Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Palau De La Musica

2,503 views

Published on

 • Be the first to comment

Palau De La Musica

 1. 1. 1908 2008 100 anys ( va automàtic )
 2. 2. Palau de la Música Catalana
 3. 3.   Inaugurat el 9 de febrer de 1908, el Palau de la Música Catalana és una de les sales de concerts més singulars del món.  
 4. 4.   El Palau de la Música Catalana va ser construït fa cent anys en sintonia amb les aspiracions col•lectives d’un poble i com a conseqüència de les idees més avançades que dominaven la societat de l’època. Aquest monument arquitectònic únic, projectat pel genial arquitecte Lluís Domènech i Montaner per encàrrec de l’Orfeó Català, va néixer amb aquella genètica oberta i avantguardista que és la clau de la seva trajectòria cultural, de la seva singular connexió amb els ciutadans i del seu reconeixement universal.
 5. 5.   Fundació de l'Orfeó Català: L’any 1891, als seus vint i quatre anys, funda conjuntament amb Amadeu Vives , l'Orfeó Català, al que va dedicar la seva vida i va elevar fins al màxim nivell com a intèrpret i com a institució, estrenant i interpretant una enorme quantitat d’obres musicals de tota mena.   Lluís Millet Amadeu Vives Lluís Millet
 6. 6. Columnes construïdes en l’any 1905 - 08 per l’Arquitecte Lluís Domènec i Montaner .
 7. 7.         Auca del Palau de la Música Catalana                         1. Tothom diu que és el Palau el més bell racó de pau.   2. On la musica és la diva que ens corprèn i que ens captiva.   3. Fou l'Orfeó Català, qui per seu l'encarregà.                                         4. Industrials dels telers hi posaren els calés.   5. Son arquitecte va ser Domènech i Montaner.   6. Aquest magnífic casal és vistós i original.  
 8. 8.                         7. A l'angle de la façana hi ha sant Jordi i una nana:   8. La cançó, que bella i noble, neix de l'esperit del poble.   9. És l'obra cabdal d'en Blay, més harmònica que mai.  
 9. 9.                             10. A dins tot és fantasia i sublim imatgeria.   11. Sota un salze, Anselm Clavé fa cara d'estar-hi bé.   12. Les valquíries i Beethoven la mirada a tots ens roben.  
 10. 10.     13. Al sostre, la claraboia rellueix com una joia. 14. La senyera a l'escenari gairebé és com un sagrari, 15. ... que les muses per ampit acompanyen dia i nit. 16. Els escultors d'aquest cau van ser en Gargallo i l’Arnau. 17. Per fi, l'any 1908 va començar a donar fruit. 18. Els dos primers directors, són dos músics dels millors:
 11. 11. 19. El Mestre Lluís Millet, que dirigia a peu dret, 20. … i Amadeu Vives i Roig, que té obres que fan goig 21. Molts artistes eminents hi han actuat contents. 22. Amb programa, sempre nou, s’omple el Palau com un ou. 23. Aquest lloc amb tant d'encís, és l'emblema del país. 24. Un país que en la cultura res l'espanta ni l'atura. Salvador, ha dedicat aquest PowerPoint en el cent anys del Palau

×