Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Rapport grootegast def

399 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Rapport grootegast def

  1. 1. Rapport Bibliotheek GrootegastGrootegast: mooi gecompartimenteerd en fraai verlichtLocatieIn het centrum van het kleine Grootegast is de bibliotheek te vinden aan de Markt: een fraaibestraat plein, dat grenst aan een mooi park, de zogenoemde Notaristuin.ExterieurIn een nieuwbouwcomplex, met commerciële ruimtes beneden en appartementen inhistoriserende architectuur daarboven, is de bibliotheek ondergebracht op de begane grond.Het complex ziet er prima uit. In de gevels zit veel glas, zodat de bibliotheek goed zichtbaaris. De belettering is niet schreeuwerig, waardoor de gevels niet zijn vervuild.InterieurHet interieur, dat dateert van de zomer 2011, ziet er perfect uit. Slijtage kan haast nog niet,maar ook gebruikssporen zijn niet te vinden. Bijzondere vermelding verdient de verlichting,die erg aangenaam is en heel goed uitgekiend.CollectieVoor een werkgebied met zo’n 12.500 inwoners is er op de collectie, met actuele en goedonderhouden materialen, niets aan te merken .LogistiekDe logistiek op een relatief kleine vloer van 600 m2 is goed. Het Groningse retailmodel istoegepast, waarbij de werelden van dit model uitstekend zijn gecompartimenteerd. Er wordtin de boekenrekken en op mooi uitgelichte etagères op ordelijke wijze veel frontaalgepresenteerd.ComputersOp de vier beschikbare computers is gratis Microsoft Office en internet beschikbaar, maar zeworden tijdens het bezoek van de mystery guest nauwelijks gebruikt. Verder is er gratis wifiaanwezig.WebsiteAan de site mankeert niets: alle benodigde informatie is er en is gemakkelijk te vinden.OpeningstijdenDe openingstijden zijn een weinig versnipperd met een sluiting op de dinsdag en pauzestussen ochtend/middag en middag/avond. Met 22 uur per week is het aantal uren nietslecht.TarievenOver de tarievenstructuur en de daaraan gekoppelde voorwaarden moet geconcludeerdworden dat het enigszins chaotisch is. De gebruiker die het allemaal niet wil onthouden,moet een large abonnement kopen tegen voor € 59. Dat is een gemiddelde prijs voor zo’nabonnement.
  2. 2. PersoneelDe drie dames zijn herkenbaar aan een badge. Op deze schatten passen de trefwoordenservicegevoelig en vriendelijk.Algehele indrukDe gemeente Grootegast bezit een kleine bibliotheek op een goede plek aan een mooi pleinin het hoofddorp van de gemeente. Exterieur en interieur zien er nog fonkelnieuw uit en decollectie is uitstekend verzorgd. Jammer dat de tarievenstructuur wat ingewikkeld is enjammer ook die sprinterservice met leengeld en beperkte uitleentermijn.

×