SlideShare a Scribd company logo

NA MESO TE LUTEMI - Lluka11a

1 Dhe ndodhi që ai ndodhej në një vend dhe lutej dhe, si mbaroi, një nga dishepujt e tij i tha: “Zot, na mëso të lutemi, ashtu siç i mësoi Gjoni dishepujt e vet’’ 2 Dhe ai u tha: “Kur të luteni, thoni: "Ati ynë që je në qiej, u shenjtëroftë emri yt, ardhtë mbretëria jote, u bëftë vullneti yt si në qiell edhe në tokë. 3 Na jep çdo ditë bukën tonë të nevojshme. 4 Dhe na i fal mëkatet tona, sepse edhe ne i falim fajtorët tanë; dhe mos lejo të biem në tundim, por na shpëto nga i ligu"’’

1 of 19
Download to read offline
DISHEPULLIMI

  Lluka 10:2 Dhe u thoshte
  atyre: “E korra është e
  madhe, kurse punëtorë
  janë pak; lutni Zotin e të
  korrës që të çojë punëtorë
  në të korrën e vet.
TË ULESH TE KËMBËT E JEZUSIT

  Merr inkurajim
  Merr fuqi
  Merr drejtim
  Ripërtëritje
  Çlodhje
  I gjithë Shkrimi . . . është i dobishëm për mësim,
  bindje, ndreqje dhe për edukim me drejtësi, (2 Tim
  3:16)
  Shkrimet e shenjta . . . mund të të bëjnë të ditur për
  shpëtimin (2 Tim 3:15)
KOHA E DEVOCIONIT
   E domosdoshme

Zgjohu herët
Vend private

Lutu (të fillosh)

Lexo (në radhë, një kapitull)

Zbato

Lutu (të mbarosh)
ZOT, NA MËSO TË LUTEMI
 Lu 11:1 Dhe ndodhi që ai
 ndodhej në një vend dhe lutej
 dhe, si mbaroi, një nga
 dishepujt e tij i tha: “Zot, na
 mëso të lutemi, ashtu siç i
 mësoi Gjoni dishepujt e vet”.
 Quhet “Lutja e Zotit” por
 duhet të quhet “Lutja e
 dishepullit”
TË HABITUR?

  Llu 11:1 Dhe ndodhi që ai
  ndodhej në një vend dhe
  lutej dhe, si mbaroi, një
  nga dishepujt e tij i tha:
  “Zot, na mëso të lutemi,
  ashtu siç i mësoi Gjoni
  dishepujt e vet”.
ZOT, NA MËSO TË LUTEMI
 Lu 11:1 Dhe ndodhi që ai
 ndodhej në një vend dhe lutej
 dhe, si mbaroi, një nga
 dishepujt e tij i tha: “Zot, na
 mëso të lutemi, ashtu siç i
 mësoi Gjoni dishepujt e vet”.
 Nuk tha, “Zot, na mëso si të
 lutemi”
 Lutu!
Ad

Recommended

Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bPrivilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bAsambleja Biblike
 
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22bTË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22bAsambleja Biblike
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitAsambleja Biblike
 
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Asambleja Biblike
 
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në PsalmetHISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në PsalmetAsambleja Biblike
 
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Asambleja Biblike
 

More Related Content

What's hot

Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Asambleja Biblike
 
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10Asambleja Biblike
 
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22Asambleja Biblike
 
E korra është e madhe (Luka 10a)
E korra është e madhe (Luka 10a)E korra është e madhe (Luka 10a)
E korra është e madhe (Luka 10a)Asambleja Biblike
 
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHMEREALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHMEAsambleja Biblike
 
Kush është Jezusi (Luka 9b)
Kush është Jezusi (Luka 9b)Kush është Jezusi (Luka 9b)
Kush është Jezusi (Luka 9b)Asambleja Biblike
 
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5Asambleja Biblike
 
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblikeKISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblikeAsambleja Biblike
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Asambleja Biblike
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendosheAsambleja Biblike
 
Stuart Olyott ``101 Profecitë``
Stuart Olyott ``101 Profecitë``Stuart Olyott ``101 Profecitë``
Stuart Olyott ``101 Profecitë``Adriatik Rexha
 

What's hot (20)

Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
 
ZBULESA 1 - Pjesa II
ZBULESA 1 - Pjesa IIZBULESA 1 - Pjesa II
ZBULESA 1 - Pjesa II
 
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
 
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
 
E korra është e madhe (Luka 10a)
E korra është e madhe (Luka 10a)E korra është e madhe (Luka 10a)
E korra është e madhe (Luka 10a)
 
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHMEREALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
 
Gjetsemania - Lluka22c
Gjetsemania - Lluka22cGjetsemania - Lluka22c
Gjetsemania - Lluka22c
 
Kush është Jezusi (Luka 9b)
Kush është Jezusi (Luka 9b)Kush është Jezusi (Luka 9b)
Kush është Jezusi (Luka 9b)
 
PARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNEPARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNE
 
Jezusi eshte Zot
Jezusi eshte ZotJezusi eshte Zot
Jezusi eshte Zot
 
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
 
Zbulesa 8
Zbulesa 8Zbulesa 8
Zbulesa 8
 
Jeta e kishës
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
 
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblikeKISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
 
Arrestimi - Lluka22d
Arrestimi - Lluka22dArrestimi - Lluka22d
Arrestimi - Lluka22d
 
Stuart Olyott ``101 Profecitë``
Stuart Olyott ``101 Profecitë``Stuart Olyott ``101 Profecitë``
Stuart Olyott ``101 Profecitë``
 
Dishepullimi i vërtetë
Dishepullimi i vërtetëDishepullimi i vërtetë
Dishepullimi i vërtetë
 
ZBULESA 1 - Pjesa I
ZBULESA 1 - Pjesa IZBULESA 1 - Pjesa I
ZBULESA 1 - Pjesa I
 

Viewers also liked

Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesitLuka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesitAsambleja Biblike
 
CW_Fungi Feature_April 2013
CW_Fungi Feature_April 2013CW_Fungi Feature_April 2013
CW_Fungi Feature_April 2013Emma Sargent
 
VishalBhoj-Resume (1)
VishalBhoj-Resume (1)VishalBhoj-Resume (1)
VishalBhoj-Resume (1)Vishal Bhoj
 
Boxtream tools-161106062349
Boxtream tools-161106062349Boxtream tools-161106062349
Boxtream tools-161106062349newegg
 
Kilátók, Look-out Towers
Kilátók, Look-out TowersKilátók, Look-out Towers
Kilátók, Look-out TowersKapitán József
 
Ley 26.150 Programa Nacional de Educación Sexual Integral
Ley 26.150 Programa Nacional de Educación Sexual IntegralLey 26.150 Programa Nacional de Educación Sexual Integral
Ley 26.150 Programa Nacional de Educación Sexual IntegralMaría Luisa
 
ATS Company Profile (2016).compressed (1)
ATS Company Profile (2016).compressed (1)ATS Company Profile (2016).compressed (1)
ATS Company Profile (2016).compressed (1)Nasir Hussain
 
مسلمانوں کو کافر کون بناتا ہے
مسلمانوں کو کافر کون بناتا ہےمسلمانوں کو کافر کون بناتا ہے
مسلمانوں کو کافر کون بناتا ہےsunninews92
 
Erik Johansson Photomanipulation
Erik Johansson PhotomanipulationErik Johansson Photomanipulation
Erik Johansson PhotomanipulationKapitán József
 
Zoran Cukale: APOLONI
Zoran Cukale: APOLONIZoran Cukale: APOLONI
Zoran Cukale: APOLONITomislavladan
 
Modal asing dan utang luar negri
Modal asing dan utang luar negriModal asing dan utang luar negri
Modal asing dan utang luar negriNursyidah alit
 
Riyas_Oracle DBA_BA_ST_Resume_Latest
Riyas_Oracle DBA_BA_ST_Resume_LatestRiyas_Oracle DBA_BA_ST_Resume_Latest
Riyas_Oracle DBA_BA_ST_Resume_LatestRiyas Mohamed
 

Viewers also liked (18)

Solucionario
SolucionarioSolucionario
Solucionario
 
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesitLuka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
 
CW_Fungi Feature_April 2013
CW_Fungi Feature_April 2013CW_Fungi Feature_April 2013
CW_Fungi Feature_April 2013
 
VishalBhoj-Resume (1)
VishalBhoj-Resume (1)VishalBhoj-Resume (1)
VishalBhoj-Resume (1)
 
Ensayo final andrea
Ensayo final andreaEnsayo final andrea
Ensayo final andrea
 
Boxtream tools-161106062349
Boxtream tools-161106062349Boxtream tools-161106062349
Boxtream tools-161106062349
 
L uccello in chiesa
L uccello in chiesaL uccello in chiesa
L uccello in chiesa
 
signos y codigos
signos y codigossignos y codigos
signos y codigos
 
Kilátók, Look-out Towers
Kilátók, Look-out TowersKilátók, Look-out Towers
Kilátók, Look-out Towers
 
Paralelismo tarjetas-regulares
Paralelismo tarjetas-regularesParalelismo tarjetas-regulares
Paralelismo tarjetas-regulares
 
Ley 26.150 Programa Nacional de Educación Sexual Integral
Ley 26.150 Programa Nacional de Educación Sexual IntegralLey 26.150 Programa Nacional de Educación Sexual Integral
Ley 26.150 Programa Nacional de Educación Sexual Integral
 
ATS Company Profile (2016).compressed (1)
ATS Company Profile (2016).compressed (1)ATS Company Profile (2016).compressed (1)
ATS Company Profile (2016).compressed (1)
 
مسلمانوں کو کافر کون بناتا ہے
مسلمانوں کو کافر کون بناتا ہےمسلمانوں کو کافر کون بناتا ہے
مسلمانوں کو کافر کون بناتا ہے
 
Erik Johansson Photomanipulation
Erik Johansson PhotomanipulationErik Johansson Photomanipulation
Erik Johansson Photomanipulation
 
Zoran Cukale: APOLONI
Zoran Cukale: APOLONIZoran Cukale: APOLONI
Zoran Cukale: APOLONI
 
Mahavishnu 
Mahavishnu Mahavishnu 
Mahavishnu 
 
Modal asing dan utang luar negri
Modal asing dan utang luar negriModal asing dan utang luar negri
Modal asing dan utang luar negri
 
Riyas_Oracle DBA_BA_ST_Resume_Latest
Riyas_Oracle DBA_BA_ST_Resume_LatestRiyas_Oracle DBA_BA_ST_Resume_Latest
Riyas_Oracle DBA_BA_ST_Resume_Latest
 

Similar to NA MESO TE LUTEMI - Lluka11a

Dr. musli vërbani 3.besimi ne librat e zotit xh.sh
Dr. musli vërbani  3.besimi ne librat e zotit xh.shDr. musli vërbani  3.besimi ne librat e zotit xh.sh
Dr. musli vërbani 3.besimi ne librat e zotit xh.shLibra Islame
 
Sq Kuptimi i xhuzit 30-te
Sq Kuptimi i xhuzit 30-teSq Kuptimi i xhuzit 30-te
Sq Kuptimi i xhuzit 30-teFatos
 
Dr. musli vërbani lutjet e jetës nga kur'ani
Dr. musli vërbani  lutjet e jetës nga kur'aniDr. musli vërbani  lutjet e jetës nga kur'ani
Dr. musli vërbani lutjet e jetës nga kur'aniLibra Islame
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 62 (14 Shkurt 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 62 (14 Shkurt 2019) Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 62 (14 Shkurt 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 62 (14 Shkurt 2019) VatraBiblike
 

Similar to NA MESO TE LUTEMI - Lluka11a (6)

Dr. musli vërbani 3.besimi ne librat e zotit xh.sh
Dr. musli vërbani  3.besimi ne librat e zotit xh.shDr. musli vërbani  3.besimi ne librat e zotit xh.sh
Dr. musli vërbani 3.besimi ne librat e zotit xh.sh
 
Sq Kuptimi i xhuzit 30-te
Sq Kuptimi i xhuzit 30-teSq Kuptimi i xhuzit 30-te
Sq Kuptimi i xhuzit 30-te
 
NJË TRUP
NJË TRUPNJË TRUP
NJË TRUP
 
Dr. musli vërbani lutjet e jetës nga kur'ani
Dr. musli vërbani  lutjet e jetës nga kur'aniDr. musli vërbani  lutjet e jetës nga kur'ani
Dr. musli vërbani lutjet e jetës nga kur'ani
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 62 (14 Shkurt 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 62 (14 Shkurt 2019) Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 62 (14 Shkurt 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 62 (14 Shkurt 2019)
 
Te mbeshtetesh mbi Zotin
Te mbeshtetesh mbi ZotinTe mbeshtetesh mbi Zotin
Te mbeshtetesh mbi Zotin
 

More from Asambleja Biblike

4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)Asambleja Biblike
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEAsambleja Biblike
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Asambleja Biblike
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Asambleja Biblike
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerAsambleja Biblike
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeAsambleja Biblike
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Asambleja Biblike
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeAsambleja Biblike
 
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)Asambleja Biblike
 
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17Asambleja Biblike
 
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14Asambleja Biblike
 

More from Asambleja Biblike (20)

E TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
 
Larg perendise
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
 
Si t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
 
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
 
Bibla rreth punes
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
 
TE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
 
Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
 
LIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
 
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
 
DY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARITDY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARIT
 
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
 
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
 
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
 

NA MESO TE LUTEMI - Lluka11a

 • 1. DISHEPULLIMI  Lluka 10:2 Dhe u thoshte atyre: “E korra është e madhe, kurse punëtorë janë pak; lutni Zotin e të korrës që të çojë punëtorë në të korrën e vet.
 • 2. TË ULESH TE KËMBËT E JEZUSIT  Merr inkurajim  Merr fuqi  Merr drejtim  Ripërtëritje  Çlodhje  I gjithë Shkrimi . . . është i dobishëm për mësim, bindje, ndreqje dhe për edukim me drejtësi, (2 Tim 3:16)  Shkrimet e shenjta . . . mund të të bëjnë të ditur për shpëtimin (2 Tim 3:15)
 • 3. KOHA E DEVOCIONIT E domosdoshme Zgjohu herët Vend private Lutu (të fillosh) Lexo (në radhë, një kapitull) Zbato Lutu (të mbarosh)
 • 4. ZOT, NA MËSO TË LUTEMI  Lu 11:1 Dhe ndodhi që ai ndodhej në një vend dhe lutej dhe, si mbaroi, një nga dishepujt e tij i tha: “Zot, na mëso të lutemi, ashtu siç i mësoi Gjoni dishepujt e vet”.  Quhet “Lutja e Zotit” por duhet të quhet “Lutja e dishepullit”
 • 5. TË HABITUR?  Llu 11:1 Dhe ndodhi që ai ndodhej në një vend dhe lutej dhe, si mbaroi, një nga dishepujt e tij i tha: “Zot, na mëso të lutemi, ashtu siç i mësoi Gjoni dishepujt e vet”.
 • 6. ZOT, NA MËSO TË LUTEMI  Lu 11:1 Dhe ndodhi që ai ndodhej në një vend dhe lutej dhe, si mbaroi, një nga dishepujt e tij i tha: “Zot, na mëso të lutemi, ashtu siç i mësoi Gjoni dishepujt e vet”.  Nuk tha, “Zot, na mëso si të lutemi”  Lutu!
 • 7. ZOT, NA MËSO TË LUTEMI  Metoda moderne
 • 8. 1. DËSHIRË  Jeta e Jezusit  Varësia me Të Atin
 • 9. JETA E JEZUSIT  Llu 3:21 Tani, si u pagëzua gjithë populli, edhe Jezusi u pagëzua; dhe ndërsa po lutej, qielli u hap  Llu 5:16 Por ai tërhiqej në vende të vetmuara dhe lutej.
 • 10. JETA E JEZUSIT  Llu 6:12 Në ato ditë ndodhi që ai shkoi në mal për t’u lutur, dhe e kaloi natën duke iu lutur Perëndisë.  Lu 9:28 Dhe ndodhi që afërsisht tetë ditë pas këtyre thënieve, Ai mori me vete Pjetrin, Gjonin Jakobin dhe u ngjit në mal për t’u lutur.
 • 11. 2. ADHURIM  Lu 11:2 Dhe ai u tha: “Kur të luteni, thoni:  "Ati ynë që je në qiej,  Isa 59:2  u shenjtëroftë emri yt,  WWJD  ardhtë mbretëria jote, 1 Gjo 3:2-3
 • 12. 3. PËRKUSHTIM PERSONAL  Lu 11:2 . . . u bëftë vullneti yt si në qiell edhe në tokë.  Jeta ime personale  Familja ime  Martesa ime  Punë  Kishë  Ungjillizim
 • 13. 3. NEVOJAT  Lu 11:3 Na jep çdo ditë bukën tonë të nevojshme.  Mat 6:33-34  Nevojat e të tjerëve  Kol 4:12 Epafrai, që është nga tuajt dhe shërbëtor i Krishtit, ju përshëndet; ai lufton gjithnjë për ju në lutje, që ju të qëndroni të përsosur dhe të përkryer në gjithë vullnetin e Perëndisë.
 • 14. 4. MËKAT  Lu 11:4 Dhe na i fal mëkatet tona, sepse edhe ne i falim fajtorët tanë;
 • 15. 5. MBROJTJE  Lu 11:4 . . . dhe mos lejo të biem në tundim, por na shpëto nga i ligu"”.  1Kor 10:13 rrugë dalje
 • 16. DËSHIRA E PERËNDISË  Lluka 11:5-8  Lu 11:9 Prandaj po ju them: Lypni dhe do t’ju jepet; kërkoni dhe do të gjeni; trokitni dhe do t’ju hapet.  Lu 11:10 Sepse kushdo që lyp, merr, kush kërkon, gjen dhe do t’i hapet atij që troket.
 • 17. GJON NJUTON  Ti po vjen te një Mbret, kërkesa të mëdha me ty sjell  Radio  Kamp  Korea  Faqja interneti  Përkthime  Etj
 • 18. DËSHIRA E PERËNDISË  Lluka 11:11-12  Lu 11:13 Nëse ju, pra, që jeni të këqij, dini t’u jepni dhurata të mira bijve tuaj, aq Cili nga ju? më tepër Ati juaj qiellor do t’u dhurojë Frymën e Shenjtë atyre që ia kërkojnë”.