TË MPOSHTIM ZVARRITJEN Veprat 24:24-25
Ne priremi të kujtojmë: <ul><li>20% TË ASAJ QË DËGJOJMË </li></ul><ul><li>30% TË ASAJ QË SHOHIM </li></ul><ul><li>40% TË ...
TË MPOSHTIM ZVARRITJEN Veprat 24:24-25
ÇFARË ËSHTË ZVARRITJA? <ul><li>“ TË SHTYSH PËR MË VONË ATË QË PERËNDIA DËSHIRON QË UNË TA BËJ TANI” </li></ul>
FAZAT E ZVARRITJES <ul><li>1. TËRHEQJE E  VËMENDJES </li></ul><ul><li>2. ARSYETIME MBROJTËSE </li></ul><ul><li>3. JUSTIFI...
ZVARRITJE PËRTACE <ul><li>PËRQENDRIMI : </li></ul><ul><li>” DËRRMUES” </li></ul>
RACIONALIZIME PËRTACE <ul><li>PËRQENDRIM AFATSHKURTËR </li></ul><ul><li>PENGESA IMAGJINARE </li></ul>
ARMË KUNDËR PËTACISË <ul><li>AFATE </li></ul><ul><li>ANGAZHIM </li></ul><ul><li>PËRGJEGJËSI </li></ul>
ZVARRITJE E FRIKSHME <ul><li>PËRQENDRIMI: </li></ul><ul><li>“ I PAKËNDSHËM” </li></ul>
RACIONALIZIME TË FRIKSHME <ul><li>PERFEKSIONIZMI </li></ul><ul><li>AKTIVITET PA KRYERJE </li></ul>
 
ARMË KUNDËR FRIKËS <ul><li>TA SHOHËSH DËSHTIMIN SI TË NEVOJSHMË PËR SUKSES </li></ul>
“ NUK ËSHTË NUMRI I RASTEVE QË DËSHTONI AI QË KA RËNDËSI. ËSHTË NUMRI I RASTEVE QË IA DILNI MBANË. DHE NUMRI I RASTEVE QË ...
TY COBB <ul><li>94 BAZA </li></ul><ul><li>154 PËRPJEKJE </li></ul><ul><li>61% SUKSES </li></ul>
MAX CAREY <ul><li>51 BAZA </li></ul><ul><li>53 PËRPJEKJE </li></ul><ul><li>96% SUKSES </li></ul>
KUSH ISHTE MË MIRË? <ul><li>94 BAZA </li></ul><ul><li>154 PËRPJEKJE </li></ul><ul><li>61% SUKSES </li></ul><ul><li>51 BAZA...
“ NUK ËSHTË NUMRI I RASTEVE QË DËSHTONI AI QË KA RËNDËSI. ËSHTË NUMRI I RASTEVE QË IA DILNI MBANË. DHE NUMRI I RASTEVE QË ...
ARMË KUNDËR FRIKËS <ul><li>TA SHOHËSH DËSHTIMIN SI TË NEVOJSHMË PËR SUKSES </li></ul><ul><li>MERR VRULL </li></ul>
“ ËSHTË GJITHNJË MË E LEHTË QË TË REDAKTOSH SE TË KRIJOSH”.
LLOJET E ZVARRITJES ME DASHJE PËRTAC I FRIKSHËM
PYETJA KRYESORE <ul><li>A DO T'I BINDEM PERËNDISË TANI PO APO JO ? </li></ul>
<ul><li>FLETË PUNE E PLOTË- Merre në shtëpi për të parë vargjet nga Shkrimit. </li></ul><ul><li>KARTA PSE E DI- Ktheje p...
 
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Te mposhtim zvarritjen

386 views

Published on

Të mposhtim zvarritjen, nga Rick Grubbs

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
386
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
7
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Te mposhtim zvarritjen

 1. 1. TË MPOSHTIM ZVARRITJEN Veprat 24:24-25
 2. 2. Ne priremi të kujtojmë: <ul><li>20% TË ASAJ QË DËGJOJMË </li></ul><ul><li>30% TË ASAJ QË SHOHIM </li></ul><ul><li>40% TË ASAJ QË SHOHIM DHE DËGJOJMË </li></ul><ul><li>65% TË ASAJ QË SHOHIM, DËGJOJMË DHE SHKRUAJMË </li></ul>
 3. 3. TË MPOSHTIM ZVARRITJEN Veprat 24:24-25
 4. 4. ÇFARË ËSHTË ZVARRITJA? <ul><li>“ TË SHTYSH PËR MË VONË ATË QË PERËNDIA DËSHIRON QË UNË TA BËJ TANI” </li></ul>
 5. 5. FAZAT E ZVARRITJES <ul><li>1. TËRHEQJE E VËMENDJES </li></ul><ul><li>2. ARSYETIME MBROJTËSE </li></ul><ul><li>3. JUSTIFIKIME </li></ul>
 6. 6. ZVARRITJE PËRTACE <ul><li>PËRQENDRIMI : </li></ul><ul><li>” DËRRMUES” </li></ul>
 7. 7. RACIONALIZIME PËRTACE <ul><li>PËRQENDRIM AFATSHKURTËR </li></ul><ul><li>PENGESA IMAGJINARE </li></ul>
 8. 8. ARMË KUNDËR PËTACISË <ul><li>AFATE </li></ul><ul><li>ANGAZHIM </li></ul><ul><li>PËRGJEGJËSI </li></ul>
 9. 9. ZVARRITJE E FRIKSHME <ul><li>PËRQENDRIMI: </li></ul><ul><li>“ I PAKËNDSHËM” </li></ul>
 10. 10. RACIONALIZIME TË FRIKSHME <ul><li>PERFEKSIONIZMI </li></ul><ul><li>AKTIVITET PA KRYERJE </li></ul>
 11. 12. ARMË KUNDËR FRIKËS <ul><li>TA SHOHËSH DËSHTIMIN SI TË NEVOJSHMË PËR SUKSES </li></ul>
 12. 13. “ NUK ËSHTË NUMRI I RASTEVE QË DËSHTONI AI QË KA RËNDËSI. ËSHTË NUMRI I RASTEVE QË IA DILNI MBANË. DHE NUMRI I RASTEVE QË IA DILNI MBANË VARET NGA AJO SE SA HERË PËRPIQENI”.
 13. 14. TY COBB <ul><li>94 BAZA </li></ul><ul><li>154 PËRPJEKJE </li></ul><ul><li>61% SUKSES </li></ul>
 14. 15. MAX CAREY <ul><li>51 BAZA </li></ul><ul><li>53 PËRPJEKJE </li></ul><ul><li>96% SUKSES </li></ul>
 15. 16. KUSH ISHTE MË MIRË? <ul><li>94 BAZA </li></ul><ul><li>154 PËRPJEKJE </li></ul><ul><li>61% SUKSES </li></ul><ul><li>51 BAZA </li></ul><ul><li>53 PËRPJEKJE </li></ul><ul><li>96% SUKSES </li></ul>
 16. 17. “ NUK ËSHTË NUMRI I RASTEVE QË DËSHTONI AI QË KA RËNDËSI. ËSHTË NUMRI I RASTEVE QË IA DILNI MBANË. DHE NUMRI I RASTEVE QË IA DILNI MBANË VARET NGA AJO SE SA HERË PËRPIQENI”.
 17. 18. ARMË KUNDËR FRIKËS <ul><li>TA SHOHËSH DËSHTIMIN SI TË NEVOJSHMË PËR SUKSES </li></ul><ul><li>MERR VRULL </li></ul>
 18. 19. “ ËSHTË GJITHNJË MË E LEHTË QË TË REDAKTOSH SE TË KRIJOSH”.
 19. 20. LLOJET E ZVARRITJES ME DASHJE PËRTAC I FRIKSHËM
 20. 21. PYETJA KRYESORE <ul><li>A DO T'I BINDEM PERËNDISË TANI PO APO JO ? </li></ul>
 21. 22. <ul><li>FLETË PUNE E PLOTË- Merre në shtëpi për të parë vargjet nga Shkrimit. </li></ul><ul><li>KARTA PSE E DI- Ktheje për një kalendar falas me 365 citime mbi “Të shfrytëzojmë kohën”. </li></ul><ul><li>ZARFI - Ktheje për një organizues falas, buletin falas ose për të mbështetur shërbesën. </li></ul><ul><li>DOSJA - Ktheje lapsin dhe lëre mbi karrige. </li></ul><ul><li>TAVOLINA E LIBRAVE - Burime, karta lutjeje, informacion për shërbesën radiofonike. </li></ul>

×