwijfeld veel werkmet zich mee. De aanduidingen staan op een pilaar bij de ingang en zijn ook op de kastengoed zichtbaar.ComputersEr zijn vier pc’s beschikbaar voor gebruik door leden en dat is zo te zien genoeg. De interfaceziet er verzorgd uit, maar is niet helemaal adequaat ingericht. Urk heeft gratis wifi in debibliotheek.Website
  2. 2. De site wordt gedeeld met de andere bibliotheken van de Flevomeer Bibliotheek. Je vindt ergoed wat je moet vinden, maar het ziet er niet erg aantrekkelijk uit en je vindt er nauwelijksextra’s. De landelijke huisstijl is wel toegepast, maar alleen in de meest rudimentaire vorm.OpeningstijdenDe bibliotheek is geopend op maandag en vrijdag van 14.00 uur tot 20.00 uur, op dinsdag,woensdag en donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur en op woensdag nog eens extra van9.30 tot 11.30 uur. In totaal 26 uur. De leeszaal is iedere ochtend vanaf 9.30 uur open tot11.30 uur. Een redelijk aantal uren, al maken de afwijkende tijden voor de leeszaal het erniet gemakkelijker op.TarievenUrk kent drie verschillende tarieven: € 35,50 voor het lenen van 100 materialen per jaar, €46,50 voor 200 materialen per jaar en € 57,50 voor onbeperkt lenen. Tot 18 jaar leent mengratis en 65-plussers krijgen korting. Wie zes boeken per drie weken leest heeft (bijna)voldoende aan een basisabonnement. Misschien is het tijd om de aantallen een beetje bij testellen? Heel redelijke tarieven.PersoneelHet personeel is vrij teruggetrokken, dat zou een stuk opener en vrolijker kunnen, te meerdaar de bezoekers erg toeschietelijk zijn. Vragen worden goed en serieus beantwoord, maareen grapje of iets van dien aard zit er niet in. Misschien is men nog aan het bekomen van de‘noodmaatregelen’ die, blijkens een bordje op de balie, sinds kort weer opgeheven zijn. Menis weer open op maandag en er kan weer gereserveerd worden!Algehele indrukEigentijdse uitstraling met verzorgde displays en een prachtige leeshoek. Er zou wel strengergesaneerd moeten worden in de collectie.

×