Presentatie Rollecate

837 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
837
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentatie Rollecate

 1. 1. Een dynamische group specialisten aluminium staal kunststof glas
 2. 2. Rollecate Group, uw onafhankelijke partner in de gevel- branche. Een basis die al in 1954 in Staphorst werd gelegd en waar vandaag de dag nog steeds inhoud aan wordt gegeven.Begonnen als producent van stalen ramen, heeft de Rollecate Group zich ontwikkeld tot een modern,efficiënt en multidisciplinair bedrijf bestaande uit diverse divisies en vestigingen in zowel binnen- alsbuitenland.Elke divisie binnen de Rollecate Group heeft haar eigen concentratiegebied. Kunststof, aluminium,staal en glas. Een constructie die elke divisie in staat stelt de klant optimaal te bedienen. Door dit multi-disciplinaire karakter heeft de Rollecate Group haar positie op de markt aanzienlijk kunnen versterkenen is daardoor uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de gevelbouwmarkt. De gezamenlijkeomzet bedraagt tegenwoordig al meer dan 120 miljoen euro per jaar.Rollecate is door de uitbreiding met haar zustermaatschappijen in de loop der jaren ‘ouder gegroeid’.Zo bestaat het onderdeel Gorter al sinds 1936 en Eland-Brandt sinds 1878. Mohrmann is zelfs aloperationeel sinds 1856. Ook Kumij, dat sinds 1955 is gespecialiseerd in kunststof producten, kanbogen op vele jaren ervaring. Mede dankzij deze zusterondernemingen is Rollecate uitgegroeid toteen dynamische en veelzijdige Group die beschikt over ruime kennis, ervaring en vakmanschap in allefacetten van gevelbouw.
 3. 3. Een unieke eninnovatieve group Rollecate Staphorst Rollecate Noord Rollecate Zuid Kumij Nelissen Alurage Almelo Alurage Dublin Gorter Mohrmann Eland-Brandt Flexglass Gevelbeheer RTOC Rollecate Kft
 4. 4. Het aanbod van de Rollecate Group is uniek op de Nederlandse markt. De aluminium-, staal-, kunststof- en glasdivisies bieden met hun brede kennis en ruime ervaring oplossingen voor hoog- en laagbouw, woning- en utiliteitsbouw op het gebied van nieuwbouw en ren- ovatie.Naast de toepassing van eigen systemen verwerkt de Rollecate Group ook alle systemen van diversevooraanstaande producenten. Door deze unieke combinatie is de Rollecate Group als gevelpartner demeest neutrale adviseur, onafhankelijk van gevelsystemen of materialen wordt voor u de optimalegevelinvulling bepaald.Een technisch perfect product dat aan alle geldende keurmerken en kwaliteitscertificaten voldoet,is niets meer dan een vanzelfsprekendheid. Om continu die hoge kwaliteit te kunnen bieden, zorgtde Rollecate Group ervoor dat alle divisies dagelijks een proces van innovaties en investeringen door-lopen, in combinatie met kwaliteitscontroles.Investeringen in kwaliteit door middel van een modern machinepark en uitgebreide testfaciliteiten,ook op locatie. Innovaties op het gebied van actieve klimaatgevels en elementenbouw en actievedeelname in de technische commissies van de brancheorganisaties VMRG en VKG. Een proces dat hetmogelijk maakt om volgens de nieuwste standaarden te werken en te leveren, en waaruit blijkt dat deRollecate Group nog steeds voorop loopt.
 5. 5. Inspiratie wordt toepasbaarAluminium
 6. 6. Aluminium, een ware inspiratiebron voor de architect! Schoon, licht, flexibel, maar ook ruim toepasbaar. Eigenschappen die aluminium zijn unieke karakter geven.Grondige kennis van toepassings- en constructiemogelijkheden is de sleutel tot een doeltreffendgebruik van aluminium. Kennis die in de verschillende divisies binnen de Rollecate Group ruimschootsaanwezig is. Een veelzijdig toe te passen materiaal als aluminium, dat niet alleen voldoet aan degeldende normen maar ook voorziet in de wensen van vandaag de dag, vraagt om een specialist dieweet waar hij zich mee bezighoudt.Zo streeft de Rollecate Group na, om met haar eigen ontwerp- en ontwikkelingsafdeling vanuit goedemarktkennis steeds nieuwe aluminium maatconstructies te ontwikkelen en uit te voeren. Zowel in deeigen aluminium profielsystemen als in andere, bestaande systemen.Ook de jarenlange ervaring op het gebied van aluminium zorgt ervoor dat de Rollecate Group in elkegewenste situatie de klant van gedegen advies kan voorzien. Het zoeken naar een optimale toepassingen realisatie van ideeën is en blijft het uitgangspunt. De Rollecate Group heeft in de loop der jaren keer Aluminiumop keer bewezen een volwaardige partner te zijn in de aluminium gevelindustrie.
 7. 7. Klassiek én modern productStaal
 8. 8. Staal is weer helemaal terug van weggeweest. Een toepassing geschikt voor zowel klassieke als moderne gevelbouw, waarbij dit gezichtsbepalende materiaal dé uitdaging biedt voor de architect.Staal wordt al sinds de jaren twintig en dertig veelvuldig toegepast in diverse gevelconstructies. Mededoor de stabiele en degelijke eigenschappen die dit materiaal biedt, kan staal nog steeds goed wordentoegepast in zowel oudere, klassieke renovatieprojecten als nieuwe, moderne gevelconstructies. Eentoepassing die technisch veel kennis en kunde vereist. Gebieden waarop de specialisten van de Rol-lecate Group van oudsher al koploper zijn.Bovendien kan er meer met staal. Door de uitbreiding met Nelissen Metaal, naast Gorter, is de RollecateGroup nu ook in staat staalspecials te produceren in zowel plaatstaal als profielstaal. Daarnaast beschiktde productielocatie Tengelic (Hongarije), ook onderdeel van de Rollecate Group en Europa’s grootstestaalverwerker in geveltoepassingen, over één van de meest moderne oppervlaktebehandelings-installaties welke ruimschoots voldoet aan de Europese kwaliteits- en milieueisen.De vakmensen van de Rollecate Group houden in ontwerp, ontwikkeling en uitvoering altijd rekening Staalmet hedendaagse, moderne kwaliteitseisen. De statische waarde en brandwerendheid van het materiaalzorgen er namelijk voor dat toepassingen in staal aan veel veiligheidseisen zullen voldoen. Door eenambachtelijke benadering en gedegen vakmanschap kan de Rollecate Group in zowel het fabricage-als het montagetraject de opdrachtgever altijd van deskundig advies voorzien en daardoor optimalekwaliteit garanderen.
 9. 9. Kunstzinnige blik op gevelelementenKunststof
 10. 10. Rollecate ontwikkelt en produceert al sinds 1968 kunst- stof gevelelementen en Kumij heeft zich, sinds haar oprichting in 1955, vanaf 1980 volledig gespecialiseerd in geveltoepassingen van kunststof. De Rollecate Group kan dus bouwen op een rijke traditie kunststoftraditie.De Rollecate Group is marktleider op het gebied van kunststof. Door de aanvulling van Kumij op deeigen historie beschikt ze over een hoogwaardig kunststof pakket voor de zakelijke en particuliereafnemer in zowel woning- als utiliteitsbouw. De projectorganisatie concentreert zich op de projectmarkt,de regionale kantoren bedienen het overige deel van de zakelijke markt en via het Frame dealernetwerkwordt de particuliere markt bediend. Het dienstenpakket bestaat uit meer dan alleen kozijnproductieen montage. Reeds in ontwerpfase van een project staan wij de klant terzijde bij de planontwikkeling,detaillering en budgettering. Bij renovatieprojecten bieden wij extra ondersteuning op het gebied vanmaatvoering en bewonersvoorlichting. Een project wordt altijd ondergebracht bij een eigen project-team en vormt daarmee gedurende het hele project een vast aanspreekpunt.De eigen R&D afdeling zorgt ervoor dat de Rollecate Group blijft innoveren en niet alleen op het en nietallen op het gebied van productverbetering, maar ook bij het ontwikkelen van custom-made oplossin-gen voor de montage van de kozijnen. Een van de laatste ontwikkelingen hiervoor is een aluminium Kunststofstelframe voor de systeembouwwwoningen.De Rollecate Group verwerkt profielen uit de K-Vision serie. Deze profiellijn werd in 2005 geïntroduceerden voldoet aan de hoogste eisen van duurzaamheid, sterkte, isolatie en veiligheid. De K-Visionlijn isopgebouwd in diverse profielseries: Trend, Cube, Step, Classic en City. De grote variatie in profileringen kleur maakt het mogelijk efficiency te combineren met esthetica.
 11. 11. Oneindig in schuiftechniekSchuiven
 12. 12. Eland-Brandt bestaat sinds 1878 en is doorgegroeid tot dé schuifpuifabrikant van Nederland. Als grondlegger van de meeste schuifraam- en deursystemen loopt Eland- Brandt voorop met ontwikkelingen zowel vandaag als in de toekomst. Innovatief in ontwerp en technisch zeer hoogwaardig, vormen de producten van Eland-Brandt een verantwoorde en duurzame investering.Eland-Brandt zet zich volledig in om goed genormeerde producten in de markt te kunnen zetten en voertal sinds jaren haar eigen ontwikkeling om haar positie als belangrijkste leverancier in schuiftechniek tebehouden, wat onder andere de moderne systemen Eland-Brandt Maestro- en MaestriBriljant heeftopgeleverd. Een goed voorbeeld waarmee Eland-Brandt laat zien dat het niet alleen inspeelt op dewensen vanuit de markt maar ook dat haar producten voldoen aan de hedendaagse kwaliteitseisen en-normen.Volledige architectonische vrijheid bij toepassing van een nieuw ontwerp. Slanke belijningen van deproducten. Modulaire toepasbaarheid in de opbouw. Het streven om altijd te voldoen aan de nieuwstenormen en hoge isolatiewaarden die binnen deze branche gesteld en geëist worden. Aspecten die deproducten van Eland-Brandt zo uniek maken.Inbraak- en geluidswerend. Getoetst aan de geldende EPC-norm, lichte en doelmatige bediening van de Schuivendiverse systemen. Maximale wind- en waterdichtheidgarantie. Eventueel uitgevoerd in twee kleuren.Voldoet aan de geldende ventilatie-eisen. Uitgevoerd met zware, solide rvs-beslagdelen. Standaardverborgen waterafvoer. Al deze normen en eisen maken dat de één-, twee- en zelfs drierail-schui-fraam- en -deursystemen van Eland-Brandt optimaal voorzien in de behoeften van zowel architect alsaannemer, waarbij gebruiksvriendelijkheid uiteraard voorop staat.
 13. 13. Glas in elke vormGlas
 14. 14. Glas is stabiel, transparant, geeft licht en ruimte. Unieke eigenschappen die glas ongekende toepassingsmogelijk- heden geven. Hardglas, gebogen glas, gevelbeglazing, interieurbouw; glas in elke vorm.Glas is het materiaal dat in de toepassing ongekende mogelijkheden voor de architect, interieurontwerper,binnenhuisarchitect en andere vormgevers kan bieden. Glas is inspirerend en geeft als natuurlijk productsfeer en exclusiviteit aan een interieur of gebouw. Een belangrijke reden waarom in steeds meerproducties voor de toepassing glas gekozen wordt. Het is een uniek en flexibel materiaal dat op veelgevarieerde manieren kan worden uitgevoerd en toegepast. Bovendien biedt de keuze voor glas naastdiverse productiemogelijkheden ook veel verschillende glasbewerkingen. Buigen, snijden, slijpen, polijsten,boren, lakken en andere toepassingen maken glas tot een bijzonder en onderscheidend product.Flexglass in Meppel is een dynamisch glasbedrijf met een ruime ervaring op het gebied van glas-producten dat sinds 2000 actief is op het gebied van diverse soorten glasspecials. Flexglass is in hetbezit van een eigen productiehal met een ultramodern machinepark waar onder andere de productievan hardglazen deuren, ramen, puien, gevelbeglazing, gebogen glas, diverse soorten vitrines, trap- enbalkonafsluitingen, wanden, spiegelglasproducties en veel meer plaatsvindt.vakbekwaam en in goed overleg met de opdrachtgever. Het Flexglass productieteam waarborgt GlasNaast de productie verzorgt Flexglass ook de montage van glasconstructies. Dat gebeurt snel,vakmanschap. Een professioneel team van medewerkers zorgt er dagelijks voor dat er adequaat,flexibel en snel geageerd kan worden op vragen en ontwikkelingen vanuit de markt.
 15. 15. Projectrealisatie wereldwijdExport
 16. 16. Parallel aan de explosieve groei op de Nederlandse markt heeft de Rollecate Group zich ook in toenemende mate gericht op de exportmarkt. Van het koude Siberië tot het tropische Suriname.Als een van de grootste spelers op de Nederlandse gevelbouwmarkt begeeft de Rollecate Groupzich ook op de internationale markt. Suriname, Curaçao, Rusland, Hongarije, Duitsland en Ierlandzijn voorbeelden van landen waar de Rollecate Group als gevelbouwer reeds haar projecten heeftgerealiseerd.Onder de naam Alurage heeft de Rollecate Group zich structureel gevestigd op de Ierse markt alsprofessionele exportorganisatie. En ook in Ghana en Gibraltar zijn door Alurage een aantal zeeraansprekende projecten gerealiseerd.Onze toepassingen van aluminium, kunststof, staal en glas vinden hun afzet in diverse landen enwerelddelen en tonen daarmee eens te meer aan dat onze producten aan de meest uiteenlopendewensen en eisen tegemoet komen en ook in sterk wisselende omstandigheden volledig tot hun rechtkomen. Export
 17. 17. ProjectmanagementAdvies
 18. 18. Advisering in diverse stadia en extra aandacht voor ontwikkeling, veiligheid, logistiek, aanlevering en montage maakt een efficiënte realisatie mogelijk.Door de ruime deskundigheid op het gebied van alle gebruikte materialen en systemen binnende gevelbouw kan de Rollecate Group het perfecte advies geven voor elke gevelinvulling. Voor eenmerkproduct, maar ook voor een maatwerkoplossing. De Rollecate Group adviseert vanaf ontwerp totaan uitvoering. Bij zowel grote als kleine projectmatige opdrachten.De Rollecate Group geeft maximale zekerheid en staat ervoor preventief te adviseren voor elke gevel-toepassing. Advies op maat vertaalt zich in persoonlijke en betrokken begeleiding door vakbekwameprojectleiders in ontwikkeling, materiaalkeuze, akoestiek, bouwfysica, veiligheid, brandwerendheid enbestek. Daarnaast biedt de Rollecate Group de mogelijkheid om gebruik te maken van diverse op maatgemaakte onderhoudscontracten. Engineering, productie, montage, maar ook onderhoud en nazorgworden geheel in eigen beheer uitgevoerd. Daarom is Rollecate Group de juiste partner in het helegevelbouwproces. AdviesNa de oplevering verdwijnt de Rollecate Group niet uit beeld. Een geheel eigen serviceorganisatiebinnen de Rollecate Group, Gevelbeheer Nederland, is specialist op het gebied van service en reparatie,kwaliteit, advies en onderhoud.
 19. 19. Service, advies en onderhoudExploitatie
 20. 20. Ondersteuning en advies na realisatie met een individuele en persoonlijke begeleiding door vak- kundig opgeleide vakmensen. De basis voor een juiste exploitatie van de gevel. De Rollecate Group levert het complete pakket voor elke gevelconstructie.Een compleet traject dat wordt afgesloten met een goede aftersales begeleiding op basis van deskundigadvies. Gevelbeheer Nederland is dé aftersales partner in service, advies en onderhoud, opereert opbasis van ruime kennis en jarenlange ervaring in gevels, geveldelen en –systemen in zowel de utiliteits-als de woningbouw. Hang- en sluitwerk onderhouden, smeren en gangbaar maken van draaiendedelen, kitvoegen aanbrengen of vervangen, het vervangen van beglazing of kunststof lassen van degeveldelen.Ook preventief onderhoud aan gevelonderdelen is een tak waarmee Gevelbeheer Nederland optechnisch en economisch verantwoorde wijze onroerend goed optimaal onderhoudt. Door middel vanconditiemetingen en inspecties, uitgevoerd aan de hand van voorschriften opgesteld en vastgelegddoor de VMRG/VKG, kan Gevelbeheer Nederland op basis van de geldende garantievoorwaardenperiodiek onderhoud plegen en daarbij gedegen adviezen formuleren en uitvoeren. ExploitatieZo kan een speciaal ingerichte afdeling, die volledig staat voor dienstverlening aan gebouwbeheer-ders, gebouweigenaren en aannemers, in verschillende stadia – voor, tijdens en na de bouw – deopdrachtgever van dienst zijn met deskundige adviezen, beproevingen en inspecties. De adviezenkunnen betrekking hebben op de detaillering, afdichting, oppervlaktebehandeling en beglazing vande gevelelementen. Tijdens en na de bouw hebben de adviezen in de meeste gevallen betrekking opbeproevingen, zoals wind- en waterdichtheid, advies bij klachten en herstel van schade.
 21. 21. Meten is wetenLaboratorium
 22. 22. Ultramoderne (mobiele) testfaciliteiten voor elke gevelconstructie geven een antwoord op specifieke gevelvraagstukken die verder gaan dan de standaard- oplossingen.De Rollecate Group beschikt over verschillende divisies die over de totale breedte van de gevel-constructiebranche de opdrachtgever een optimaal product kunnen leveren. Van ontwerp tot aanuitvoering, van implementatie tot aan realisatie.Zo beschikt de Rollecate Group, naast productie en aftersales, ook over diverse vaste en mobiele test-faciliteiten die het leveren van maatwerk mogelijk maken. Doorbuigingsproeven, sterkteproeven,water- en luchtdichtheidsproeven volgens de VMRG-kwaliteitseisen geven meer inzicht in hetfunctioneren en het gebruik van de diverse materialen en toepassingen. Het testlabaratorium vande Rollecate Group is uniek vanwege de van maximale afmetingen en drukken waarop getest kanworden.Rollecate Group stelt haar geavanceerde testlocaties ook graag ter beschikking aan derden, in de hoopom samen met andere organisaties tot nog betere producten te kunnen komen. Bovendien geven de Laboratoriumspecifieke en goed doordachte testfaciliteiten een goed beeld van de mate waarin Rollecate Group ookwat betreft research en development toonaangevend is op alle terreinen van de gevelbouwmarkt.
 23. 23. Een milieubewuste klimaatbeheersingKlimaat
 24. 24. Milieubewust ondernemen speelt bij de realisatie van gevels een belangrijke rol. De producten van de Rollecate Group kunnen goed gerecycled worden en zijn daarmee een uitstekend exponent van het cradle- to-cradle principe.De fossiele brandstoffen die onze planeet ons biedt zijn geen onuitputtelijke bronnen. De RollecateGroup is zich daarvan bewust en wij bieden dan ook oplossingen om het gebruik hiervan terug tedringen en zo de CO2 uitstoot van zowel het bouwen zelf als van het gebouw te reduceren.Zowel huidige als toekomstige Energie Prestatie Normeringen vormen het uitgangspunt bij onzesystemen en bieden u daarmee de mogelijkheid om een milieubewuste keuze te realiseren. Tevensnemen we via onze brancheorganisaties deel aan MRPI afspraken (Milieu Relevante ProductInformatie).Voor een optimale benutting van natuurlijke energiebronnen biedt de Rollecate Group ook oplossingenop gebied van domotica, wat eventueel gecombineerd kan worden met klimaatgevels en technischeinstallaties met een verantwoorde materiaalkeuze. Klimaat
 25. 25. Rollecate Staphorst B.V. Rollecate Holwerd Rollecate GorinchemH.G. Zwerusstraat 3, Grândyk 1-3, Stephensonweg 8,7951 CZ Staphorst 9151 AE Holwerd 4207 HB GorinchemPostbus 3, Postbus 1, Postbus 776,7950 AA Staphorst 9150 AA Holwerd 4200 AT Gorinchem(T) +31 (522) 467000 (T) +31 (519) 244244 (T) +31 (183) 699798(F) +31 (522) 467333 (F) +31 (519) 562228 (F) +31 (183) 699792(E) mail@rollecate.nl (E) mail@rollecate.nl (E) mail@rollecate.nl(W) www.rollecate.nl (W) www.rollecate.nl (W) www.rollecate.nlKumij B.V. Nelissen Metaal B.V. Flexglass B.V.Gotenburgweg 21, Ledeboerstraat 1, 5048 AC Tilburg Pieter Mastebroekweg 17,9723 TK Groningen Postbus 5081, 5004 EB Tilburg 7942 JZ MeppelPostbus 709, 9700 AS Groningen (T) +31 (13) 4672910 (T) +31 (522) 242856(T) +31 (50) 8532000 (F) +31 (13) 4683903 (F) +31 (522) 242857(F) +31 (50) 5426444 (E) info@nelissenmetaal.nl (E) mail@flexglass.nl(E) alg@kumij.nl (W) www.nelissenmetaal.nl (W) www.flexglass.nl(W) www.kumij.nl B. Mohrmann en Co B.V. GevelbeheerAlurage Almelo Vestaweg 1, 8938 AV Leeuwarden Hoofdkantoor B.V.Bedrijvenpark Twente 75, Postbus 862, 8901 BR Leeuwarden R.D. Bügelstraat 2,7602 KD Almelo (T) +31 (58) 2886565 7951 DA StaphorstPostbus 502, 7600 AM Almelo (F) +31 (58) 2886388 Postbus 395, 7940 AJ Meppel(T) +31 (546) 549090 (E) info@mohrmann.nl (T) +31 522 238888(F) +31 (546) 549099 (W) www.mohrmann.nl (F) +31 522 238889(E) mail@alurage.nl (E) service@gevelbeheer-nederland.nl(W) www.alurage.nl Eland-Brandt Ramen en Deuren (W) www.gevelbeheer-nederland.nl Bruynvisweg 4, 1531 AZ WormerGorter Ramen en Deuren Postbus 24, 1530 AA Wormer GevelbeheerBruynvisweg 4, 1531 AZ Wormer (T) +31 (20) 4350303 Vestiging OostPostbus 24, 1530 AA Wormer (F) +31 (20) 4350300 Bedrijvenpark Twente 75, 7602 KD Almelo(T) +31 (75) 6470810 (E) info@elandbrandt.nl Postbus 497, 7600 AL Almelo(F) +31 (75) 6470811 (W) www.elandbrandt.nl(E) info@gorterbv.nl Gevelbeheer(W) www.gorterbv.nl Rollecate Kft Vestiging West H-7054 Tengelic Bruynvisweg 4, Kossuth Layos u.131 1531 AZ Wormer HUNGARY Postbus 24, 1530 AA Wormer (T) +36 (74) 532700 (F) +36 (74) 532700

×