Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
ISLANDSydlandet
Eldhestar
■ Eldhestar blev etableret i 2016. Formålet med fonden var at tilbyde både indenlandske
og udenlandske turister ...
Almindelig pris for ridning
■ Voksne 15+ år gammel: ISK 7700, Børn 5-14 år gammel: ISK 6160
Islandsk Fjeldtur
■ Siden 1994 har islandske Mountain Guides været Islands førende gletscher
rejsearrangør. Vi tilbyder et...
Almindelig pris for Icelandic Mountain
Guides
■ Pris fra:10.900 ISK-31,900 ISK
Gullfoss
■ Gullfoss (GoldenWaterfall) er en ikonisk vandfald Islands tilbyder en fantastisk udsigt
over de kræfter og skøn...
Þingvellir
■ Ingen enkelt sted indbegrebet historie Island og den islandske nation bedre end
Þingvellir ved floden Øxarå.
...
Geysir
■ Geysir, den store Geysir, er en geotermisk kilde i Haukadalur i det sydvestlige Island og er
den ældste gejser . ...
Fontana
■ Ligesom mange steder i Island, Laugarvatn tilhører en varm zone. I begrundelsen for
landsbyen, søen og kysten af...
Fontana
■ Siden 1929 har de lokale været nyder den helbredende beføjelser de naturlige dampbade i
samfundet af Laugarvatn,...
Almindeligt pris for Fontana
■ Voksne 17+ pris 3800 ISK. Born 13-16 pris 2000 ISK.
■ Til rådighed til leje Håndklæde 800 I...
Nordlys
■ Sydlys (latin aurora australis) og nordlys (latin aurora borealis) kan ses, når solvinden
er kraftigere end norm...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Ísland

135 views

Published on

Útivist og náttúra

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Ísland

 1. 1. ISLANDSydlandet
 2. 2. Eldhestar ■ Eldhestar blev etableret i 2016. Formålet med fonden var at tilbyde både indenlandske og udenlandske turister rider på områder, der ikke var tilgængelige på anden måde. Oprindeligt var fokus at give folk mulighed for at opleve Geysir og de mange naturlige vidundere, der kan findes der, som Gullfoss, Þingvelli og Haukadal at nævne nogle få.
 3. 3. Almindelig pris for ridning ■ Voksne 15+ år gammel: ISK 7700, Børn 5-14 år gammel: ISK 6160
 4. 4. Islandsk Fjeldtur ■ Siden 1994 har islandske Mountain Guides været Islands førende gletscher rejsearrangør. Vi tilbyder et bredt og spændende udvalg af gletscher ture for alle niveauer. For at gøre din tur mere berigende opmærksom på, at et udvalg af vores dag ture kombinere nogle af Islands bedste attraktioner: varme kilder, Nordlys, den gyldne cirkel, og ridning. Alle ture omfatte grundlæggende sikkerhedsudstyr samt vores højt uddannede guider, der ikke kun sikre din sikkerhed, men også give oplysninger om Island.
 5. 5. Almindelig pris for Icelandic Mountain Guides ■ Pris fra:10.900 ISK-31,900 ISK
 6. 6. Gullfoss ■ Gullfoss (GoldenWaterfall) er en ikonisk vandfald Islands tilbyder en fantastisk udsigt over de kræfter og skønhed uberørt natur. Gullfoss er en del af den gyldne cirkel tour, der ligger i det sydlige Island på Hvítá (hvid) flod, som næres af Islands næststørste gletscher, den Langjökull.Vandet styrtdykker ned 32 meter i to etaper i en robust canyon hvilke vægge nå op til 70 meter i højden. På en solskinsdag flimrende regnbue kan ses over faldet.
 7. 7. Þingvellir ■ Ingen enkelt sted indbegrebet historie Island og den islandske nation bedre end Þingvellir ved floden Øxarå. ■ På Þingvellir - bogstaveligt "Parlamentet Plains" - Altinget generalforsamling blev etableret omkring 930 og fortsatte med at indkalde der indtil 1798.Væsentlige begivenheder i historien om Island har fundet sted på Þingvellir og derfor stedet er afholdt i høj agtelse af alle islændinge. I dag Þingvellir er et beskyttet national helligdom. Ifølge loven, vedtaget i 1928, skal det beskyttede område altid tilhører den islandske nation, under bevarelse afAltinget.
 8. 8. Geysir ■ Geysir, den store Geysir, er en geotermisk kilde i Haukadalur i det sydvestlige Island og er den ældste gejser . Den har givet navn til alverdens gejsere. ■ Geysir blev nævnt første gang 1294, da et jordskælv nedsatte dens geologiske aktivitet. En del år var den aktiv for derefter igen at ligge stille. Siden et jordskælv i år 2000 er Store Geysir igen i udbrud, men kun et par gange om dagen og kun i op til 10 meters højde i modsætning til før 1294 hvor vandhøjden var på 60 meter. ■ Hele området i Geysir nationalparken er geotermisk aktivt, som f.eks gejseren "Strokkur" der er i udbrud hvert femte minut med en 20 m høj vandsøjle. ■ Det er ikke tilladt at campere i Geysir området.
 9. 9. Fontana ■ Ligesom mange steder i Island, Laugarvatn tilhører en varm zone. I begrundelsen for landsbyen, søen og kysten af søen finder du kogende vand i udbrud i varme kilder. Denne varmt vand og forskellige varme kilder er blevet brugt til madlavning, badning, geotermisk househeating og healing damp badning. Dette er grunden til afvikling af Laugarvatn. ■ Der er tre varme kilder ved bredden af søen Laugarvatn. De alle varierer i varme og er blevet anvendt til forskellige formål. Alle de varme kilder er i gåafstand fra hinanden.
 10. 10. Fontana ■ Siden 1929 har de lokale været nyder den helbredende beføjelser de naturlige dampbade i samfundet af Laugarvatn, hvor naturen har skabt unikke omgivelser på Laugarvatn Fontana. ■ Varm, healing damp ulmer direkte fra jorden ved Laugarvatn Fontana gennem de overordnede net i kabinen etager i denne nyindrettede wellness center, hvor naturen møder tradition. ■ Laugarvatn Fontana, som kun er en 50 minutters kørsel i bil fra Reykjavik, er et højdepunkt i enhver wellness weekend i Island. Et besøg på open air bade ved Laugarvatn Fontana vil også give dig mulighed for at opleve den stadigt skiftende islandske vejr som de termiske bade kan nydes hele året rundt. Faktisk vinteren gør besøg til de termiske bade en endnu mere mindeværdig oplevelse.
 11. 11. Almindeligt pris for Fontana ■ Voksne 17+ pris 3800 ISK. Born 13-16 pris 2000 ISK. ■ Til rådighed til leje Håndklæde 800 ISK. Badedragt 800 ISK. Dressing kjole / Badekåbe 1.500 ISK.
 12. 12. Nordlys ■ Sydlys (latin aurora australis) og nordlys (latin aurora borealis) kan ses, når solvinden er kraftigere end normalt med store elektriske udladninger, der slynger elektrisk ladede partikler mod jorden. Fællesbetegnelsen for sydlys og nordlys er polarlys (aurora polaris). ■ Partiklerne afbøjes af jordens magnetfelt og spiralerer frem og tilbage mellem jordens magnetiske syd- og nordpol. Med tiden taber de kinetisk energi bl.a. ved at anslå atmosfærens atomer. Når atmosfærens atomer afgiver energien igen ved emission udsender de stråling, bl.a. i form af synligt lys.

×