Niko NV - Mysterious the art of disappearing

591 views

Published on

Published in: Design
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
591
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Niko NV - Mysterious the art of disappearing

 1. 1. Niko Mysterious The art of disappearing
 2. 2. Niko Mysterious verpersoonlijkt een totaal nieuw concept binnen het schakelmateriaal van Niko. Bij deze reeks wordt de schakelaar vlak met de wand gemonteerd. Niko gaat vandaag zelfs nog een stap verder. Met Niko Mysterious bedien je de verlichting niet enkel met een druk op de knop, maar ook door een eenvoudige wuifbeweging. Zo wordt aanraken overbodig.
 3. 3. De onzichtbare schakelaar Niko Mysterious is de eerste onzichtbare schakelaar die naadloos ingewerkt kan worden. Hij doet een nieuw tijdperk aanbreken. Noch de (interieur)architect, noch de bouwheer moet zich afvragen of de schakelaars wel perfect bij het interieur passen. Na de montage is enkel een discrete ronde rand zichtbaar. In het duister licht deze rand op met een zachte warm witte gloed, afkomstig van een ledlampje achter de toets van de schakelaar. De wuifbediening activeert de verlichting door een wuifgebaar van op afstand. Binnen de 50cm afstand licht de rand rond de schakelaar op, door te wuiven binnen de 10cm afstand wordt de schakelaar geactiveerd. De Niko Mysterious wuifbediening maakt het leven gemakkelijker. Kom je thuis met de handen vol boodschappen of dossiers? Dan hoef je ze niet meer neer te zetten om de verlichting te bedienen. De drukknop activeert tot 4 lichtkringen door een druk op de knop bovenaan, onderaan, links of rechts op de toets. Niko Mysterious is verkrijgbaar als drukknop en wuifbediening. Maar ook als stopcontact, oriëntatieverlichting en als aansluitpunt voor tv, internet en telefoon.
 4. 4. Inspiratie Comfort en trendy materialen worden alsmaar belangrijker in onze leefomgeving. Niko speelt hier op in door producten aan te bieden die comfortabel kunnen geïnstalleerd en gebruikt worden. Met nodige aandacht voor een strak design en een stijlvolle afwerking. Niko Mysterious wordt vlak met de wand gemonteerd. Deze reeks nodigt uit om creatief te zijn. Als een kameleon neemt het schakelmateriaal de kleur van de muur aan. Je kunt deze schakelaar overschilderen, behangen, maar ook inbouwen in een keukenblad van hout of marmer. Bedien met de onzichtbare Niko Mysterious drukknop de verlichting in bijvoorbeeld een barmeubel. www.nikomysterious.eu
 5. 5. TIP! Ook stopcontacten in Niko Mysterious integreren zich naadloos in de wand.
 6. 6. Reddot award Innovatie wordt beloond Uitzonderlijk en innovatief design. Zo omschrijft de ‘red dot’ jury Niko Mysterious, Niko’s nieuwste reeks schakelmateriaal. Hiermee sleepte Niko in 2009 één van de wereldwijd meest vermaarde design awards in de wacht. Deze prijs wordt enkel toegekend aan bijzonder creatieve, innovatieve en hoogkwalitatieve producten. Niko‘s ‘out-of-the-box’ denken wordt hiermee internationaal gewaardeerd.
 7. 7. Deze reeks nodigt uit om creatief te zijn. Als een kameleon neemt het schakelmateriaal de kleur van de muur aan.
 8. 8. Installatie in metselwerk Gebruik hiervoor een standaard boor met een diameter van 92mm. De blauwe isolatiedoos wordt bedekt door een pleistermal in karton. Na het bepleisteren wordt dit karton verwijderd om de bevestigingsring te installeren. Nu kunnen de oranje inbouwdoos en het mechanisme geplaatst worden. Afwerking naar keuze.
 9. 9. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
 10. 10. Installatie in gipskarton Gebruik hiervoor een klokboor met dubbel zaagblad (verkrijgbaar bij Niko). De bevestigingsring wordt met een 2 componenten chemisch anker (op basis van polyester) vastgezet. Bij het afwerken met fijn pleisterwerk zorgt een beschermingskarton dat de ring vrij blijft van pleisterresten. Na het installeren van de oranje inbouwdoos kan gestart worden met de afwerking.
 11. 11. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
 12. 12. Installatie in MDF Hiervoor neem je het beste contact op met een professionele schrijnwerker. Hij verzekert je van een perfecte afwerking van de uitsnede in MDF.
 13. 13. Niko is marktleider in België en produceert vanuit zijn hoofdkantoor in Sint-Niklaas oplossingen voor schakelmateriaal, toegangscontrole, lichtsturing en huisautomatisering. Niko zet volop in op doordacht design, kwalitatief hoogstaande producten en een milieuvriendelijk productieproces, en investeert hiervoor sterk in onderzoek en ontwikkeling. Binnen zijn designfilosofie streeft Niko ernaar voortdurend innovatieve, esthetisch aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke producten op de markt te brengen. Niko is een bedrijf in volle groei, stelt 800 medewerkers tewerk en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 120 miljoen euro. Momenteel heeft Niko vestigingen verspreid over heel Europa: België, Frankrijk, Nederland, Slowakije, Denemarken, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Niko nv Industriepark West 40 BE-9100 Sint-Niklaas sales@niko.be tel. +32 3 778 90 00 fax +32 3 777 71 20 www.niko.be www.nikomysterious.eu Niko Nederland Stephensonweg 6b NL-4207 HB Gorinchem Postbus 260 NL-4200 AG Gorinchem sales@niko.be tel. +31 183 64 06 60 fax +31 183 64 06 80 www.niko.nl www.nikomysterious.eu PF-087-91/2011 Meer informatie nodig? Hiervoor kunt u steeds bij Niko terecht.

×