Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
KUSH THONË TURMAT SE JAM UNË?
          Lluka 9:18-20

  Pyetja më e
  rëndësishme në jetën
  tënde
KUSH THONË TURMAT SE JAM UNË?
 Disa thonë “Gjoni pagëzori”
 Të tjerë “Elia”ose “një nga
 profetët”
 Sot: Intervisa që ...
KUSH THONË TURMAT SE JAM UNË?
 Pjetri: “Ti je Krishti i
 Perëndisë”.
 Mat 16:16 “Ti je Krishti,
 Biri i Perëndisë të g...
KRISHTI?

 Gjo 1:41 Ky gjeti më të
 parin vëllanë e vet,
 Simonin, dhe i tha: “E
 gjetëm Mesian që
 përkthyer do të t...
TI JE “KRISHTI”
 “Krishti”?
 D.m.th., “Krishti” (fjalë greke nga
 Kristos) do të thotë “Mesia” (fjalë
 hebraike Ma...
KRISHTI (I DËRGUARI)?

 Dy artikuj
 Jezus Krisht? Buda?
 Mohamet? Si mund të
 dimë?
 Përse ta ndjek Jezusin dhe
 jo ...
KRISHTI (I DËRGUARI)?         Charles Russell
                    (Dëshmitarët e Jehovait)?
 Jo...
PROFECI

  Sipas Biblës,“Krishti”
  duhet të përmbushte
  shumë profeci të mëdha.
KONSIDERO VETËM DISA PROFECI
 U lind në Bethlehem, Mik. 5
 Hyri në Jerusalem hipur mbi gomar, Zak. 9

 U shit për 30 si...
PROBABILITETI I PËRMBUSHJES?

 48 profeci
 1/10157

 janë rreth 1080 atome në
 gjithësi
PROFECI?
 Sa profeci të përmbushura
 i përkasin .....?
Me të vërtetë,
 Mohamedit

 Z. Russell-it (Dëshmitarët e
Jezusi...
POR, JO VETËM “KRISHTI (I DËRGUARI)”
 Jezusi gjithashtu është Shpëtimtari,
 Mat 1:21
JO VETËM KRISHTI DHE SHPETIMTAR
 Jezusi gjithashtu është
 Perëndi
 Një e vërtetë që do ta
 ndryshojë jetën tënde!
 Sh...
POR, EDHE
 Jezusi gjithashtu është Zoti
 Fil 2:10-11.
DËSHMIA ME E RËNDËSISHME
 V23-27 Pjetri, Gjoni Jakobi
 bashkë me Jezus.
 V33 por Pjetri nuk dinte
 ç’thoshte.
 I Ati:...
FJALE PROFETIKE
  2Pe 1:19 Ne e kemi edhe më të
  vërtetuar fjalën profetike, të
  cilën bëni mirë ti kushtoni
  k...
KUSH THUA TI SE JAM UNË?
          Lluka 9:18-20

 Jo “Turmat”
 Pyetja më e
 rëndësishme në jetën
 tënde
 "N...
KUSH THUA TI SE JAM UNË?

 “Ai është mbreti, i cili
 drejton mua, dhe të
 shërbimit të cilit unë jap
 nderin tim dhe j...
KËNGË
  Ai është më i mrekullueshëm se mendja
  ime mund të konceptojë.
  Ai është më i mrekullueshëm se zemra
  i...
KUSH THUA TI SE JAM UNË?

  Ti?
VENDIMI YT?
Kush është Jezusi (Luka 9b)
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Kush është Jezusi (Luka 9b)

1,109 views

Published on

Dhe ndodhi që, ndërsa Jezusi po lutej në vetmi, dishepujt ishin bashkë me të. Dhe ai i pyeti duke thënë: “Kush thonë turmat se jam unë?”. Ata duke u përgjgjur thanë: “Disa thonë "Gjon Pagëzori," të tjerë "Elia" dhe të tjerë një nga profetët e lashtë që është ringjallur”. Dhe ai u tha atyre: “Po ju, kush thoni se jam unë?”. Atëherë Pjetri duke u pergjigjur tha: “Krishti i Perëndisë”.

Published in: Spiritual
 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Kush është Jezusi (Luka 9b)

 1. 1. KUSH THONË TURMAT SE JAM UNË? Lluka 9:18-20  Pyetja më e rëndësishme në jetën tënde
 2. 2. KUSH THONË TURMAT SE JAM UNË?  Disa thonë “Gjoni pagëzori”  Të tjerë “Elia”ose “një nga profetët”  Sot: Intervisa që pata me njerëz Lluka 9:18-20
 3. 3. KUSH THONË TURMAT SE JAM UNË?  Pjetri: “Ti je Krishti i Perëndisë”.  Mat 16:16 “Ti je Krishti, Biri i Perëndisë të gjallë”. Lluka 9:18-20
 4. 4. KRISHTI?  Gjo 1:41 Ky gjeti më të parin vëllanë e vet, Simonin, dhe i tha: “E gjetëm Mesian që përkthyer do të thotë: "Krishti"”;  Krishti = Mesia
 5. 5. TI JE “KRISHTI”  “Krishti”?  D.m.th., “Krishti” (fjalë greke nga Kristos) do të thotë “Mesia” (fjalë hebraike Masîah) ose “i dërguari nga Perëndia” (i vajosuri)
 6. 6. KRISHTI (I DËRGUARI)?  Dy artikuj  Jezus Krisht? Buda? Mohamet? Si mund të dimë?  Përse ta ndjek Jezusin dhe jo Krishnen (Hindu), Mohamedin, Konfucin?
 7. 7. KRISHTI (I DËRGUARI)? Charles Russell (Dëshmitarët e Jehovait)? Jozef Smith Jezus Krishti (Mormonët)? Mary Eddy Baker Mohamet? (Christian Science)? Krishna (Hindu)? Ellen G. White Buda? Konfuci? (Kisha adventiste)?
 8. 8. PROFECI  Sipas Biblës,“Krishti” duhet të përmbushte shumë profeci të mëdha.
 9. 9. KONSIDERO VETËM DISA PROFECI  U lind në Bethlehem, Mik. 5  Hyri në Jerusalem hipur mbi gomar, Zak. 9  U shit për 30 sikla argjendi, Zach 11  Metoda e ekzekutimit, Psa 22  U lind nga një virgjëreshë, Isa. 7  Bëri shumë mrekulli, Isa. 35  Koha e vdekjes, Dan. 9.  Ringjallja, Psa. 16.  Sa të mundshme janë këto?
 10. 10. PROBABILITETI I PËRMBUSHJES?  48 profeci  1/10157  janë rreth 1080 atome në gjithësi
 11. 11. PROFECI?  Sa profeci të përmbushura i përkasin .....? Me të vërtetë,  Mohamedit  Z. Russell-it (Dëshmitarët e Jezusi është Jehovait)  Joseph Smith-it Krishti (Mormonët)  Buda-s. (I dërguari)!
 12. 12. POR, JO VETËM “KRISHTI (I DËRGUARI)”  Jezusi gjithashtu është Shpëtimtari,  Mat 1:21
 13. 13. JO VETËM KRISHTI DHE SHPETIMTAR  Jezusi gjithashtu është Perëndi  Një e vërtetë që do ta ndryshojë jetën tënde!  Shumë e mohojnë, por Njerëzit kërkojnë sekret e Jezusi vetë ka deklaruar dollarit  Gjo 10:30-33, Titi 2:13  Kjo është domethënia e “Biri i Perëndisë “
 14. 14. POR, EDHE  Jezusi gjithashtu është Zoti  Fil 2:10-11.
 15. 15. DËSHMIA ME E RËNDËSISHME  V23-27 Pjetri, Gjoni Jakobi bashkë me Jezus.  V33 por Pjetri nuk dinte ç’thoshte.  I Ati: “Ky është Biri im i dashur; dëgjojeni”.  2 Pje 1:16-21 Pjetri është më i qartë tani (dëshmitar okular dhe fjalë profetike)
 16. 16. FJALE PROFETIKE  2Pe 1:19 Ne e kemi edhe më të vërtetuar fjalën profetike, të cilën bëni mirë ti kushtoni kujdes, si një kandil që ndriçon në një vend të errët, derisa të zbardhë dita dhe ylli i dritës të lindë në zemrat tuaja,  Pra, kush është Jezusi?  Kemi fjalën profetike, dëshminë Jezusi u ringjall dhe do e Pjetrit, dëshminë e Të Atit. të kthehet së shpejti
 17. 17. KUSH THUA TI SE JAM UNË? Lluka 9:18-20  Jo “Turmat”  Pyetja më e rëndësishme në jetën tënde  "Një mbret, një Shpëtimtar, por mbi të gjitha, ai është miku im më të mirë. "
 18. 18. KUSH THUA TI SE JAM UNË?  “Ai është mbreti, i cili drejton mua, dhe të shërbimit të cilit unë jap nderin tim dhe jetën time”  “Unë kam nevojë për Jezusin, sepse pa atë unë jam i humbur. Jezus, të falënderoj që ti më do.”
 19. 19. KËNGË  Ai është më i mrekullueshëm se mendja ime mund të konceptojë.  Ai është më i mrekullueshëm se zemra ime mund të besojë.  Ai shkon përtej shpresat dhe ëndrrat e mia më të lartë.  Ai është çdo gjë për të cilën shpirti im ka kërkuar ndonjëherë.  Ai është çdo gjë që Ai ka premtuar dhe shumë më tepër.  Ai është më shumë se i mrekullueshëm.  Kjo është çfarë Jezusi është për mua.
 20. 20. KUSH THUA TI SE JAM UNË?  Ti?
 21. 21. VENDIMI YT?

×