Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Client
Guy’s & St Thomas’
NHS Foundation Trust
Architecture
RSHP and
Stantec
Contractor
Laing O’Rourke
Structural / servic...
the urban challenge
New Cancer Centre at Guy’s
the emotional challenge
New Cancer Centre at Guy’s
humanising the experience
New Cancer Centre at Guy’s
Images by Rogers Stirk Harbour + Partners
‘the village’ concept
The ‘Care Villages’ vision - New Cancer Centre at Guy’s
Stantec with RSHP, Laing O’Rourke, Arup
‘the villages’
artwork selection in progress
‘art of care + science of treatment’ concept
blurring the boundaries
‘art of care + science of treatment’ concept
building threshold - Welcome Village - New Cancer Centre at Guy’s
Images by R...
‘art of care + science of treatment’ concept
outpatient clinics – New Cancer Centre at Guy’s
Interaction & transparency
sc...
‘art of care + science of treatment’ concept
Radiotherapy Village - New Cancer Centre at Guy’s
Level 4
Level 3
Level 2
Images of garden by Rogers Stirk Harbour + Partners
‘art of care + science of treatment’ concept
Healing gardens in the ai...
‘the patient voice’
patient interaction in New Cancer Centre at Guy’s
Interaction & transparency
science of treatment
art of care
MDT hub
‘the patient voice’
patient interaction in New Cancer ...
artwork selection in progress
‘the patient voice’
patient interaction in New Cancer Centre at Guy’s
• All consult exams
designed with views to
outside
• Generous spaces for
family members
• Distinct zones for
consult and e...
‘the patient voice’
The consult / exam vision - New Cancer Centre at Guy’s
‘the patient voice’
AfH Design Awards Winner 2015 Best Idea Award - New Cancer Centre at Guy’s Hospital – Stantec with Rogers Stirk Harbour + ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

AfH Design Awards Winner 2015 Best Idea Award - New Cancer Centre at Guy’s Hospital – Stantec with Rogers Stirk Harbour + Partners, Laing O’Rourke and Arup

2,098 views

Published on

Winner of Best Idea Award category. New Cancer Centre at Guy’s Hospital – Stantec with Rogers Stirk Harbour + Partners, Laing O’Rourke and Arup.

Published in: Healthcare
  • Be the first to comment

AfH Design Awards Winner 2015 Best Idea Award - New Cancer Centre at Guy’s Hospital – Stantec with Rogers Stirk Harbour + Partners, Laing O’Rourke and Arup

  1. 1. Client Guy’s & St Thomas’ NHS Foundation Trust Architecture RSHP and Stantec Contractor Laing O’Rourke Structural / services Arup an intriguing concept ? New Cancer Centre at Guy’s Hospital Healthcare Estates 2015 Catherine Zeliotis, Stantec
  2. 2. the urban challenge New Cancer Centre at Guy’s
  3. 3. the emotional challenge New Cancer Centre at Guy’s
  4. 4. humanising the experience New Cancer Centre at Guy’s Images by Rogers Stirk Harbour + Partners
  5. 5. ‘the village’ concept The ‘Care Villages’ vision - New Cancer Centre at Guy’s Stantec with RSHP, Laing O’Rourke, Arup
  6. 6. ‘the villages’ artwork selection in progress
  7. 7. ‘art of care + science of treatment’ concept blurring the boundaries
  8. 8. ‘art of care + science of treatment’ concept building threshold - Welcome Village - New Cancer Centre at Guy’s Images by Rogers Stirk Harbour + Partners
  9. 9. ‘art of care + science of treatment’ concept outpatient clinics – New Cancer Centre at Guy’s Interaction & transparency science of treatment art of care MDT hub
  10. 10. ‘art of care + science of treatment’ concept Radiotherapy Village - New Cancer Centre at Guy’s Level 4 Level 3 Level 2
  11. 11. Images of garden by Rogers Stirk Harbour + Partners ‘art of care + science of treatment’ concept Healing gardens in the air - New Cancer Centre at Guy’s
  12. 12. ‘the patient voice’ patient interaction in New Cancer Centre at Guy’s
  13. 13. Interaction & transparency science of treatment art of care MDT hub ‘the patient voice’ patient interaction in New Cancer Centre at Guy’s
  14. 14. artwork selection in progress ‘the patient voice’ patient interaction in New Cancer Centre at Guy’s
  15. 15. • All consult exams designed with views to outside • Generous spaces for family members • Distinct zones for consult and exam • Integrated furniture • Focus workshop for all stakeholders ‘the patient voice’ The consult / exam vision - New Cancer Centre at Guy’s artwork selection in progress
  16. 16. ‘the patient voice’ The consult / exam vision - New Cancer Centre at Guy’s
  17. 17. ‘the patient voice’

×