Brochure Oude Tol Reeuwijk Juni 2010

754 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
754
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Brochure Oude Tol Reeuwijk Juni 2010

  1. 1. Plezierig wonen in de ‘Oude Tol’ gemeente Reeuwijk Toelichting op ontwerp en onderhoud van de woonwijk Ontwikkeling van de Oude Tol Begin 2008 is gestart met de ontwikkeling van de Oude Tol als nieuwbouwplan. De eerste fase bestaat uit de ontwikkeling van 24 geschakelde bungalows, 3 luxueuze villa’s en een Multi Functionele Accommodatie (MFA) met 20 appartementen en 6 penthouses. De bouw hiervan is gestart na de zomervakantie van 2008. De aanleg van een recreatiehaven langs de Breevaart maakt onderdeel uit van deze eerste fase. In het voorjaar van 2010 zal de haven in uitvoering komen. De ontsluiting van de woonwijk is vanaf de Oudeweg door middel van tweerichtingsverkeer. In de toekomst wordt dit eenrichtingsverkeer. In het plan is een aantal betonnen verkeers- bruggen opgenomen. Deze worden gefaseerd aangelegd. Vanaf de Moerweide ligt een fietspad richting de Raadhuisweg die een belangrijke verbindingsroute is voor schoolkinde- ren. Voor de aansluiting zal in 2010 een houten brug over de Breevaart worden gebouwd.
  2. 2. De openbare verlichting Er is een duurzaam openbaar verlichtingssysteem aangebracht dat bestaan uit led-verlich- ting. Afhankelijk van de plaats in de wijk branden de armaturen ‘s-nachts om-en-om. Hierbij kan onderscheid in lichtintensiteit worden gemaakt in de toegangsweg vanaf de Oudeweg en de woonstraten en de hofjes. Het gebruik van de riolering en het voorkomen van verstoppingen De belangrijkste veroorzakers van verstopping zijn vetten en doekjes. Deze stoffen worden niet op natuurlijke wijze afgebroken, zijn slecht voor het milieu en zorgen voor overlast. Voor het ontstoppen van de huisaansluiting betaalt de eigenaar. De kosten voor onderhoud en het verhelpen van storingen in het hoofdriool worden door de gemeente verrekend in de rioolhef- fing. Afwaswater, waswater en water afkomstig van toiletten kunt u op het riool lozen. Wat mag niet op het riool: • Doekjes, maandverband, tampons, luiers, pleisters, condooms (is restafval) • Frituur- en braadvet (is restafval) • Koffiedik, theebladeren, etensresten, kattenbakkorrels (hoort in de GFT-afvalbak) • Restanten van verf, terpentine, olieproducten en chemicaliën (is Klein Chemisch Afval) • Medicijnen (afgeven bij de apotheek) In verband met het vervuilen van het oppervlaktewater in de watergangen vragen wij uw aandacht voor het volgende: • Voorkom het afstromen van (honden)uitwerpselen op het riool • Vermijd vervuilende activiteiten op straat zoals auto’s wassen en repareren en chemische onkruidbestrijding
  3. 3. Het handhaven van de inrichting parkeerplaats in de voortuin Het is wenselijk om de inrichting van de parkeerplaats zoals deze bij oplevering ingericht is te handhaven. De situering en inrichting van de parkeerplaats moet in stand blijven. In ver- band met het profiel van de Beemdweide is het van belang om een rustig en eenduidig straatbeeld te handhaven voor een prettige beleving van de straat. Wanneer de inrichting van de parkeerplaatsen sterk van elkaar verschilt, zal dit een rommelig en onrustig straat- beeld opleveren. Openbaar groen Op de locatie van de geschakelde bungalows is rondom de architectuur een haagbeplanting geprojecteerd om op deze wijze een mooie overgang te krijgen van openbaar naar privé. De beukenhaag zorgt voor een frisgroene kleur die in de winter bruin verkleurt. Bij de fietsbrug zijn haagblokken gepland die zorgen voor een goede aansluiting op de wijk. Door het grote belang van de hagen t.b.v. het groene eenduidige straatbeeld is het essentieel enkele punten in acht te nemen ten aanzien van het beheer en onderhoud van de hagen: • De hagen die zijn aangeplant moeten worden gehandhaafd • De hoogte van de hagen bedraagt 0.80 meter en moet door goed onderhoud worden aangehouden • De breedte van de hagen bedraagt 0.50 meter en moet door goed onderhoud worden aangehouden • De hagen moeten met de juiste zorg onderhouden worden • Het onderhoud van de hagen is de verantwoordelijkheid van de bewoners De beukenhaag heeft eironde bladeren, die een lichtgegroefde en gegolfde rand hebben. Er zijn groene en rode varianten. De beuk is een bladverliezende boom, maar in haagvorm blijven de bladeren die in de herfst verkleuren naar tabaksbruin, zitten tot begin april. Op dat moment ontwikkelen zich ook alweer nieuwe bladeren aan de beukenhaag. De beukenhaag verliest dus nooit al zijn bladeren.
  4. 4. De gewone beukenhaag moet van tijd tot tijd getopt worden. Direct na het planten moet u de hoofdtak al voor een derde deel wegknippen. Afhankelijk van de gewenste hoogte, moet de beuk nog een paar keer getopt worden. Groeit de beuk in één keer door tot de gewenste hoogte, dan zal hij moeilijk of niet van onderen vol groeien. Bij regelmatige snoei ontstaat er een stevige vertakte haag. Om ook op de lange termijn een volle haag te houden, is het verstandig om hem enigszins een conische vorm te geven. Doordat de haag van onderen breder is dan van boven, valt er meer licht op het onderste deel. Hierdoor blijft het voor de plant ook ‘interessant’ om onder aan de plant blad te houden en niet alleen maar naar boven te groeien. Als u de heg twee keer per jaar (juni en eind augustus) snoeit, krijgt u het beste resultaat. Informatie en meldingen Indien u vragen heeft of nader informatie wenst over het gebruik van de openbare ruimte inzake riolering, afvalverzameling en beplantingen, kunt u contact opnemen met de gemeente Reeuwijk afdeling gemeentewerken, telefoon (0182) 39 02 27 of kijk op de gemeentepagina in de Kijk op Reeuwijk. U kunt ook de gemeentegids raadplegen. De medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot donderdag van 09.00 tot 17.00 uur.

×